Last news in Fakti

21 Октомври, 2013 18:06 1 224 3

Правят се опити за дискредитиране на Президентската институция

  • плевнелиев-
  • дискридитиране-
  • президентска институция-
  • имоти-
  • гърция-
  • сезиране-
  • кс-
  • пеевски

Плевнелиев ще сезира Конституционния съд с искане да се произнесе с по решението на Народното събрание, свързано със злополучния избор за шеф на ДАНС

Правят се опити за дискредитиране на Президентската институция - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

През последните няколко месеца сме свидетели на безпрецедентни опити за дискредитиране на Президентската институция, заяви днес Росен Плевнелиев пред журналисти. Президентът остро разкритикува опитите да бъде компрометиран, като даде за пример твърденията, че е платил в брой за покупката на имот в Гърция. Доказателствата, които опровергават тиражираните твърдения, вече са публикувани на интернет страницата на президента, които ви предоставяме.

Росен Плевнелиев отново подчерта, че и като предприемач, и като политик, винаги е уважавал законите. Общественото мнение се манипулира с нелепи и откровено неверни твърдения, а постоянно измисляните скандали имат за цел да дезориентират гражданите и в общественото съзнание името на президента да бъде свързвано единствено със „скандал“, заяви държавният глава.

„Няма да позволя да ме учат на морал хора, в чиито данъчни декларации са вписани малки апартаменти, а живеят в къщи за милиони. За разлика от много други публични личности, аз живея в къща на мое име, а не е собственост на фирма или на някой друг“, коментира Росен Плевнелиев и допълни, че всичко, което притежава, е с ясен произход, с платени данъци и с документи, многократно проверявани от данъчните власти на няколко държави.

Плевнелиев каза още, че не може да приеме цената за политическия успех да бъде за сметка на разрушаването на институциите и държавността. „Българският народ знае кой печели, когато водата е мътна, когато институциите се използват като инструмент за сплашване, за натиск, за разчистване на политически и лични сметки“, заяви държавният глава.

Като „измамно“ определи президентът усещането „на всеки, който си мисли, че като залее страната с компромати, като се опита да очерни всички, ще си спести важните дебати“. Росен Плевнелиев припомни и съпротивата си срещу безпринципното назначение на председателя на ДАНС и настояването си за диверсификация на публичните средства в различни банкови институции. „Нека се запитаме чии интереси наруших“, призова държавният глава.

„Оттук нататък няма да отговарям на всяка лъжа и атака по мой адрес. Няма да легитимирам популисти, продукт на политически инженеринг, които вместо да обяснят какво смислено ще свършат за нацията, предпочитат да фабрикуват компромати. Едно от най-важните ми задължения е да бъда пазител на законността, на конституционните принципи. Затова и ще сезирам през следващите дни Конституционния съд с искане да се произнесе по решението на Народното събрание, свързано със злополучния избор за шеф на ДАНС“, каза още държавният глава в изявлението си.

От Президентството заявяват, че публикуват документи за направените в периода 01.10.07 г.-08.10.07 г. плащания по банков път от Росен Плевнелиев, свързани с покупка на имот на територията на Република Гърция. Документите от Райфайзенбанк и от Дойче банк показват извършените банкови преводи от Росен Плевнелиев по сметка на негово име в Националната банка на Гърция. Напомняме, че произходът на средства в такъв размер задължително се проверява от банките, които и да са те.

Публикуваме и банковата сметка на Росен Плевнелиев в Националната банка на Гърция, тъй като цялото разплащане със собствениците на имота е извършено от нея, както е видно от приложения документ. Материалите недвусмислено показват и доказват, че тиражираните през последните дни информации в публичното пространство за извършени разплащания в брой не отговарят на истината.

Уточняваме, че от документите са заличени единствено лични данни съгласно Закона за защита на личните данни.

През следващите дни ще публикуваме допълнителни документи от Дойче банк и от Националната банка на Гърция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 comments

    0 0 Отговор
    ....ОТЧАЯНИ,ОБРЕЧЕНИ опити,в които НИКОЙ НЕ ВЯРВА!
    А кои,от кого,за какво-всеки сам да определи за себе си!
    Така, както лично аз определих за мен!
  • 3 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Прилича на Гойко Митич!