Last news in Fakti

22 Август, 2022 09:07 18 979 183

Николай Ников пред ФАКТИ: България ще стане президентска република с възобновени отношения с Русия

  • николай-
  • ников-
  • русия-
  • газ-
  • българия-
  • президент-
  • служебен кабинет

Служебният кабинет ще управлява поне една година, казва икономистът

Николай Ников пред ФАКТИ: България ще стане президентска република с възобновени отношения с Русия - 1
Снимка: Личен архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На прага на предсрочните избори пред страната ни има редица предизвикателства, които служебният кабинет трябва да решава. Колко е силна фигурата и каква е ролята на президента Румен Радев в тази ситуация. Пред ФАКТИ говори икономистът Николай Ников.

- Г-н Ников, на прага сме на предсрочни избори. Как виждате политическата обстановка в страната?
- Парламентаризмът си отива. Това е ясно. В същото време на вратата чукат много сериозни проблеми. Служебният кабинет ще управлява поне една година, след което България ще стане президентска република със силно възобновени търговски взаимоотношения с Русия.

- Защо смятате така?
- Европа не може без руския газ, светът не може без него и ние ще сме първите, които ще използват славянското братство с Русия, за да получим право да ползваме евтин газ, както и да препродаваме на други страни.

- Газовата политика на Русия удари цяла Европа. Защо ние да сме изключение?
- Базирам думите си основно на икономически обстоятелства и не се опирам на каквато и да е идеологическа нагласа. Парламентаризмът в България се провали и повече едва ли би имал шанс за огромно мое лично съжаление. Политическите партии се превърнаха в проводници на чужди политики посредством олигархичните кръгове в страната, което създаде условия за чисто търгашество на национални интереси. Вече няма място за подобни експерименти на
демокрацията и народът няма да ги позволи. На следващите избори ще има изключително
ниска избирателна активност, което няма да доведе до създаване на правителство.

- Защото…
- Това ще е чисто инстинктивна реакция на хората, която цели преодоляване на задаващата се криза, свързана с високата инфлация, както и непосилните цени на тока и парното.

- Но ролята на президента е да назначи служебен кабинет, чиято основна функция е да организира избори. Това е конституционната му роля и функция?
- Така е. Президентската институция по своята идеологическа и конституционна същност
олицетворява обединението на нацията. Служебният кабинет, назначен от президента, има
за цел да организира следващите избори, но и да управлява страната, да я пази от тежки
кризи и да взима отговорни решения, свързани с опазване на националната сигурност. Тази
формация не цели да удовлетворява идеологически пристрастия на избиратели, както и да
извършва политика угодна на спонсори и чужди интереси, както правят партиите. Следователно, служебният управленски орган е способен да взима чисто прагматични решения, които са в интерес на България, но без да рискуват, че могат да разочароват или очароват дадена група избиратели на идеологическа основа.

- Кои са най-разочаровани. Темата „Русия“ определено разделя обществото?
- Войната в Украйна даде основание на силната американска пропаганда да обедини целия западен свят да наложат санкции на Русия и те го направиха. България също се хвана на това хоро, но истината е, че Европа не може без руските газ и суровини. Това единство, обаче, вече е значително компрометирано и индивидуалната политика на отделни европейски страни ще става все по-отличителна. Последващите по-меки санкции от типа отказ на визи за руски граждани за европейски страни ще срещнат отпор от страни като Италия, Гърция и Испания заради страх от загуби на доход от туристи. Какво остава за големите производители в Европа като Германия и Франция? Внасяха евтина газ и суровини от Русия, произвеждаха продукти с висока добавена стойност, разширяваха европейската общност и продаваха с огромни печалби. В един „Мерцедес“ няма кабели и суровини за повече от 2-3 хиляди евро, а се продава на пазара за 70-100 хиляди евро. Новите алтернативни източници на енергия не могат да задоволят нуждите на европейските икономики, защото в света няма достатъчно газ, за да се справи без руски доставки. Америка е в недостиг, налага ѝ се да внася, за да задоволи собствените ѝ нужди. Германия и Франция със сигурност няма да спрат търговските си отношения с Русия, дори ще ги засилят, а в даден момент няма дори да слагат срок на вдигане на подобно ембарго.

- А ние в момента се управляваме от служебен кабинет?
- Това можем да го обърнем в позитив. България в тези условия, бъдейки управлявана от служебна формация, може и очаквам да направи икономически изгодни ходове. Изглежда нелепо от икономическа гледна точка да налагаме санкция на Русия като не купуваме газ, за да сме солидарни със целия западен свят, а в същото време да внасяме същите количества отново руски газ от други страни - като Гърция примерно, но със значими надценки. България ще се възползва от историческите си славянски връзки с Русия и ще договори по-изгодни условия от тези на страни като Гърция и нашата държава ще може да препродава газ на трети страни като генерира печалби. Това ще бъде много трудно осъществимо от партийно управление, което в своя многообразен микс свежда една търговска сделка до различен тип съображения, които са несъвместими с икономическата логика. Например, трябва да засилим търговските си отношения с Русия, защото някой е учил в руско училище и обича тази страна. Други пък са на обратния полюс, защото дядо им бил изпратен в Белене и за това са виновни руснаците, тъй като те ни довели комунизма.
В последствие, след като България преодолее тежката зима чрез възобновяване на доставки на руски газ, народът съвсем няма да иска повече парламентаризъм.

- И какво очаквате?
- Очаквам следващата година да се проведе референдум и да станем президентска република. Парламентаризмът няма да може да се справи в условията на тези глобални и тежки проблеми, които чукат на вратата. България е много вероятно да стане президентска република. Със сигурност ще възобновим търговските отношенията с Русия, ще получим изгодни условия за покупка на газ и ще препродаваме на други страни. Всичко това няма да се различава от това, което ще правят силните икономики в Европа. Относно острите вътрешни противоречия на основа русофили и русофоби, тези спорове ще минават доста по-меко на пълен стомах и на топло.

----------------------------------------------
Николай Ников е роден е през 1977 г. Учил е „Международен бизнес“ в лондонския филиал на Американския международен университет в Ричмънд (American International University) и „Застрахователен и Риск мениджмънт“ в Сити Юнивърсити (City University Business School) в Лондон. Има също и докторантура по Икономика и Управление от ЮЗУ Благоевград.
След кариера в лондонското сити се завръща в България и до 2012 г. е развивал кариера в сферата на финансите. Също така е бил главен координатор в направление „Управление на мултинационални застрахователни програми“ към AIG, Европа (Великобритания), Лондон. В момента преподава: Стопанска история и Основи на управлението Микро и Макро икономика; Маркетинг; Банково дело; Застраховане; Управление на Риска; Мениджмънт; Международни отношения; Международен бизнес; Икономика на човешките ресурси; Вътрешна бизнес/корпоративна организация и комуникация и Икономически и бизнес науки. Развива бизнес в областта на индустриалното предприемачество.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 177 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 това са само

    156 153 Отговор
    болните фантазии на селскомасонския боко 2 - гумен гадеф
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Иван

    119 176 Отговор
    Кольо, а дано! Президентска република със забранени партии и пожизнен президент Руме Радев!!! Това е!

    Коментиран от #89, #167

  • 4 123

    165 130 Отговор
    ТОВА ГО ЗНАЯТ ВЕЧЕ И МАЛКИТЕ ДЕЦА ЗА СТРЕМЕЖА И ЖЕЛЕНИЕТО НА ФАТМКА ТОЙ МИСЛИ ЗА СОБСТВЕННОТО СИ БЛАГО А НАРОДА ДА СЕ ОПРАВЯ КОЙ КАКТО МОЖЕ ТЕПМИНАЛ 2 Е ОТВОРЕН

    Коментиран от #159

  • 5 Тоя

    137 92 Отговор
    или е луд или ще полудява !
  • 6 Поглед

    78 43 Отговор
    на девойка....
  • 7 Веселин

    200 13 Отговор
    "Парламентаризма си отива" , изобщо имало ли е такова нещо? Аз знам само за крадливи мутри в една бяла сграда.

    Коментиран от #140, #141

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Евроатлантик

    92 85 Отговор
    Това е пътя !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 фен на сидеров

    94 58 Отговор
    да, това е бъдещето. глобалният олигархичен либерализъм може да се пребори само с авторитарен национализъм !
  • 13 Петканчо

    26 78 Отговор
    И този е лакей краварски
  • 14 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    87 83 Отговор
    бг е в ЕС.Това,което този пророкува по презумция е невъзможно да стане!нито ще има газ от русия нито ще станем
    президенско-руска република.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Русосифилистик

    90 56 Отговор
    Дайте му да слугува за копейки
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Цньмьм

    38 29 Отговор

    До коментар #19 от "Аз и МОЕТО семейство":

    Хахаха ти имаш ли семейство бе соросно човече
  • 25 На туй

    61 37 Отговор
    му се вика "надежди говежди". Цар му се прищял.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Мечти мечтиии

    73 44 Отговор
    С това ли пълнят главата на президентчето..искат всички да се вмиришат на ватенка около тях
  • 29 един

    76 46 Отговор
    Ще стане ПРебуплика,ама друг път!На комунистите много им се иска да държат властта во веки веков!Да-да,ама НЕ,казваше Петко Бочаров!
  • 30 Герги

    79 50 Отговор
    И на този родословното дърво започва от Русия и свършва там...Чиста проба...предател....проруски гъ.......мийник
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Токсик

    65 75 Отговор
    Подкрепяме с две ръце управлението на президента Радев, в лицето на служебния кабинет и възобновяването на добрите и приятелски взаимоотношения с братския руски народ. Неофашистите от ПП, ДБ и БСП , както и бандитите от герб трябва да страдат!

    Коментиран от #37, #111

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Няма

    73 51 Отговор

    До коментар #34 от "Токсик":

    братски руски народ. Има само имперска политика на жужето. Видяхме какво стана в Армения, предадоха ги без да им мигне окото. Русия изисква роболепие, но насреща няма НИЩО, освен презрение.

    Коментиран от #44, #124

  • 38 ТОВА

    16 17 Отговор

    До коментар #27 от "Не е така":

    Кой блок на затвора е или на психиатрията?
  • 39 Али Бабата

    59 28 Отговор
    Ами нямаме държавници! Това е! Само лобисти, арогантни и нагли, без държавническо мислене!
    Да да имахме и ние един Орбан!

    Коментиран от #55

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Роза

    54 43 Отговор
    Този говори пълни фантазии!Не можем да станем президентска република,защото сме членове на ЕС и НАТО!Ще бъде много трудно,студена и скъпа зима,но и в другите европейски страни е така!А този ще си остане с измислиците в главата му!

    Коментиран от #45, #96, #113

  • 42 Гост

    54 37 Отговор
    За такива проруски агенти трябва да има една присъда,....да живееш в един съюз и да агитираш за друг е все едно да си партизанин в даден отряд и да агитираш за полицейските служби......Какво ще му бъде наказанието а...
  • 43 редник

    47 38 Отговор
    За повечето неща е прав Ников - и аз съм писал няколко пъти, че е време да помислим за президентска република!
    Какво ни очаква - поредица от избори, слаби и странни коалиции, слаби правителства, стремящи се да угаждат, за да пазят крехкото мнозинствво - така не можем да вървим напред!
    Само гласуването в чужбина всеки път гълта над 7 милиона, а това са 3-4 нови детски градини...
    И още - промяна на изборния кодекс - право да гласуват да имат само граждани, успешно издържали зрелостни изпити, същото условие да се изисква и за получаване на шофьорска книжка!

    Коментиран от #128

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Павел

    58 31 Отговор

    До коментар #41 от "Роза":

    Е и, какво като сме членове на НАТО и ЕС, това какво пречи да станем президентска република?! Нещо не разбирам плитката ти мисъл!
  • 46 Това е целта на Радев

    50 42 Отговор
    Целта на Радев и олигарха зад него е да станем президентска република, след това да излезем от Европейския съюз и да влезем в Евразийския. От 5 години поне е този план и се изпълнява. Сега вече и открито започна да се говори за реализирането му. Преценете сами, дали искате да сте част от ЕС или част от евразийския съюз - Русия, Беларус и даже не знам още дали има други. Как ви се вижда да пътувате с визи из Европа?

    Коментиран от #160

  • 47 само манипулации

    19 41 Отговор
    И до сега с каво е показал Румен Радев , че иска добри отношения с Русия ...с нищо . Само внушения от краварските тролове, че е Кремълска “подлога“ и някакви мъгляви и неясни намеци от него и всичко товаа , за да прилъжат симпатизиращите на Русия . В действителност действията му показват абсолютна проНАТОВСКА политика . Така ни подхлъзна с протежетата си Киро и Кокорчо , сега ни готви Стефан Янев , който е също натовец , ама бил казал нещо напреки на Киро , та му поискаха оставката . Янев може да е по-умерен , но пак ще изпълнява директивите на нато . Служебното му правителство , защо не връща по-евтиния газ от “Газпром“ ами се въртят катогърмени зайци и пак купуват скъпа газ чрез посредници .
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Долу партиите

    18 32 Отговор
    Президентска република Шалалалалал
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Моряка

    31 28 Отговор

    До коментар #11 от "Сух":

    Радев по скоро стои на 2 стола-натовски и български,мъчи се да балансира с мъгляви необвързващи фрази.Не знам,с какво толкова американците го държат на каишка.Не знам да е питал народа,като ни вкара в прибалтийското Триморие,с ярка антируска насоченост.Не обясни на народа,защо се съгласи за разполагане тихомълком на нови американски войски в България,по същество окупационни.Нас Русия не ни заплашва.Голям минус му е отмъстителността и влиянието на авторитарната му съпруга,предполагаема връзка с приятелското семейство Паси(американската връзка).Въпреки това съм гласувал за него,като за много по малкото зло,отколкото за онази жалка марионетка,съперника му.И от офицерска солидарност.Извод:България все още не е открила сърцето на Данко или най малкото мъжаги като Орбан и Ердоган,да поемат президентската република в интерес не на американския,а на своя народ.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Кристално кълбо

    16 27 Отговор
    Този познава.Българите не са способни сами да си управляват державата.От както управниците им се разделиха на видински,търновски и всякакви други царства заради жени и власт,българите бяха поизбити,пое..ани и поробвани от всичките си съседи подред.Каквото се е раждало и ражда вече носи робски ген за да е останало живо."Преклонена главица сабя не я сече"-Болгарская поговорка?

    Коментиран от #59, #69, #115, #133

  • 54 Гаглей

    37 25 Отговор
    Господин Николов, като малък явно жестоко е паднал и си е ударил главата, но да кажем ако се окаже прав от 7 милиона в България ще останат 2, повечето на пенсия
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 В казаното има толкова много истини

    38 25 Отговор
    Които са премълчавани толкова години незнайно защо, и незнайно защо досега в управлението на България, интересите на западните държави винаги са били над интересите на България

    Коментиран от #58

  • 57 Софиянка

    33 30 Отговор
    Радев да ни управлав- ужас без край
  • 58 Подлогите

    41 24 Отговор

    До коментар #56 от "В казаното има толкова много истини":

    и слугите на Митрофанова да си събират копейките и аут от тук.

    Коментиран от #63

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 ПИЧА-ГА

    39 26 Отговор
    За президентска република не знам...
    Относно връзките с Русия и търговските ни взаимоотношения с нея е повече от ясно, че е въпрос на време да се случи. Не вярвам да стане за година, но колкото по-скоро, толкова по-добре за България!
    Който има глава на раменете и и може да мисли - знае!

    Коментиран от #168

  • 61 чичо Дончо каза

    31 3 Отговор
    В България има три вятъра : на Запада с ЕС и НАТО,на Русия с енергията и историческите връзки,на Турция с бизнеса си тук и Българските турци. Пъстра картинка.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 един

    27 14 Отговор

    До коментар #58 от "Подлогите":

    Тогава "кой ще им даде париииии"!Русоробите хем искат да гепят парите на Европа,хем руснаците да ги държат на власт,щото ако не са власт няма да могат да гепят пари от Европа!Тия са бетер от кра@ци!
  • 64 Дика

    29 20 Отговор
    И тоя сложил паничката и чака копейки.
  • 65 Ами да

    20 14 Отговор
    Просто, няма да стане така!
  • 66 Въпрос?

    33 9 Отговор
    А не може ли да сме си просто неутрални и да не се бутаме между шамарите?

    Коментиран от #68, #70

  • 67 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    30 13 Отговор
    Дано да се случи и България най-сетне да има малко късмет...
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Кую

    23 8 Отговор
    Съгласен съм. Ще псуваме само един ако е правен със ръце, а не незнайно число негодници. За президентско управление трябва да е някой със топки. Кандидати!!!?
  • 72 ГруЮ

    35 12 Отговор
    На фона на сегашната парламентарна бъркотия, може би президентска република изглежда не лоша алтернатива, но мога да си представя, ако си изберем отново някой като Плевню какво ще е.

    Коментиран от #134

  • 73 Минувач

    24 8 Отговор
    Не знам дали България ще стане някога президентска република, по-скоро едва ли, но затова пък вече е прокурорска република, което е същата греда.
  • 74 Реалист

    35 21 Отговор
    При алтернативната Киро, Ицката и Корнела, по-добре служебно правителство цяла година. Ако не друго, поне няма да има тотална разсипия в стил 7 месеца безвремие и опраняне на Македония и Украйна, докато България потъва. Така че ако трябва, така да бъде!
  • 75 БКП ПОБЕДИ

    17 5 Отговор
    ИМАЩИТЕ СТАВАТ БУРЖОАЗИЯ...!! Поколението което се роди и израстна в социализмът е дясно и антикомунистически настроени. Но те са единствените с имущество, нито децата им имат имущество нито техните родители родени и възпитани преди 1944г. Те казват на децата си: "НИЕ НЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ВИ ДАВАМЕ КЪЩИ И АПАРТАМЕНТИ!" ... Но дясното което искаха, не донесе имущество на децата им. В цял свят се подобри положението на работниците, след като престана да съществува социализмът в Европа и СССР. Защото вече лявото бе освободено в цял свят, някъде повече, някъде не много, понеже не го клеймяха като заговор със СССР. А в Източна Европа и Русия, лявото бе заклеймено - че иска да връща комунизмът. Хем лявото бе убито от бившата комунистическа номенклатура - станала капиталистическа върхушка. Хем и от МВФ, ЦРУ-НПОта, страхуващи се от комунизмът да не се върне, и направо убиват всичко което не е антикомунизъм и антируско-съветско, помагат така и на усвояването на пазарът и икономиката, и парите, тоест и на бившите комунист станали капиталисти. Издигнали в тотален култ ДЯСНОТО И АНТИКОМУНИЗМЪТ-АНТИЛЯВОТО И РУСОФОБИЯТА, в тези страни управлявани дружно от бивши комунисти днес капиталисти и ЦРУ-НПОта.. Тоест западният стандарт е голям заради възроденото ляво там, а стандартът малък в бившият соц лагер - заради тотално унищоженото ляво.
  • 76 МИЖАВ ИНТЕРЕС

    10 4 Отговор
    Трябва три камери на народното събрание, като 50% от средната камера от 200 човека и великата камера от 1000 човека, да заседават само 2 седмици на всеки сезон - лято, есен, зима, пролет. И те да не получават заплата - че са народни представители, а да работят където си работят. А дали да е мажоритарно, нека партията си решава. Аз съм за Нова Работническа Партия, в която само 20% да са интелектуалците - експертите - но израсли в работнически семейства, 40% избрани мажоритарно за листите - като са само работници, и 40% народни представители да са работници членове на партията но избрани след изборите чрез жребий. Марксизъм с пазарно ориентиране, и социален марксизъм като Скандинавия, 100% от работещите да имат членство в работнически синдикат. ....... Бюлетината да си печати всяка партия, общината осигурява плик. Публично се отваря урната, пред поне 50 човека никой да не се спира да присъства. И СЕ ПРАВИ ВИДЕО НА ПРЕБРОЯВАНЕТО НА БЮЛЕТИНИТЕ. ТАКЪВ ЗАПИС СЕ ПРАЩА НА ЦИК. ........... Лява партия печели с лява визия-програма-закони. Точки: Нека 4% от бюджетът на общините да е за безплатни кухни, в кризи и до 40%. Нека 2% от БВП да е за социални апартаменти и къщи, саниране и социален ремонт. Нека 15% от БВП да е за социални пенсии, извън парите от НОИ. Раздържавяване на НОИ, общините и работническите синдикати да командват лични сметки - лични акции - в производство на жилища, храни, селско стопанство и дрехи, енергетика и водоснабдяване. 40% от БВП на зает д
  • 77 МИЖАВ ИНТЕРЕС

    8 6 Отговор
    . Лява партия печели с лява визия-програма-закони. Точки: Нека 4% от бюджетът на общините да е за безплатни кухни, в кризи и до 40%. Нека 2% от БВП да е за социални апартаменти и къщи, саниране и социален ремонт. Нека 15% от БВП да е за социални пенсии, извън парите от НОИ. Раздържавяване на НОИ, общините и работническите синдикати да командват лични сметки - лични акции - в производство на жилища, храни, селско стопанство и дрехи, енергетика и водоснабдяване. 40% от БВП на зает да е минималната заплата - обявена от държавата, толкова да е в предприятието - като 40% от добавената стойност на зает там, ако това е повече от държавната минимална заплата. 25 болници напълно безплатни, с 8% от БВП ВЗЕТИ ОТ ДДС и АКЦИЗИТЕ. Частните да лекуват само работниците осигурени от работодател. Срещу брак се дава едностаен апартамент, едно дете и ги местят в двустаен апартамент, две деца и в тристаен, три деца и в четиристаен, ... и. т.н. Така и циганите ще се разселят, но 100 кабинета от 10 човека всеки, ще се грижат за интеграция на селяните и циганите.

    Безработен да получава предплатена квартира и купони, дрехи и посуда, ако си намери работа и подпише договор, и чак след 2 месеца да му се спре социалната помощ. Дори със социална помощ (30% от минималната заплата) да може да се работи до 80 часа месечно - за да не се губят умения и да се срещат с работодателите. 1000 държавни пенсии за колтур-трегерите и занаятчиите.. равни на средната заплата. 140 милиона лева, 0,
  • 78 МИЖАВ ИНТЕРЕС

    5 4 Отговор
    Безработен да получава предплатена квартира и купони, дрехи и посуда, ако си намери работа и подпише договор, и чак след 2 месеца да му се спре социалната помощ. Дори със социална помощ (30% от минималната заплата) да може да се работи до 80 часа месечно - за да не се губят умения и да се срещат с работодателите. 1000 държавни пенсии за колтур-трегерите и занаятчиите.. равни на средната заплата. 140 милиона лева, 0,1% от БВП за кино. 30% за 500 филма, 30% за 50 филма, и 30% за 5 филма. 10% за сайтове, кина, ..., за безплатно гледане..

    Коментиран от #176

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Избирател

    19 16 Отговор
    "България ще стане президентска република със силно възобновени търговски взаимоотношения с Русия."

    Дай боже така да стане - но първо трябва да изгоним американските марионетки на хранилка от Козяк.
  • 81 Балканджия с ракия

    16 14 Отговор
    Баре нещо по интелегентно да бе написал този четироилядник на сибирксата ранилка, само едно е верно че резиденто сака да ни прави евразийска бананоВа республика. Аман от продажНициии бееее. А наздраве истински българе.

    Коментиран от #82

  • 82 Аналитик

    21 11 Отговор

    До коментар #81 от "Балканджия с ракия":

    Я си пий пърцуцата и не се занимавай с работи които не разбираш - сигурно Франция и САЩ са "евразийска бананоВа республика" щом са президентски републики.

    Да си чувал че общата отговорност е равнозначна на безотговорност.

    Коментиран от #91

  • 83 Али Бабата

    21 5 Отговор

    До коментар #55 от "един":

    Има доста разлики между б.б. и Орбан. Най-малкото при б.б. населението намаля с милион, а при Орбан расте с милиони. Помощи за многодетни семейства от 33000 евро за трето дете!Върнати данъци за 2020 г, много инвеститори... Тука - нищо!
    Не съм за б.б., въобще не виждам за кого да гласувам, няма незаменими лидери! Те така....

    Коментиран от #85

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Али Бабата

    10 0 Отговор

    До коментар #83 от "Али Бабата":

    " независими, а не незаменими.

    .
  • 86 Българин

    19 20 Отговор

    До коментар #44 от "Токсик":

    Не говори от името на всички българи. Ние не искаме руснаци и комунисти. Като ги чувстваш като братя,заминавай при тях. Тези,,братя" бяха против съединението на България,насъскаха сърби да ни нападнат в гръб,а след това и румънци. Окрадоха тонове злато от България,взривиха църквата ,,Света Неделя",а 45 година избиха интелигенцията на България.

    Коментиран от #88, #106

  • 87 ройтерс

    16 10 Отговор

    До коментар #62 от "Ти въобще":

    Това , което пишеш за соца не е реалноста, , а краварски внушения....така са ги зомбирали на времето западните общества . На кого внушаваш тези страхотии за Русия , тук няма американци , нито скандинавци и западняци които не са имали никакъв контакт с Русия и могат да им внушават каквито си искат дивотии.
  • 88 Мдааам

    15 10 Отговор

    До коментар #86 от "Българин":

    За руснаците те разбирам, че не ги искаш. Ама защо не искаш комунистите? Та те сега управляват в ЕС, НАТО и САЩ. Доришефът на Комунистическата партия на Китай е по-малко комунист от тях.
  • 89 Глас народен - глас Божи

    12 3 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Това няма нищо общо с демокрацията!
  • 90 Хаах

    13 14 Отговор
    Ясно, ще ни фалшифицира изборите Радев.Мноого сложна схема ще правят ДС антуража, хем протестните партии да нямат мнозинство, хем ГЕРБ да не могат да съставят Правителство.

    Коментиран от #110

  • 91 Балканджия с ракия

    11 13 Отговор

    До коментар #82 от "Аналитик":

    Абеееее кой пие, кого лови. Требе ли да обяснявам, че тук не стаа въпрос за формата на управление дали е президентска или парламентарана републиканска. Има невероятно добре управлявани и богати дръжави президентске републики, тук стаа въпрос за морала на субекта резиденто зелениот фатмаШкии чорап който ни дръпа към сибирското блато. Пия от детската градина само балканджийска люта ракия над 60 града и с нискокачествени комунистически патоки и сибирски самогони не ми се разпрааа. А наздраве на истинските българе.

    Коментиран от #105, #135, #136

  • 92 Цуца

    9 19 Отговор
    Прзидентска република е целта на Радев. Ако недай Боже се случи, ще бъде поднесена властта на тепсия на Бойко Борисов. Всичко умно и читаво дето е било на власт е умишлено отстранено за да се вземе цялата власт от престъпната върхушка. ”Банановите ” републики ще ни видят рай, а българите постепенно ще напуснат дъжавата
  • 93 абв

    11 17 Отговор
    Поредният руски агент проповядва безмислени мечтания !
  • 94 Владо

    14 9 Отговор
    Хубава мачта но господарите на нашите политици няма да разрешат..
    Толкова ме е гнус от цялата ни политическа класа, че наказателно ще гласувам за Възраждане!

    Коментиран от #169

  • 95 Мда

    6 14 Отговор
    Нещо са в грешка ченгетата аналитици.Ние като ругаеме политиците, това не означава, че искаме Путин2 в България.Никой не ругае Партиите бе четящите със вълци.Става въпрос за крадци, ПУТИНИСТИ, мафиоти.
  • 96 Тая па

    19 7 Отговор

    До коментар #41 от "Роза":

    Страната ни е членка на ЕС и НАТО, защото някаква управляваща партия е решила така. Народа никой не го е питал иска ли да членува в ЕС и НАТО или не иска. Когато се свика референдум и народът каже, че иска държавата да стане президентска република, никой не може да оспори избора му. Дори евро-атлантическите ни "партньори". А нещата са стигнали до там, че ако така наречените политици не започнат да работят за хората, ще опитат вкуса на сопите. Съвсем сигурно е.
  • 97 КАЖИ ИСТИНАТАБРАВО НА БЪЛГАРИЯ

    11 7 Отговор
    БРАВО ДОЛУ ФАШИЗМА
  • 98 чудесно

    14 4 Отговор
    това ли ви е проблема сега като не сме президентска държава какво става само дето отговорноста се размива в народното събрание колко държави в света са президентски републики или монархия и нещата са много по добре но това в БГ няма как да стане депутатите няма да го допуснат и партиите им свършват и моментално всички далавери по добре един да бърка в меда а не като е сега и отговорноста да се знае кой носи в тоя преход дето ще ни трябват сигурно 100 години да го прескочим що ви е страх от радев и политиката му той не държи на руснаците а кирчовците от ПП с тъпия си акт за гонене на 70 души готвачи от посолството станаха,, велики натовци ама се съешиха с БСП в едо да ги учат как да крадат
  • 99 Калмук

    11 10 Отговор
    Г-н Ников, не сте научили най-важното (или нарочно го избягвате) - няма "чиста икономика". В едно функциониращо общество тя винаги е преплетена с политиката, с установени правила и юридически норми, с морални принципи, с ценности ... независимо дали говорим за Полски Тръмбеш, Монголия или планетата Земя. Обилните аргументи "за" любимата Ви Русия са само една малка част от един сериозен анализ ... Очаквам нещо повече за Вашето отношение към войната ? Може ли със сила да се отнемат територии ... да се преначертават граници ? ... Или ви е срам да отговорите ?

    Коментиран от #108

  • 100 БиБи тръботворецо

    11 5 Отговор
    У Фатмакиа винаги партиите са биле "оддадени" некомо! Само цара е бил винаги,ма абцелютно винаги подаден към Германиа. Цар Ферди примерно е бил най скъпата флйорца на свето, продал се за 5милйона марки на кайзеро! Даже чичо Ади е възроптал против Ферди од трибуната на райстага и така цел свет е узнал какви йонаци сме кофтите матреали!
  • 101 Кую

    10 3 Отговор
    Съгласен съм. Ще псуваме само един ако е правен със ръце, а не незнайно число негодници. За президентско управление трябва да е някой със топки. Кандидати!!!?
  • 102 Поправи се

    15 7 Отговор
    Време е България да стане президентска република с тоя ялов парламен на фасадата на парламента като за маиетап е девиза СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА а вътре ОРЕЛ РАК И ЩУКА ...!!!За беда на нарида ни !!!!!
  • 103 Коя е тая

    8 11 Отговор
    бабушка, дето дрънка такива глупости? Като и харесва много, да си ходи в масква.
  • 104 Коко

    15 6 Отговор
    Ами има много вярно в написаното предвид 30 годишно разсипване на държавата нищо градивно никакво търсене на отговорност нито един осъден политик се вижда че този политически модел вреди тотално на държавата видя се последните няколко избори че глупавото умно не може да стане и докато все още нещо е останало от държавата може да се пробва да се спаси ако ли не от Стара планина на север към румънско а на юг към турско и да си останат евроатлантическите софиянци да си играят на партии и демокрация на родител 1 и родител 2 на джендъри да се къпят по един път седмично с хладка вода и да викат под душа Нати Путин Нати Путин както в момента викат на запад и още куп други слабоумия измислени от безсмислените така наречени западни политици това е кондиката
  • 105 Аналитик

    15 8 Отговор

    До коментар #91 от "Балканджия с ракия":

    Казвам ти пий си пърцуцата и не се занимавай с работи които не разбираш. На Радев това му е последния мандат но видиш ли разни соросоиди са много притеснени да не би да станем президентска република и се оправдават с Радев.

    Никой не иска да става руснак но искаме някой да защитава интересите на България а не на господарите ви - малко ме интересува газът и петрола от къде ще са стига да са евтини но защо ли господарите ви не ни предложат такива а казват че трябва да страдаме заради техните интереси. И за соросоидите интересите на краварите са на първо място нищо че заради това сме по-бедни от половината африкански държави.

    Никакъв истински българин не си - истинските българи мислят първо за България а след това за всички останали.

    Коментиран от #126

  • 106 ДЪРТ

    9 5 Отговор

    До коментар #86 от "Българин":

    малко прескачаш един етап от историята ни от 22 години след 1923г. след септември от тогава е унищожена тази интелигенция а тези които са били с доживотни присъди като излизат 45 от затвора към тях се присъединяват всичката измет тогава и всички били политически във затворите именно тези /интелигенти/ станали комуняги и са ни управлявали а сега децата и внуцуте им те са като хамелеони и дори като депутати се продават и какво от това видяхме го в последния парламент некойром за взел пари по време на изборите отнасч калая а тука ачик ачик се подиграха с изборния вот на народа
  • 107 Старец

    15 8 Отговор
    Ние нямаме друг избор. ЕС ни затри почти напълно. Всичко се разруши и окраде в името на еврогейските ценности.
    Само трябва и да изгоним всички соросоидни организации като унгарците.

    Коментиран от #139

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Минкова

    13 10 Отговор
    Непрекъснато говоря на ЕС и на ЕВРОПА, че губим, когато налага е санкции на РУСИЯ. ЕВРОПА да не слуша АМЕРИКА, ами да има добро отношения с Русия. Първо сме близо до Русия, разходите, ще са по малко. Русия, ще прецени на каква цена ще продава. Не ми се вярва на най високата цена. Вероятно Русия, ще печели повече. За Европа все пак цените да са на нормалното. България има газ, но великите сили нямат интерес да имаме наша газ. Ще си произведаме икологични продукти.
  • 110 1111

    6 1 Отговор

    До коментар #90 от "Хаах":

    ВЪРВЕТЕ ГЛАСУВАЙТЕ, ПЪК ДА ВИДИМ ДАЛИ ЩЕ МОГАТ!
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 мой

    8 13 Отговор
    Страшни глупости каза този Гражданин за Единство на Русия с България, особено за мерцедеса и суровините. Всеки завършил 11ти клас може да го обори, даже няма да се напъвам.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Пича

    9 16 Отговор
    Къв е тоя олиго...рен? От къде изплува поредната путинска подлога?
  • 115 Учи си уроците

    11 2 Отговор

    До коментар #53 от "Кристално кълбо":

    Този, който раздели България на царства, не беше българин, а куманин.
  • 116 Георги Сава Раковски

    7 12 Отговор
    Много руски бурени има в българското обществено- политическо поле. Няма кой да плеви!
  • 117 Радев

    7 6 Отговор
    ПРОБА ПРОБА ,КЪЛВЕТЕ ЛИ ,БЛАГОДАРЯ ЗА ДЪЛГИТЕ ПАСКВИЛИ КОИТО СТЕ НАПИСАЛИ ,ВСИЧКИ СЯКАШ ПИСАНИ ОТ ЕДИН ЧОВЕК
  • 118 Разбирачев

    6 6 Отговор
    А бре момче младо,защо заблуждаваш така народа, той без това е доста заблуден. Не е точно така както го казваш.Много по сложно е. Първо това се решава с ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ. Ама то се свиква с референдум. Да.Народът трябва да е единен при референдума, а не както при Слави Трифонов да не ти достигат 100 гласа. Знаеш ли че българските политици са майстори на нагласяне на резултати. И накрая, ама не съвсем, всичко зависи пак от тия партийки, а не от народа, както е в Швейцария. И сега разбираш ли защо не е толкова лесно.
  • 119 Генчев

    9 8 Отговор
    Абе ти верно си вярваш . Явно не си пиеш хапчетата редовно . То България наистина може да стане президентска република ама Ал Бънди няма да е президент . Аман от нещастни и непрокопсания икономисти политолози политици и какви ли не други измикяри
  • 120 Зеления Чорап

    7 6 Отговор
    Президент ,и това ли ще доживеем
  • 121 123

    3 10 Отговор
    И референдум да има трябва да се мине през велико народно събрание.
    "България ще се възползва от историческите си славянски връзки с Русия и ще договори по-изгодни условия" , добре че беше европейския съюз за да ни намалят малко цената на газа.
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Очевидец

    3 6 Отговор
    Не е лоша идеята за президентска република, но това на практика няма как до стане Необходимо е Велико народно събрание, което да гласува,а кой от представителите му ще иска да пусне кокъла?Кой ще гласува против собствения си интерес?Така че президентската република си остава химера!
  • 124 Токсик

    9 7 Отговор

    До коментар #37 от "Няма":

    Знаем, че за вас от циганската махала няма, но ние българите чувстваме русите като наши братя и нищо не е в състояние да прекъсне тази наша кръвна връзка!
  • 125 7777777

    8 6 Отговор
    ПРЕЗ 1934 ГОДИНА ЦАР БОРИС Е ЗАБРАНИЛ ВСИЧКИ ПАРТИИ И 1939 Е НАЙ СИЛНАТА ИКОНОМИЧЕСКА ГОДИНА НА БЪЛГАРИЯ! ТВЪРДО ЗА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА, ПРАВИТЕЛСТВО ОТ ЕКСПЕРТИ, ПРИЕМАНЕ НА 3-5 ГОДИШНА ПРОГРАМА ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ КРИЗАТА, ПАРТИИ НЕ НИ ТРЯБВАТ, ДОСЕГА 30 ГОДИНИ ОБСЛУЖВАХА САМО АМЕРИКАНСКИ ИНТЕРЕСИ!
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Матей преображенски

    3 5 Отговор
    Добре звучи на прима виста,при все че е твърде опростенческо и хвърлено в пространството за проба.Всъщност е много по-сложно,да се мине директно към президентско управление,без никакви други основни промени може да доведе и до още по-лоши резултати.Нима радев е човека,способен на една тиха революция,отгоре надолу?Не е ли първото предусловие да бъде сменена диаметрално външнополитическата ориентация и от тази отправна точка да се започне.Да си подновим търговските отношения с Русия далеч не е достатъчно,ТУК ИМА АВГИЕВИ ОБОРИ ЗА ИЗРИВАНЕ,БЕЗЧЕТ ПРЕ-СТЪП-НИЦИ И ТУ-НЕ-ЯД-ЦИ вър-лу-ват,самата държавна администрация е прогнила и плаче за пълна замяна с читави нови структури.А тук ни се сочи президентско управление като панацея.
  • 128 Просветен илюминат

    3 4 Отговор

    До коментар #43 от "редник":

    Съзнанието определя битието.
    Робското съзнание вече лека полека изчезва и като няма роби,няма нужда и от водачи.
    Балъците са на привършване,тарикатите да му мислят какво ги чака.
    Младите които се задават поддават ли се на управление?
    Скоро ще започнат на изчезват специалисти и професии,вие президента сте взели да обсъждате.
    Това което предстои за много ще е такъв шок,че идея си нямате на какво ще станат някои свидетели.
  • 129 Ник

    9 6 Отговор
    Стига с тоя газ.Това не е проблема на България.А горната статия е писана в офиса на Газпром.
  • 130 нормален

    8 7 Отговор
    Откога мечтая за президентска република Дано да стане защото при това качество на нашите политици 30 години се наакват и още 30 ще продължават никаква светлина в тунела не се вижда
  • 131 Внв

    6 3 Отговор

    До коментар #126 от "Балканджия с ракия":

    Горещо се моля, другото ти образование да не е медицинско.

    Коментиран от #145

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Лея 13

    6 4 Отговор

    До коментар #72 от "ГруЮ":

    Или като Рундьо.
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Просветен илюминат

    3 4 Отговор

    До коментар #91 от "Балканджия с ракия":

    "Има невероятно добре управлявани и богати дръжави президентске републики"
    Препоръчвам ти да изглеждаш Историята на вашето поробване в YouTube да ти се ослади още повече след това ракията.
    Наздраве!
  • 137 Бунтата

    7 9 Отговор
    Евала,БРАВО!!!
    А ДАНО СТАНЕ ТАКА!!!
  • 138 До силноумний

    8 7 Отговор
    Много учило момчето но язък .Трябвало е само да завърши Московския университет за да стигне до тези УМОЗАКЛЮЯЧЕНИЯ
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 ЧАКЪР ВОЕВОДА

    7 2 Отговор
    Тогава гражданска война и пълен погром на русфилаците и червеният планктон !!!
  • 143 Мечти

    8 3 Отговор
    Президентска република надупена на Русия когато си видиш ушите без огледало
  • 144 цезар

    2 5 Отговор
    дай боже туй да се случи скоро че аман от аджамии .......
  • 145 Балканджия с ракия

    5 3 Отговор

    До коментар #131 от "Внв":

    За съжаление, не е медицинско защото такива като теб са много за лекуване. А наздраве.
  • 146 Я Я Я Я ДА

    6 6 Отговор
    ДА АМА НЕ - ДОЛО КОМУНИЗМА - ОСТАВЕТЕ БЪЛГАРИЯ ДА СЕ РАЗВИВА ...................
  • 147 Тъпак

    11 6 Отговор
    А защо си учил в Лондон бе а не в масква. Ей това комунистическата закваска и Русо робството докога ще ни морят. Не само че няма да има никаква президентска реп. ами идеята за нея ще предизвика бунт, невиждан бунт. За това ли радевото правителство плюе наред партиите а мунчо Радев върти хитро очи и декларира лозунги. Е няма да стане.
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Глупак

    2 6 Отговор
    Един рядко нормално мислещ Икономист!
  • 150 Много мирише

    5 3 Отговор
    На 4000 рубли пардом euro
  • 151 Това е пътят!

    5 5 Отговор
    Русия с нас, с нас и Бог!
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Сори

    0 7 Отговор
    Както в кравария има само две партии, така и в България трябва да се организират две коалиции : Коалиция на евро-атлантическата привързаност, зависимост и пр. и другата на Националното достойнство и справедливост. И не да се борят, кой ще вземе повече гласове, а да седнат на една кръгла маса и да преговарят за всичко.
  • 154 Жссттт

    6 1 Отговор
    И това ако стане терминал 2 ме зове .
  • 155 На тебе

    6 3 Отговор
    кой ти плаща за тези фантазии малчуган?????????Кога България не е била рекетирана в цените на газа от Русия.Последно ни продаваха за 814 долара 1000куб.м газ,а на Сърбия за 275долара.Тия фантасмагории кой ти ги втълпи за евтината руска газ.Президента ли ти съчини тази басня.Ще го свалим без да се разбере продажника.

    Коментиран от #164

  • 156 Този

    5 3 Отговор
    е явно ментора на Радевите копнежи за величие и участник в свалянето на правителството????????????Това ,че рак,простак и МЕРАК не се лекуват го разбрахме с пациента РАДЕВ рашиста.
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Тия

    6 3 Отговор
    наистина служебните матрьошки ще напълнят терминалите и България ще остане само с Радев,радевица,Йотова,Севда ,гешев и БУЦИ Чекмеджанов.
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 рфтгъхуйик

    1 5 Отговор

    До коментар #155 от "На тебе":

    Единственото което ще бъде сваляно в обозримо бъдеще са такива като теб от въжето на което висят... И си записвай- ще си увиснал там доброзорно... А за най-непослушните ще има и компания- на съседният клон или улична ламба ще висят децата му за да е сигурно, че тая дефектна семка е унищожена...
  • 165 Реалист

    0 4 Отговор
    КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ЗАБРАНЯТ ПАРТИИТЕ.ОТ ТЯХ ПОЛЗА НЯМА НИКАКВА. САМО СУБСИДИИ И КРАЖБИ КОЛКОТО ЩЕШ .ДА СЕ НАМЕРИ СВЕСТЕН ЧОВЕК ЗА ПРЕЗИДЕНТ И ДА СИ ОПРАВИМ ДЪРЖАВАТА.
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Абе

    1 0 Отговор

    До коментар #60 от "ПИЧА-ГА":

    При тебе,явно,точно глава няма!
  • 169 Ами

    2 1 Отговор

    До коментар #94 от "Владо":

    Не ти ли е ясно,че точно защото гласуваш на инат, сме на това дередже?!А,не те ли е гнус от руските знамена,които развява Възраждане,а отвратени партиоте!?!
  • 170 Митев

    1 2 Отговор
    Има го като вариант,но е малко възможно да се случи,нямам нищо против президентска република,стига човека да става и балансира между изтока и запада, Ердоган е пример за мен, прави всичко за Турция и турския народ.....
  • 171 Срещу пълзящия президентски преврат

    2 1 Отговор
    Tоя иди.иот щом ще ни убеждава в "славянското братство" значи е за лудница и не е никакъв икономист. Ще му се на Зеления чорап гРадев президентска република...
  • 172 Поредния

    2 1 Отговор
    Засраховател дава акъл,
    Значи че е точно обратното!
  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Поне да беше Харвардец

    1 1 Отговор
    Възпитаник на ЮЗУни с някави застрахователни ПУЦ-курсове в Лондон!
  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Какво ни го

    2 0 Отговор
    натрапвате този враг на демокрцията.Ще ни прокламира мераците на Мунчо зеления чорап.Ние искаме демокрация,не империалистическа тоталитарна путлеровска колония Социопат иди да се лекуваш.Не елиминирай мнението на гражданите палячо и да ни пробутваш рашиските си сънища.
  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Какъв

    1 0 Отговор
    рев струи от тая гнус.Мунчо-Тежко ми е братя масони,донесете уиски с галони.Да забравя какъв съм,натовец,рашист или мижав комунист?Гергов,наливай братиньо.Обичам те руски консоле,опора си ми спонсоре.Слънце -Ориент ти си ми брокер и агент.
  • 181 Този

    2 0 Отговор
    е циничен даже.
  • 182 СЪДИЯТА

    1 0 Отговор
    Поредния ЛУЛУ
  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.