Last news in Fakti

11 Ноември, 2013 08:40 1 415 5

Българинът вече не е този, който спаси евреите

  • евгений дайнов-
  • българите-
  • различните-
  • чужденци-
  • "атака"

Политици и медии подготвят почвата за ексцесии над чужденци, смята политологът Евгений Дайнов

Българинът вече не е този, който спаси евреите - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Българското общество 45 години беше учено, че всички трябва да са еднакви. Всички различни трябва да са подозрителни. Затова приемаме толкова трудно различията”, коментира в „Здравей, България” по Нова телевизия политологът проф. Евгений Дайнов по повод на зачестяващите нападения над чужденци в София.

По думите му няма никаква политика, особено в образователната система, която да помогне на страната ни да влезе в модерния свят, където хората са различни. "Някои хора в политиката подготвят случващите се нападения над имигранти. Подготовка за нещо подобно тече, още откакто "Атака" е в парламента”, каза Дайнов и добави, че политици и медии продължават да подготвят почвата за още по-големи ексцесии. 

Според него всичко случващо се е осъзнато. „Нацистката партия, която беше направена онзи ден, много добре знае какво прави. Искат да стане така, че те да останат да бродят по улиците и да решават кой е българин и кой не”, заяви още Дайнов. Той беше категоричен, че българите вече не са онези, които навремето са спасявали евреи. „Обществото ни се промени. Ако това нещо не се прекрати, ще се разширява. Никой не обяснява на българина, че различният не е враг”, посочи Дайнов. 

Сега всеки вика: "България на три морета", а дори не се знае кои са тези морета. Фашизмът така напредва - днес бием бежанците, утре турците, вдругиден ще обявят списъци на национални предатели, обясни той.

Политологът е на мнение, че политиците ни произвеждат хаос, без да искат, и след това се опитват да запълнят вакуума с някакви субекти, които да им вършат разни неща. Единственото, което може да ни спаси, е това, че българите все пак са консервативни, умерени в действията си, макар да са екстремни в изказванията си, заключи той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечока

    2 1 Отговор
    Естествено, след 20г мутризация хората имитират това примитивно поведение - ходят като маймуни, мислят като маймуни и се озлобяват като маймуни - скачат веднага без разсъдък. В България най-простите хора последните 20 г са ръководели бизнеса
  • 2 алкап

    3 1 Отговор
    Стига глупости по миролюбив народ от българина няма. Седят ои си мълчат като ОФЦЕ
  • 3 Agent

    2 1 Отговор
    Изправени пред жестоката реалност на диктатурата на олигархията в България - изключителна наглост, лицемерие, тотална корупция и лъжи издигнати в ранг на официална политика българите спасяват себе си.
  • 4 GETI

    1 0 Отговор
    Българинът вече не е този, който спаси евреите, той е вече този който иска да оцелее. Българинът вече не е този, който спаси евреите,защото разбра че, пати от добрината си.Българинът вече не е този, който спаси евреите,защото българинит вече не е сляп.Българинът вече не е този, който спаси евреите и причината за това е българският геноцид. Българинът вече не е този, който спаси евреите,защото българинът става гневен от платени мнения на някой виден професор. Българинът вече не е този, който спаси евреите,защото българинът е вече роб в родината си.И когато той прозре това и поиска да се освободи,бива засипван с думичките- фашист,расист,националист.
  • 5 Владислав Димитров

    0 0 Отговор
    http://www.youtube.com/watch?v=Z-4v4I7Gzk0&feature=player_embedded