Last news in Fakti

25 Април, 2024 09:04 4 583 84

Мария Капон пред ФАКТИ: „Ние идваме“ не се продаваме, Борисов и Пеевски да не се успокояват, че са си решили проблема

  • мария-
  • капон-
  • избори-
  • борисов-
  • ние идваме-
  • герб

Винаги сме търсили да намерим общото с непримирими хора, които търсят и очакват една различна България, казва тя

Мария Капон пред ФАКТИ: „Ние идваме“ не се продаваме, Борисов и Пеевски да не се успокояват, че са си решили проблема - 1
Снимка: Личен архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Ние идваме“ се регистрира за изборите на 9 юни. Въпросът е какво ще получим след това – нещо ново или още от същото. Какво е предизвикателството да имаме избори „2 в 1“… Пред ФАКТИ говори Мария Капон.

- Г-жо Капон, отиваме на избори на 9 юни, но, всъщност, разбрахме ли какво стана, за да отидем на тези избори. Какво не се случи в държавата по правилния начин, за да имаме избори?
- Аз не виждам нищо лошо в това да има избори. Много по-лошо е да имаме лошо правителство, а ние - както се видя, нямахме добро правителство. От „Ние идваме“ винаги сме търсили да намерим общото с непримирими хора, които търсят и очакват една различна България. За операция „чисти ръце“, ако си спомняте, говорих още през 2008 година в парламента, за да стигнем до днешната ситуация. Какво се случи с държава през цялото това време? Кражби, изнудване, корупция, схеми… „Ние идваме“ няма да свикнем с това и не можем да го приемем. Така че изборите са нормален демократичен процес.

- Това, което ни показва социологията, е, че след изборите на 9 юни ще имаме „пак от същото“. Пак ще се наложи някакъв тип „сглобка“, защото водещите партии са едни и същи, ако изключим малко променени проценти?
- Говорите за кампанията „20к“. Нали така стана модерно в последните дни да се казва, нали го чухме от Кирил Петков. (б.р.- преди дни Кирил Петков обяви, че при него, след като станал премиер, били ходили политолози да му искат 20к (20 000 лева) на месец, за да говорят правилно в медиите, но той бил отказал) Няма нищо ново в това, което той каза. Имаме мафия и проядена държава, това се случва днес. А какви ще са резултатите, ще видим след гласуването. Хората трябва да решават. Това трябва да се разбере. Разочарованието не помага. Калната кампания вече върви, за да се отчаят хората както става винаги, за да гласуват само ротите от храненици на традиционните партии и купените. Спират ме хората и питат: „Няма ли да направите нещо?“ А аз им отговарям: „Ще направим, ще се явим на избори!“ Да, започваме от нулата сега, но нека да видим какво ще направи всеки един човек, който иска да промени нещо за най-близките си хора, за семейството си и за страната. А не просто да пита.

- „Ние идваме“ вече се регистрирахте за изборите…
- Направихме го в сряда, но пак ще кажа, че ние сме търсили и търсим винаги нещо общо с непримирими хора, за да направим една различна България. Сега очакваме да започне кампанията, но смятам, че ще има още изненади, които можем да направим. Ще търсим разширение с малкото останали различни от Борисов партии. Защото на тези избори алтернатива е да те управлява Борисов, Борисов и пак Борисов, ако гледаме социологията. Която и да вземете от парламентарните групи или от повечето регистрираните, които ще се явяват, все е Борисов.

- Коалиция с какви сходни партии бихте направили, за да оформите по-силен политически проект. Примерно със „Синя България“…
- Повечето хора там са работили с Борисов и не мога да бъда спокойна за кого всъщност гласуват хората. Ние от „Ние идваме“ не се продаваме. Това е важно да знаят и запомнят хората, ние сме против мафията. Така че Борисов и Пеевски да не се успокояват, че са си решили проблема. Не са! Ние идваме! От гражданите зависи колко ще сме. На площадите, както знаете, сме тръгвали от трима и това, че дадохме трамплин през последните години на други, които не се справиха, ни кара сега ние да продължим. Мога да ви дам пример с хора, с които сме единомишленици от дълги години, с които изградихме приятелството и в протестите, и в каузите. Имаме много общо примерно със „Зелено движение“. За мен в момента в Европейския парламент водещата група е групата на „зелените“, защото е най-свободната.

- А ще се чуе ли изобщо европейската тема в тази кампания, защото ще гласуваме за европейски парламент. Събраха се избори „2 в 1“ по принуда?
- Вижте, Шенген и еврозоната, като европейски теми, не ни спасяват от мафията. Ние си говорим по различни европейски теми през годините. Една част от тях ги постигаме, други ги влачим като правосъдната реформа. Нали видяхте какво направи тази „сглобка“ в последните месеци с Конституцията? Направиха така "умниците", че докараха правителство на Борисов, имаме назначен за премиер и министри, които са Борисов, Борисов и пак Борисов. А ние искаме да спасим хората, да стане така, че да им се подобри животът. Това е най-важното за нас. Да имаме добро здравеопазване, добро образование за децата. Много по-важно е да си говорим за европейските ценности и инвестиции в образованието и здравеопазването, за икономика на знанието. Така ще станем по-богата страна. А днес сме свидетели на инфлация, на трудности, които изпитва бизнесът. Време е да престанем да говорим за отделни субекти, а да говорим за държавата. Знам как се прави това в Германия, в Япония, в САЩ, примерно. Ние по нищо не им отстъпваме с талантите си. Просто трябва да си възвърнем родолюбието. Днес не е достатъчно да казваш само „булгар, булгар“, да вееш знамето и да си татуираш Левски и Ботев. Родолюбието е това да направиш така, че хората в страната да са здрави и богати, а не озлобени чуждопоклонници на други страни.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината съм аз

    87 40 Отговор
    Тая ли не е пподажна ???? А стига бе ,стига сте пробутвали отънали в корупция престъпници.
  • 2 Гост

    82 37 Отговор
    Дойде време за капачка и тия пак изпълзяха от дупките си.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гост

    59 12 Отговор
    С ковчезите на рамо ТЕ ИДВАТ
  • 5 Пенчо

    77 11 Отговор
    Изпълзяха пак за парички!
  • 6 Светлина

    48 13 Отговор
    Исва групата на полезните идиоти в услуга на Шиши и Боце
  • 7 Мнение

    53 4 Отговор
    "Вие отивате при мафията", как да не се продавате???
    Още помним Хаджигенчо как се предлагаше да е в коалиция със статуквото, когато влезе в парламента!

    Призовавам народа да посочи 1 алтернатива, която да не е зависима от статуквото???
  • 8 адаша

    53 4 Отговор
    Ами зимата ходихме по Малдивите, Доминиканите, Хавайте и сега пак идваме...
  • 9 Гост

    38 3 Отговор
    Тия кои бяха?
  • 10 СМЕНЕТЕ ИМЕТО

    47 2 Отговор
    .......ПО ДОБРЕ............НИЕ СИ ОТИВАМЕ, ЩОТО МНОГО "ДОЙДОХА" И СЕ ОС р АХА.....
  • 11 ХАХАХА

    43 3 Отговор
    Интересно тези откъде кОпат пари за регистрация ,за предизборни материали ,защото тези както и другите де без пари не биха си мръднали пръста.
  • 12 След сто дни

    32 2 Отговор
    Оправихме ви. "Ние си отиваме"
  • 13 След дъждец

    35 3 Отговор
    Гъбките поникват преди избори една след друга,та и тези!Голяма далавера ей да си политик.
  • 14 мада

    33 3 Отговор
    А коя беше тази Капон?

    Коментиран от #24

  • 15 евалата чалгопитеци

    25 4 Отговор
    Как е Промяната? Свежичко ли ви е още, или вече вони?
  • 16 Демократ

    7 28 Отговор
    Това е единственото спасение за България- истинското родолюбие, за да възродим държавата си !

    Коментиран от #20

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Пенсионер

    34 4 Отговор
    Както идвате, така и ще си отидете. Царски крадци. Народа не е забравил как го "оправихте" за 800 дни.
  • 19 EДГAP KEИСИ

    27 2 Отговор
    НИЕ С "КОВЧЕZИ"ТЕ ИДВАМЕ , НЕ СЕ ПРЕДАВАМЕ .............. ЛУД УМОРА НЯМА ............. ФАКТ !

    Коментиран от #22

  • 20 Пенсионер

    28 1 Отговор

    До коментар #16 от "Демократ":

    Тоя филм, вече сме го гледали. Доста е старичък.
  • 21 хъхъ

    33 3 Отговор
    Мария Капоне, вие никога няма да дойдете, и слава Богу!
  • 22 Червената шапчица

    26 2 Отговор

    До коментар #19 от "EДГAP KEИСИ":

    Така е. От преяждане Марчето доста понапълняла.
  • 23 Тримата глупаци

    24 1 Отговор
    По Доньо Донев!
    Хахаха кой от по кой, че чак най!
  • 24 Червената шапчица

    26 1 Отговор

    До коментар #14 от "мада":

    Царска крадла
  • 25 Мдаааа

    20 4 Отговор
    Тая да не е на Ал Капоне внучката? Царя още ли има за влачене. Имотите били негови. Баща му ги е купил с народни кървави пари. Наситихме се от такива идващи и грабещи. То Баце и Шиши почти всичко опоскаха, ама от Европа още тече кранчето
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 чичака

    30 4 Отговор
    Снимката е трепач. Бабикян лайномета, Мара Миса и Хаджинекадърник....
  • 29 Майора

    25 3 Отговор
    “Ние слизаме” и”Наведи се” се появиха от небитието и оскат пак да са на избори и да спечелят! Няма да стане , добре знаем кого и какво представлявате!
  • 30 Овчев

    27 2 Отговор
    Ние идваме за 1 %, не щем повече. Една субсидийка кака ще ни облажи. Г-жо Капон, май ще сте капо...
  • 31 Абсурдистан

    25 2 Отговор
    Поредното изпълзяло нещо.
  • 32 Пролет е

    24 3 Отговор
    и всички отровни змии изпълзяха от дупките. Глааад.
  • 33 змия

    22 3 Отговор
    платен коментар. мерси! тоя гьонсурат още ли е жива?

    Коментиран от #36

  • 34 Краси

    16 2 Отговор
    Дано, до изборите си отидете завинаги.
  • 35 Анонимен

    18 1 Отговор
    Какво правят по двадесет години в парламента?

    Коментиран от #41

  • 36 Емо

    14 3 Отговор

    До коментар #33 от "змия":

    За съжаление, живи са още, и пак тровят с вонята си България.
  • 37 7373737272

    14 2 Отговор
    В България всеки 5 си е направил партия.Единствената държава с най-много политици и разбирачи от политика.
  • 38 Марин Габриелова

    6 4 Отговор
    Мария Капон ... Мария Габриел ...Мария Мамун и т.н.
  • 39 Мооооля

    23 2 Отговор
    Сакън! Моля ви не идвайте! Тези двамата бяха "Отровното трио" но се разцепиха, бяха на паветата, бяха и в Парламента и НИЩО ! Лалажии! Само джафкат без ефект.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 КАК КАКВО

    13 1 Отговор

    До коментар #35 от "Анонимен":

    ЛАПАТ
  • 42 един

    9 3 Отговор
    Не зная дали се продавате,но Арман и Хаджигенов определено играят срещу ПП-ДБ което автоматично означава в полза на комунистическото Статукво,всичко друго е мижай да те лажем!
  • 43 Пешо

    16 3 Отговор
    Докога ще идвате бре.

    Коментиран от #44

  • 44 Перо

    12 1 Отговор

    До коментар #43 от "Пешо":

    Луд умора няма, само се поти. Това е Мария Капон.

    Коментиран от #49

  • 45 Цицоманов

    13 2 Отговор
    Оффф Божеееейййй , Мария Капуутт ....
  • 46 любител

    8 4 Отговор
    капонче досега къде бяхте в чужбина ли та сега ще идвате.айде няма нужда. стигат ни толкова крадци и лапачи. пък и няма смисъл боко тиквата вече е приготвил чувалите с фалшивите бюлетини.поредните избори поредния фарс и цирк за честни избори.всичко е лъжа и измама и само корупция кражби кражби мизерия и нищо друго.
  • 47 Дръж се Земьо

    8 1 Отговор
    Капон пак идва да те гази!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Ха ха ха

    10 0 Отговор
    Ох, милата трътка тя, идвала.Къде ма, па си съ изтапанила с тия.Направо сте - тримата глупаци.
  • 55 Капон

    5 0 Отговор
    Ал Капоне шъ доди ли?🐷
  • 56 Смешки

    2 0 Отговор
    Стига глупости, омръзнахте отдавна.
  • 57 12345

    1 0 Отговор
    ПЛОВДИВ - дискусия с полковник Николай Марков и Ивелин Михайлов.Гледайте ги в Ю Тюб .

    Коментиран от #60, #63

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Стършел

    1 1 Отговор
    Поне нещо ново измислете. Всичките Ви лъжливи обещания ги слушаме десетки години. Истината е, че само вие се обогатявате-вижда се и по дебелите ви трът.ки.
  • 60 Запознат

    3 0 Отговор

    До коментар #57 от "12345":

    Пак питам.
    Кой те излъга, че марков е полковник ? Няма такова нещо.
    Този некадърник е изхвърлен от системата поради непригодност.
    За рекетьора и фараона на пирамидата Исторически парк, смятам че е работа на службите да коментират.
    Т.е. вие рекламирате двама изпечени мошеника, които знаят какво да кажат за да се харесат на група хора с цел да ги измамят.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Всички идвате

    2 1 Отговор
    .....И никой не остава! С лозунги този дълго лъган народ няма да спечелите.Дела трябват, дела както е казал Апостола.И то толкова много дела, че народа да забрави какво е това "Лъжливо овчарче"!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Иван

    1 1 Отговор
    Няма ли да регистрират Партия -

    НИЕ СИ ЛЕГАМЕ

    като веднага се разцепват на другият ден - на "Ние си легаме" - на дивана и - фракция "Ние си легаме" - в детската.

    Ако регистрират партия "НИЕ СИ ЛЕГАМЕ", ще има веднага членска маса - доста солидна.
  • 65 Истината

    2 2 Отговор
    Тези 8-9 % гласуващи за мутрата и турската партия са техните ортаци и престъпници от прехода заедно с ДС агентурата и Чалгаджията ! Мислете и гласувайте българи !
  • 66 аве

    1 0 Отговор
    Тия кои бяха?

    Коментиран от #67

  • 67 Как бе

    2 0 Отговор

    До коментар #66 от "аве":

    Една Капон де ни затапи с оня с ,,800 дни"
  • 68 даа

    1 0 Отговор
    Мисса Мара се изока ей да знайте.
  • 69 АБЕ КАПОН

    1 0 Отговор
    КАК БЕШЕ НА БОКЛУКА
    НАМЕРИХТЕ ЛИ НЕЩО ЗА ГРИЗКАНЕ

    ГОШО КЛОШАРА
  • 70 идвате за пачките на

    2 0 Отговор
    пудела измамници.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.