Last news in Fakti

17 Април, 2024 13:10 3 355 23

Брюксел вече не е в Европа

  • мигранти-
  • виктор орбан-
  • божидар чеков-
  • брюксел

Последният път, когато ми попречиха да говоря, беше по времето на Комунизма, каза Виктор Орбан

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Европейският парламент все повече прилича на Хеопсовата пирамида. И двете внушителни сгради стърчат самотни, безразлични на всичко което се случва около тях. Единствената разлика между двете е, че от пирамидата всичко е изплюскано, а от парламента още има за плюскане.

На 16 април в административната столица на Европа, бе погазена най-ценната придобивка на европейската цивилизация – свободата на словото. По нареждане на кварталният кмет Емир Кир, за да се избегнат размирици, публичното събрание организирано от NatCon - „National Conservatism Conference“, бе прекратено от полицията, два часа след започването му.

В събранието участваха над 40 представители на патриотични, предимно десни партии и движения, мобилизирани срещу засилващата се емигрантска вълна. Най-видни между тях бяха Виктор Орбан, Ерик Земур и Найджъл Фараж. За голяма изненада, настоящият белгийски министър председател Александер Де Кро се оказа безпомощен пред заповедта на кмета. В специално интервю, той подчерта, че забраната на събранието е в противоречие с белгийската конституция, която още от 1830 г. гарантира свободата на словото и публичните изяви на гражданите.

Членовете на Европарламента, Комисията, хилядите скъпоплатени сътрудници и НПО-та останаха безмълвни като египетския Сфинкс. От край време, загрижени за свободата на словото в Русия, същите тези които развеждаха по телевизиите Юлия Навална, не видяха и отказват да видят случващото се под носа им. Политическият ислям е факт. Той заплашва националния облик на белгийското общество и всява страх. В цели квартали европейците са малцинство за сметка на мюсюлманите.

От Лондон Риши Сунак и от Рим Джорджа Мелони изказаха възмущението си срещу погазването на демокрацията в „столицата на европейския съюз“. В София кандидатите за евродепутати още са на „второто кафе“… Председателят на „Възраждане“ е прав да не се кандидатира за Брюксел. Там българските депутати са безгласна буква. Те отиват само за материални облаги. Ако Костадин Костадинов замине, той просто ще изчезне политически. А от „облаги“ Костадинов едва ли има нужда. Още Цезар е завещал на борещите се за власт – „По добре първи на село, отколкото втори в Рим!“.

Кой е този кмет на предградието Сен Жос, до Брюксел, който попречи на министър председателя на Унгария – Виктор Орбан да говори и разбуни духовете на националистите два месеца преди изборите?! Емир Кир е белгийски турчин. Хитър и находчив, използва пролуките в белгийското законодателство и се представя като защитник на малцинствата. Преди всичко на мюсюлманското. Той и всички като него разработват една и съща тема, тази на онеправданите, пренебрегнати и експлоатирани белгийски граждани от чужд произход.

Емир Кир не се спира пред нищо. Представя фалшива диплома за висше политическо образование и е избиран няколко пъти като член на Белгийската Социалистическата партия. Разобличен, той е изключен от партията през 2020 година. Причините за изключването му обаче не са една и две. Най-важната от тях е тясната връзка, която поддържа с крайната турска десница, Ердоган и „Сивите вълци“. Благодарение на този разобличен привърженик на турския национализъм, бе забранена конференцията на европейските националисти в „столицата на Европа“!

Напускайки Брюксел, Виктор Орбан не пропусна случая да припомни: „Последният път, когато ми попречиха да говоря, беше по времето на Комунизма, през 1988 година“…


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    39 8 Отговор
    Най накрая забраната на форума на консерваторите и забраната на Орбан , Фарадж и Земур да се искажат достигна до сайта. Междудругото това се дължи на брюкселските фашисти ,събрали 20 ,30 платени протестиращи и полицията веднага осигури комфорта им . Няма по добра проруска пропаганда от такива случки ,които разкриват платената демок.ация.

    Коментиран от #8

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    38 4 Отговор
    Свобода на словото ЛИ 🤔🤔🤔
  • 3 Ооооо....

    36 3 Отговор
    От мароканските скакалци лек няма! Тия опоскват всичко и продължават напред.
  • 4 ЕС ще се сгромоляса

    44 3 Отговор
    като СССР.

    Коментиран от #13

  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    49 3 Отговор
    Франсоа Волтер: "Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го кажеш!"
    Не и в ЕсеС‼️

    Коментиран от #14

  • 6 Евро ко4-

    36 5 Отговор
    ината потъва! Да се спасяваме по-бързо от този Титаник!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Обичали Русия безплатно казаха

    6 35 Отговор
    Набиха им шутовете на руските подлоги ли..е друго щеше да е да ги изпратят в колония по руски стандарт примерно
  • 10 За размисъл

    30 5 Отговор
    Началото на края!
    Как беше ... "Ние ще завладеем света чрез утробите на нашите жени".
    Лицемерието се заплаща. Всички ислямистки организации - ал-Кайда, Мюсюлмански братя, Хамас и т.н. са създадени и подкрепяни от западните служби. Да не говорим за подкрепата на Натаняху за Хамас в първите години от създаването му (документиран факт). Да не говорим, че и сега Хамас и изпълниха заповедта точно и навреме.
    Франкенщайн ще изяде създателя си. Проблема е за невинните.
  • 11 За размисъл

    27 1 Отговор
    Всяка сила има равна на нея противосила. Всемирен закон за дуалността. Нямаше да има десни екстремни партии, ако не бе нарушен баланса. Сега ще плащаме за "мълчанието на агнетата".
  • 12 🕯🕯🕯

    24 5 Отговор
    Тази година ЕС се разпада!
  • 13 БОЗА

    36 3 Отговор

    До коментар #4 от "ЕС ще се сгромоляса":

    ЕССР ще се сгромоляса много по-тежко и шумно от СССР-там(в СССР) живееха хора видяли и 2 и 200 и оцелели...тез изнежените от ЕС си нямат идея,с какъв трясък ще се срути всичко...и ще изтрезнеят внезапно...и болезнено... ;-Х

    Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ( Баклава и Халва )

    Коментиран от #19

  • 14 УдоМача

    15 1 Отговор

    До коментар #5 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Браво!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Варна

    29 3 Отговор
    Тези ни карат да приемем еврото и да се откажем от лева ....

    Коментиран от #21

  • 17 Орбан

    5 22 Отговор
    Все още живее в комунизма кърлежът!
  • 18 БгТопИдиот🇧🇬

    7 1 Отговор
    ЕвроТитаника с име ЕССР потъва бавно и безвъзвратно.

    С капитани проскубаниЯт Бидон и Бурсулица.

    Амин !

    Коментиран от #20

  • 19 Роко

    2 6 Отговор

    До коментар #13 от "БОЗА":

    Приятелю това го предричаха съветските лидери още по времето на СССР (всички знаем къде е сега СССР и лидерите му). Придържането към остарели тези доказано погрешни обикновенно говори за нисък IQ на вярващия в тях, е има и още един вариант да получава финансова подкрепа като Орбан, Фараж и Костадинов (фашисти предаващи родината си за копейки) но не вярвам случая да е от вторите дори нациста Путин не е толкова глупав да плаща на всички с ниско IQ.
  • 20 Роко

    0 7 Отговор

    До коментар #18 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Браво пич да исках нямаше да мога да те опиша по - добре от колкото сам си се нарекъл
  • 21 Роко

    0 6 Отговор

    До коментар #16 от "Варна":

    Приятелю левът като валута не съществува от преди да се родиш от далечната 1995 година
  • 22 Скорпион

    7 0 Отговор
    Че то в Белгия белгийци има ли. Аз и в Германия вече не виждам германци а зачулени пълно че и с по няколко деца, добре че нашите цигани се насочиха натам
  • 23 Запознат

    2 0 Отговор
    Картаген и маврите са превзели Европа . Тези с белия цвят на кожата са само 8% от човечеството на планетата. Расата ще бъде заличена