Last news in Fakti

18 Януари, 2024 05:15 3 566 80

Ген. Димитър Шивиков: Тагарев наистина се отличава - на профилната си снимка е със знамето на Украйна

  • димитър шивиков-
  • тодор тагарев-
  • армия-
  • военни

Пак сме на грешната страна, заяви в интервю пред ФОКУС българският военен деец

Ген. Димитър Шивиков: Тагарев наистина се отличава - на профилната си снимка е със знамето на Украйна - 1
Снимка: armymedia.bg
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Министърът на отбраната Тодор Тагарев замина на 9 януари на петдневно работно посещение в САЩ. Визитата бе продължение на започнатия през септември 2023 г. стратегически диалог между България и САЩ за сътрудничество в областта на отбраната. Какъв е Вашият прочит на тази визита?

Малка поправка относно стратегическият диалог, който не е започнал през септември 2023 година, а в края на деветдесетте години, когато в министерството на отбраната имаше група американски офицери, които методически ръководиха реформата на българската армия и резултатът е, че имаме малка, неокомплектована с личен състав армия, с остаряла техника, чийто ресурс изтича или е изтекъл вече. С това искам да подчертая, че диалогът има своята десетилетна история. Ако съдим по официалните източници на информация ще трябва да се съгласим, че посещението на Тагарев е "епохално“ и се е увенчало с огромен успех, който би трябвало да определи съдбините на БА и от там на Отечеството през следващите десетилетия, разбира се в "положителен“ аспект. Всъщност според мен това беше една служебна екскурзия на Тагарев и началника на отбраната с една единствена цел да докладват на чиновниците т.е. на лицата, които ги ръководят от администрацията на президента Байдън какво са изпълнили от предишния пакет указания и естествено да получат новите си задачи. А, като кризисен пиар, от който има крещяща нужда целият кабинет на сапунения академик да посетят заводите производители на предплатените самолети F-16 и бойните машини Страйкър, за да покажат на обществото, че всичко се случва по предписание и че правителството се справя отлично. Дори бяха разпространени снимки как Тагарев се подписва на евентуалния първи самолет. Постарах се да намеря информация по американските медии как са отразили това "стратегическо“ посещение, но не намерих нищо. Има една снимка, на която се вижда лице с неопределен на вид пол да посреща Тагарев на някакви стълбища. Дори на сайта на нашето министерство на отбраната няма информация с кого е имал среща господин Тагарев. Иначе в поръчковите и удобни медии се придаде достатъчна помпозност на тази екскурзия.

Тодор Тагарев е фигура, която много се отличава от правителството - той е най-известен в НАТО - заради личните си качества, което го прави много атакуван. Според американски източници посещението му е едно от най-качествените на министър на отбраната от Източна Европа в САЩ. Съгласен ли сте с тези американски източници? Качествено ли беше това посещение?

Съгласявам се, че Тагарев се отличава сред останалите министри с няколко неща: на профилната си снимка позира със знамето на Украйна, а не на България. Преди да стане министър е бил съветник в министерството на отбраната на Украйна, но няма категорични данни, че повече не е съветник. В своята си професионална кариера, като офицер е служил на различни нива в щабове на ниско и средно ниво, но за кратко. Не се е сблъсквал с реалните проблеми на войсковия живот, а дълги години се подвизаваше в Института по отбрана. Възпитаник е на добрата съветска военна школа, където е защитил дисертация.

През годините е заемал синекурни длъжности в структурите на агенциите в НАТО.

Относно твърдението, че посещението му е едно от най – качествените и значими ще Ви отговоря с факт от посещението: господин Тагарев участва в някаква конференция на някакъв Атлантически съвет, която се излъчваше в YouTube канал и липсата на поне едно малко комюнике, относно визитата в някоя голяма обществена американска медия са категоричен знак, като какви партньори ни разглеждат отвъдокеанските ни съюзници. Все пак това е министър на отбраната на страна, от чиято територия се интересуват САЩ и би било редно да се вдигне ранга на лицата от страната домакин.

При посещението на българската делегация във Вашингтон не са поставени допълнителни искания за помощ за Украйна, заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев в САЩ. Това добър знак ли е?

Това, че Тагарев е заявил нещо за пред българската публика не означава, че това е самата истина. Аз се съмнявам и допускам, че пак сме поели ангажименти, защото в същото време тримата "големи“ Борисов, Пеевски и Петков във видео конферентна връзка със Зеленски му обещаха, че помощта от България за Украйна ще продължи до "пълната“ победа на Украйна, в която да вярват останаха само те и Тагарев. Всичките тези приказки и обещания не са изпуснати ей така, те са съгласувани със САЩ. Не ни очаква нищо добро и тепърва ще има да берем от горчивите плодове, защото за пореден път в най – новата ни история сме на грешната страна.

Министърът обяви, че американските съюзници са дали много висока оценка за действията на кабинета за модернизирането на армията. Да припомним, че страната ни е в процедура по придобиване на 16 изтребителя F-16 BLOCK 70 за около 2,6 млрд.долара. 8 от тях бяха платени наведнъж през 2019 г. и се очаква първите бройки да пристигнат в началото на 2025 г. САЩ увериха във Вашингтон военния министър Тодор Тагарев, че правят българските изтребители F-16 Block 70, все едно ги правят за тяхната армия. Бихте ли разяснили какво означава това?

Как няма да дадат висока оценка, като се оказа, че сме платили най – високата цена и за самолетите и за Страйкърите и то в пъти. Вече излязоха подобни сведения, доказващи това. Всичко това на гърба на българските данъкоплатци. Не знам що за информация е това, че бъдещите български самолети и бойни машини са правени сякаш са за американската армия, явно и при тях има двойни стандарти. Дано поне това да е истина, за която говори Тагарев! Защото преди години, когато се закупиха първите фрегати, които бяха втора употреба без въоръжение и впоследствие трябваше да се купува въоръжението и до сега ВМС имат проблеми, които се решават по български.

Освен важността на модернизационните проекти за Сухопътните войски и Военновъздушните сили, било обърнато особено внимание на необходимостта от изграждане в страната на регионален център за ремонт и поддръжка на бронираните бойни машини от фамилията "Страйкър". Вашият коментар на тези акценти?

Това по същество е правилно решение, защото в един момент тези машини ще се нуждаят освен от поддръжка, а и от ремонт. Много по евтино би било тези ремонтни дейности да се извършват у нас. Все пак имаме добри традиции и съм убеден, че колегите ще се справят отлично, стига да получим лиценз и технологиите за тези дейности от американците.

Как бихте обобщили накратко с няколко думи визитата на министър Тагарев в САЩ?

Ще използвам метафора за визитата, която би се вписала най – добре от гледната точка на Тагарев, а именно – "Отидох, видях и обещах!" Какво искам да кажа с това? В интервюто акцент беше, че господин Тагарев обеща на американците, че ще се бори да промени историческите факти, такива каквито са се случили, за да намали чувството на българите на признателност към Русия и руския народ. Явно същият се вживява в ролята на съвременния Херодот. Но, явно тази му роля е малка за него и побърза да се оприличи на един Гьобелс на 21 век, като призова за тотално следене не само в "официалните", но и в социалните мрежи на лицата, които имат смелостта и знанията да казват истината и само истината. Ние живеем от февруари месец на 2022 година в условия на суспендирана конституция, като ни е отнето правото ни да бъдем обективно информирани. Демокрация по български угоднически към господарите с фашизоидни прийоми към собствените граждани. И накрая, но не по – малко по значение е и поканата да се разположат американски войски на наша територия без санкция на българския парламент към този момент. Освен това в интервюто му в една българска телевизия, която му предостави отлична контролируема среда без неудобни въпроси, същият заяви, че страната ни започва ударно да изгражда и усъвършенства прилежащата инфраструктура, за да могат бързо и пълноценно да се развръщат съюзническите войски. Започна строителството на войскови район, където ще се разположи дивизионен щаб на НАТО, разбира се за удобството и комфорта на чужденците. У нас през последните 30 и повече години почти нищо не е построено за българския войник, сержант или офицер. Този министър не може да реши проблема с изхранването на бъдещите офицери от Националния военен университет, но тръгнал да решава глобалните проблеми. Какво да се очаква от човек с чуждо знаме на профилната му снимка?

Да минем към една друга наболяла тема – паметниците, които дразнят една определена част от населението. Как ще коментирате премахването на паметника на Съветската армия в София, нападките и искането за демонтаж паметника на "Альоша" в Пловдив и вандалското счупване на бюста на Граф Никола Игнатиев във Варна?

Категорично съм против и осъждам вандалските актове. Явно за нашите евроатлантици пример за подражание са талибаните в Афганистан и бойците от Идил в разрушаването и заличаването на историческата памет. Тук ме карате да се върна назад във времето, когато в началото на демократичния преход обществото ни беше крайно разделено, но двете страни бяха почти изравнени по численост, но не се посегна да се унищожават паметници, а напротив бяха издигнати други в памет на жертвите от репресиите. Днес една изключително малка част от обществото ни, но разполагаща с инструментите на властта, с жестоко ниска обществена подкрепа, радваща се на неограничен медиен комфорт разделя обществото и руши мостовете на националното единение само и само да угоди на менторите си от посолствоТо. Казвам това, защото ще припомня приоритетите на сегашния американски посланик, а именно: бърза и безвъзвратна диверсификация и откъсване от руските енергийни източници; борба с пропагандата и фалшивите новини; медийно ограмотяване на българското население относно историческите факти; реформа в съдебната система и изборния процес. Питам Ви кое от всичките тези намерения не е изпълнено или не се изпълнява? Няма такова греховно падение на политическият ни елит в историята ни, но тя е най – добрия съдник.

"Свободна Европа" публикува анализ на мерките, които са необходими да се предприемат, за да се интегрират имигрантите в България. Според анализа стихотворението "Аз съм българче" пречи за интеграцията на децата на имигрантите у нас. Вашият коментар за емблематичната творба на Вазов?

"Аз съм българче. Обичам наш‘те планини зелени, българин да се наричам първа радост е за мене ....." Не си играйте с националното съзнание и гордост, неуважаеми служители на чужди организации. Падението е, че тези лица са по рождение българи, по убеденост слуги, а по поведение предатели. Търпението е до някъде, след това обратен път няма, а само напред за защита на националната кауза, български дух и традиции. Така започна и в Украйна. Това ли искаме? Това е коментарът ми.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 63 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факт

    100 28 Отговор
    Тагарев е боклук , национален предател.
  • 2 Предател

    58 44 Отговор
    Този трябва да бъде разжалван и изгонен от армията Не може да подкрепяш окупаторите убийци и да му поверяваш Български момчета под негово командване

    Коментиран от #78

  • 3 Българин

    91 26 Отговор
    Тагарев е срам за България.
  • 4 Макето

    73 20 Отговор
    Вчера четох, как Тагарев се изср@л на Червения площад преди години, ама не му направили нищо, понеже не бил си свалил панталоните.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Слава России

    75 21 Отговор
    Тагарев е жалък предател , на него и разстрела му е малко.
  • 7 УдоМача

    36 10 Отговор
    "Пак сме на грешната страна, заяви в интервю пред ФОКУС българският военен деец" - точно така! Парцалът горе в дясно на секцията го показва!!!
  • 8 Ивелин Михайлов

    39 12 Отговор
    Най-големият Исторически парк в света до Варна напомня, че тагаренко има украинско гражданство както киро има канадско
  • 9 В.В.П.

    36 10 Отговор
    Тошо фашиста ,Окраинецът ,няма да види Ефкиите ..Ще мустане зле в банята ...Както и Каракачанов не ги видя .
  • 10 А зад

    17 6 Отговор
    теб от шкафа наднича американското знаме ! И Библията , която едва ли си чел и ти е разтълкувана , в която пише "не убивай" !
  • 11 инж. Ганчо Илков

    23 46 Отговор
    Генерал Шиваров не скрива Симпатиите си към Москва. Какъв български генерал, е когато така пламенно обвинява Министъра на Отбраната в Обществена Национална Среда приела членството си в ЕС и НАТО? Може ли България избрала членството си в НАТО, да подкрепя Диктаторския Режим на Путин? Кой в същност е Предател на Националните Интереси? Явно противопоставянето между Президента Радев /Върховен Главнокомандуващ/, и Националният Интерес на България се силно Разминават. Къде е Националното Единство, което Президента Заявява? Каква всъщност е Цялостната Позиция в Световната Политика на България и как следва да бъде оценена от Демократичната Общност в това бурно на Събития Време?

    Коментиран от #29

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Вън от армията!

    18 50 Отговор
    Да му се отнемат звания и привилегии. Пенсия. ВСИЧКО!
    Ние сме в Нато!
    Личното му мнение е противозаконно! Трябва да бъде съден от военен съд и да му изгният кубинките в затвора!

    Коментиран от #45

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 В.В.П.

    31 11 Отговор
    Ок,Шивиков ,прогледна . Поздравления..
  • 17 В.В.П.

    30 12 Отговор
    Само Тошо фашиста може да обяви война на РОССИЯ...Никой друг..
  • 18 Име

    22 4 Отговор
    Войнолюбци от всички страни - съединявайте се, всъщност - ако се изкарват пари, няма лошо.

    Войната се води 2 години вече, обаче - няма ползи от това за България.

    Според мен е някаква приумица на болни мозъци, които нямат въображение.

    Нормалните хора - копаят в градината, ремонтират, дърпат замазка, продухват маркуча на зелето.
  • 19 В.В.П.

    32 7 Отговор
    Тагаренко бил окраинска лимонка..Под прикритие ..
  • 20 Артилерист

    36 18 Отговор
    Войнска чест за ген. Шивиков! Ще си сложа това интервю в приоритетни и ще го напомням всеки път на атлантическите мушмули. Колко точно и ясно е казано всичко: за екскурзията, за която никой не ти обръща внимание, да отидеш да гледаш, че още нищо не е направено за предпланините преди 5 ГОДИНИ американски таралясници, за малката клика, която с платените медии коли и беси в България, за предателя Тагарев, сложил си знамето на неоноцистка държава-като да е неин представитл-вместо това на България, на която се води военен министър, за "реформираната" ни и обезоръжена армия и тн. Едно дълго интервю, което е събирателен етикет на сегашна България и в което няма и една излишна дума...
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Вие сте бъунаци

    16 22 Отговор
    След този Шебеков дето обра и склада на НАТО, и онзи шашкънин президента ни който е и агент на КГБ повече военен на изборна длъжност- никога!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 В.В.П.

    10 9 Отговор
    Шивик,внимавай!! ,Тошо украинския фашист е отмъстителен .,.Ще прави ДС 2 ..Който говори против него ..и за НАТО .
  • 26 Дерзайте предатели

    14 15 Отговор
    Аве другари..ще хващате гората заради тоз Альошата ли уааа..
    Май много ви набира Митрофановна тия дни да не сте в някаква операция уааа
  • 27 Абсурдистан

    16 21 Отговор
    Все едно интервю с Мутрофанова. Този "военен деец" не зная какво въобще прави в европейска България. Ето това е медиен комфорт-елементарни въпроси, като понякога съдържат и фалшива информация, като тази за стихотвореншето на Вазов. Нито един актуален въпрос относно специалната операция" на Путлер в Украйна и чий е Крим според световното право. Този си е лика-прилика с резилдента, всички други са виновни, но не и те! Предлагам му да се запише в руската армия, където са учителите му! Това с американския колеж не се брои. Прекалено много са генералите в Българскага Армия!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Макс

    13 20 Отговор
    Шивиков трябва да бъде разжалван за уронване престижа на българската армия в полза на врага .

    Коментиран от #34

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Костя дъ Простя

    10 19 Отговор
    Аз съм Рубладжийче Обичам Руските пари Червени Копейчица да се наричам първа радост е за мене .
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Опааа

    18 6 Отговор
    ШИ баният Тагарев веднага на беси лото!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Тракторист

    8 13 Отговор
    Ето с кого прецедента ще прави партия на безродниците!
  • 43 Коментар

    20 5 Отговор
    На Магарев магариите ще плащаме в милиарди дълги години.Само дано не плащаме репарации,защото този в готов да вкара държавата в първата възможна война,за да я потопи в кръв.
    Този Магарев като обещава да дава 6 милиарда за инфрастуктура да посреща сащисаните той ли ще ги дава тези пари?Кой ще строи тези железници и пътища?Ако ги направят като магистралите с дупка до дупка ще дойдат на кукуво лято.Чудят се как да изкарат пари,за да бягат после по разни острови.Който им пречи на кражбите директно го обявяват за "русофил","путинист" и какво ли още не.
  • 44 Специалист

    12 11 Отговор
    Тази руска подводница е бил номиниран за национален военен представител в Съюзното командване по операциите на НАТО!!! Срам и ужас! Явно от алианса са се усетили, че си вкарват кремълски агент! И искаме да ни уважават и считат за равноправни!!! Та ние все още сме руска губерния!
  • 45 Старец

    20 8 Отговор

    До коментар #14 от "Вън от армията!":

    Нали сме уж демократи. Какво, като сме в НАТО. Имам право на свобода на словото, и ще го ругая както си искам.
    А Тагарев е абсолютен национален предател, и заслужава ........
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Тоя русофилистичен поплювко

    12 19 Отговор
    откога е военен деец?
    Нефелен крепостник!!!😂😂😂
  • 48 Иван

    10 15 Отговор
    Интервюто от Митрофанова ли е, или от български генерал? Срам

    Коментиран от #50, #53

  • 49 Търновец

    14 3 Отговор
    В някои отношения поддържам гражданин Шивиков на пример за Страйкърите - наскоро Австралийските сухопътни сили след реални конкурси определиха Немската колесна БМП Boxer u Южнокорейска верижна БМП за победители като Американските Stryker u Bradley 2 въобще не бяха поканени в конкурсите. Конкурсите се провеждат на специален огневи полигон на който се изпитват също двигателите, окачването, бронята и други. За колесни БМП много важен е динамичен тест върху ротиращи гладки валци а също и тест целящ да се определи траншеи с каква дължина може да преодолява коледната БМП. Целите тестове траят година. Страйкърите въобще нямат активна и пасивна протекции - примерно Швейцарската Piranha има собствена разработена от Швейцарци активна протекция и много по класна от Страйкърите броня и струва 4.5 милиона долара, а на Страйкърите са външно прикрепени тръбни винкели които според американски генерали щяло да предпазват от снаряди и ракети???? Има и друго - израелските сили тествуваха разновидност на Страйкър с 105 ММ оръдие и определиха "..Боклук..." Колкото до F 16 вече съм писал да не се повтарям - дори Американските ВВС не купуват F 16, a след години може да купуваме резервни части и боеприпаси от Индия където Lockhead Martin инвестира

    Коментиран от #59

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 непредубеден

    4 10 Отговор
    Населението на САЩ е 318 милиона а на България 6,5 милиона, което е някаква част от това, на Ню Йорк. За какво внимание става въпрос, когато военният им министър по това време, беше в болница! Колкото до това, коя страна е губещата и коя печелившата, отговора е ясен за всеки не предобеден човек в света, и той си личи от резултата в Студената война и от последствията, които нашата страна трябваше да преживее, след провала на социализма!
  • 52 Ццц

    15 2 Отговор
    Промяната наистина е факт. До появата на тия мекотели на политическата сцена, двукрак бозайник като Тагарев беше невъзможно да е министър. Колкото и ниско качество да бяха, все пак спазваха някакво приличие и имитираха патриотизъм. С появата на тези моралът загуби всякакъв смисъл и никой не имитира нищо. Толкова ме е гнус и така ви е жал за изстрадалото отечество. А поредицата от избори си свърши своето. Принципно търпеливия българин в момента е в пълна апатия. Просто няма кой да ни направи майдан, защото плащачите са повече от доволни. Тази държава е на свободно падане и е на път да се разпадне като Страйкър от отварячка за консерви.

    Коментиран от #54, #57

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Платена публикация

    2 5 Отговор
    Ама казвайте ги тези неща.
  • 56 Фейсбук

    4 11 Отговор
    Някои си слагат национален флаг на профилната снимка във Фейсбук - българско, руско, американско. Шивика от какъв зор се появява с ловджийски камуфлаж?
  • 57 Ччч

    3 6 Отговор

    До коментар #52 от "Ццц":

    Редно е да те впечатляват и двукраки като президенто.
  • 58 Оля, подпиши си статията!

    6 2 Отговор
    Скромността не ти е присъща.
  • 59 експерт от Джулюница

    4 14 Отговор

    До коментар #49 от "Търновец":

    Купуваш това, за което имаш пари и което ти се предлага. Страйкърите са налични, цените са добри и са по джоба ни. Ти може би харесваш Мерцедес, но не си го купуваш нов. Статистически най-вероятно е да караш Голф 3 или 4. Простираш се спрямо чергата си.
    САЩ не продават Ф-35 на който си поиска. Б-2 въобще не продава. Това не са картофи.

    Коментиран от #66

  • 60 Мокри мачета

    11 4 Отговор
    Шивиков не е на 100% наясно с биографията на тоя мушмули Тагарев. В поделение е служил само 1-2 години. След това се е слунял само в институти,ВА,МО . Типична биография на номенклатурен изтърсак. Тагаревците имаха един близък роднина ,полковник през 70-80-те години в ЩОВС/ щаб на обединените въоръжени сили/ в Москва. Та тоя роднина ги мъкнА като мокри мачЕта да изучат военни академии е СССР./
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Възмутена

    14 5 Отговор
    Редно ли е български военен министър да позира на снимките с укро знаме?

    Коментиран от #64, #69

  • 64 ами

    6 2 Отговор

    До коментар #63 от "Възмутена":

    да инъче зеления ще му спре заплатата
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Търновец

    8 4 Отговор

    До коментар #59 от "експерт от Джулюница":

    Stryker е по удачен да кара Рома домати от Джулюница отколкото хора, вижте Американски ветерани от Афганистан и Ирак какво казват за него "..ковчег..смъртоносен капан..." - Mark Perry - Responsible Statecraft. А наскоро Канадски експертите определиха че 450 милиона долара да необходими за техническа поддръжка и ремонт на един F 35 за целия период на експлоатация, и това е скъпо за богата Канада. Юрофайтър Тайфун е много по икономичен и по качествен самолет. Прав си че това не да картофи, а много скъпи оръжия, като харесваш Страйкър вземи си го на село да те варди от някои твои селски че там са много и да караш домати.

    Коментиран от #70

  • 67 !!!?

    6 5 Отговор
    Подп. Шивиков !!!?

  • 68 Има голяма разлика

    3 4 Отговор
    Между кадрови военен и политик! На първия работата му е да изпълнява заповедите на втория и да защитава Родината си! Едва след като стане политик може да изказва някакви свои виждания и пристрастия, които не е задължително да кореспондират с действителността и това в крайна сметка го решават избирателите! И когато в крайна сметка защитаваш една чужда страна и си пристрастен в изказванията си резонния въпрос е - ЗА КОГО РАБОТИШ? Явно не за Родината си!
  • 69 !!!?

    6 5 Отговор

    До коментар #63 от "Възмутена":

    Този кремълски прапоршчик не беше ли в Афгатистан на услутите на САЩ !? Сега плещи по всяка жълта медия кято се смили да го покани, като говорител на ТАСС !!!?
  • 70 Всеки се прави на "експерт"

    6 1 Отговор

    До коментар #66 от "Търновец":

    А всъщност едва ли някой от пишещите тук е напълно и подробно запознат с качествата на бойната техника.Това могат да направят само кадрови военни запознати с качествата на тази техника в бойни условия изпитани на собствен гръб! Всичко друго е само бля, бля, бля!

    Коментиран от #72

  • 71 ССС

    5 8 Отговор
    А пък ти си руснак, който се преструва на българин, така че каквото и да кажеш, знаем, че го правиш за да обслужиш интереса на раша. За теб това е важно, нищо друго няма значение, нали руснако?
  • 72 Търновец

    6 3 Отговор

    До коментар #70 от "Всеки се прави на "експерт"":

    По горе поясних - в Австралия истински кадрови военни от Сухопътните сили първо създадоха специален изпитвателен полигон и година тествуваха поканени от тях БМП, Stryker u Bradley 2 въобще не бяха поканени, а Американски и Израелски кадрови военни ясно изразиха своето мнение за Страйкър - ковчег, капан, боклук

    Коментиран от #76

  • 73 Чоко

    4 6 Отговор
    Върни одеялата дето открадна от поделението
  • 74 Урюрвкос

    4 1 Отговор
    за Ф-16 нищо не казват явно вече са забравили трябва още веднъж да ги платим за да си спомнят
  • 75 шебеков

    2 3 Отговор
    крадеца на маратонки
  • 76 "Създадоха", "Поканиха"

    3 3 Отговор

    До коментар #72 от "Търновец":

    Тоест Вие ЛИЧНО не сте запознат с качествата или недостатъците на въпросната бойна техника, а черпите сведения от някакви публикации, за които не се знае дали са достоверни?Което ни връща към Бля, бля, бля!
  • 77 Никой

    0 9 Отговор
    Шивиков не е крадец и национален предател. Той е достоен пенсиониран " генерал" верен до гроб на руските интереси. Правилно бе " пенсиониран " тъй като е против България да членува в НАТО и съюзник на Американската армия. Предполагам ,че за него е логично и правилно е да сме на страната на Руската имперска армия- на правилната страна. Член на партия " Неутрална България ". Много " неутрален ", вече политик, яростен последовател на Русия.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Май ка ви да е, ба

    1 2 Отговор
    ще те из,ко-р,мя и ще ти се-р,а в черепа
  • 80 Тодор

    0 0 Отговор
    Тагарев е национален предател. Мръсник и слуга помпрофедия.