10 Октомври, 2013 15:00 1 148 2

Маргарита Попова: Имаме нужда от ново Възраждане

  • възраждане-
  • вицепрезидент-
  • софроний-
  • врачански

Тържествено бе отбелязана 200-годишнината от успението на големия деец на българското Възраждане свети Софроний епископ Врачански

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Имаме нужда от ново Възраждане. Нашият народ е жаден за дух и разум, желае искрено да бъде обгърнат с добро, за да усети, че е едно цяло и е с добри водачи и че се придвижва напред в историята.“

Това заяви днес вицепрезидентът Маргарита Попова в Българската академия на науките на церемонията, с която тържествено бе отбелязана 200-годишнината от успението на големия деец на българското Възраждане свети Софроний епископ Врачански. Вицепрезидентът посочи, че за да се почувства обединен днес, така както е бил през 18 и 19 век, народът ни отново има нужда от светли и просветени водачи като свети Софроний.

„Днес българският народ има нужда от своите водачи и желае да се огледа в тях и в държавните институции, но не им вярва“, подчерта в изказването си Маргарита Попова. Тя призова политиците в България да не оставят народа да загуби вяра в институциите, защото това разрушава българската държавност.

Вицепрезидентът подчерта, че с примера на своя живот Софроний Врачански носи призванието да бъде народен будител и просветител.  „Човек на националното консолидиране, който прекрачва съвременната му Европа със самочувствието, че има ясна принадлежност. Това също е поука, която можем да извлечем от неговото житие“, отбеляза още в изказването си Маргарита Попова.

По-рано вицепрезидентът присъства на тържествения молебен в катедралния храм „Свети Александър Невски“, отслужен от Тивериополския епископ Тихон, с благословението на Негово светейшество патриарх Неофит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Alexander Anguelov

    0 0 Отговор
    В България Егоцентричният пропорционален избирателен модел е умишлено заложен през 1990 с цел самоунищожение на българското общество и държава!!! Партиите по смисъла на закона са Еднолични Търговски Дружества и това е факт! Те са собственост на тези който са ги регистрирали: това е техният завоалиран бизнес, а това извращава цялата идея за партиите - отворете си очите!!! Всички които защитават пропорционалният модел са или непросветени или Предатели на България! Хора недопускайте да ви манипулират! Верният път е 100 % мажоритарни електронни избори при задължително гласуване с глоба от 20 лв.Хора осъзнате се! Бог Да Пази България от всички предатели.
  • 2 Бай Иван

    0 0 Отговор
    А аз имам нужда от нови гащи.Но нямам пари.А и няма и да имам скоро.