Last news in Fakti

9 Май, 2024 13:00 2 298 14

Калина Андролова: Ситуацията в българската политика взе да става „Топенерджи“!

  • калина андролова-
  • карло луканов-
  • избори-
  • топенерджи

А междувременно България загива...

Калина Андролова: Ситуацията в българската политика взе да става „Топенерджи“! - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ситуацията в българската политика взе да става „Топенерджи“! Звучи като анекдот, но чак и Карло Луканов е вкаран в листите на Ванчето.

Това коментира във "Фейсбук" Калина Андролова.

Двете с Мая Манолова ще „защитават“ правата на онеправданите, трудови българи, ограбени от диригентите на прехода, явно като упражняват психологически натиск с ключовите имена на баш, ама баш конструкторите.

Да припомним, че съпругът на Мая Манолова беше натовски министър от лявата соросоидна тъкан, която избуяваше в БСП, а тя самата зае позицията омбудсман, създавайки добри чувства у Борисов. Лидерът на ГЕРБ много обичаше преди време, когато БСП беше силна, да къса от партията, като приласкава „остриетата“, по-цветните лица, които шетаха из телевизите, а на някои им даваше и да връткат бизнес. Така успешно ронеше БСП.

Вече БСП не му е проблем и вниманието се насочи към серийно производство на евтини проксита, които да отливат от „площадната съпротива“. Политически продукти, които не са много силни, нямат потенциал да нарастват, а само им стига въздуха да създават шум в системата. Някои от прокситата могат да се ползват и за патерици в управлението, а други само да отлеят някои и друг глас от деинтелектуализирания електорат.

Весела комбинация са заформили около Ванчето. От прогресистко и джендъристко ляво до потомъка на съдружника на „Газпром“, на чийто макабрен сценарий дължим много от главните герои на пиесата на прехода. Преди години една приятелка, режисьор на документални филми, ми разказваше как след 1989 г. отишла при Тодор Живков по работен повод, тъй като снимала филм за лагерите. Тодор Живков ѝ споделил разни неща и оскърбен нарекъл Луканов „най-големият предател“!

Предлагат ни сега някакви реминисценции на комунистическа атмосфера, ама от соросоиден вид (битки за това малцинствата да управляват мнозинствата). В една от лекциите си Сорос разсъждава върху манипулирането на действителността от пропагандните машини, като цитира следните думи на републикански представител: "Когато действаме, ние създаваме собствена реалност. И докато вие изучавате тази реалност, ние ще действаме отново, създавайки нови реалности." Перфектно описание, което Сорос приписва на републиканците, но всъщност неговата мрежа е най-добрата в технологиите за манипулиране на общественото мнение! И още нещо уточнява Сорос, че когато хората се подлагат на подобни усъвършенствани техники за манипулация, те престават да се интересуват дали ги лъжат или не. Те даже приветстват това състояние. Защото предпочитат да се забавляват пред това да познават истината.

Виждаме това изкривяване сред българския електорат - елементарни проксита, елементарни уловки, елементарни "лидери" с елементарни послания. Аз не мога да си представя и друго. Как Борисов ще пусне отново Мая Манолова в парламента след някакъв безумен политически реинженеринг, като всички помним как тя повтаряше в несвяст от сутрин до вечер „Да отстраним мутрите от властта и хазната“ от парламентарната трибуна, когато по случайност попадна там след революцията на Радев.

Някой врътка политическата супа с едни милиони, откраднати от държавата, и управлява пионките как да мислят. А междувременно България загива.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    16 6 Отговор
    Краварчето ни монтира БКП пребоянисана номеклатура, която си е Дресирана де. Кое е Новината тука, че не разбрах. А да бреее! Било демокрайцийка за колонията, която е Приключила Вчера. СМЕХ! После що останките от народец не гласува ли? Те го те, квото нагласи Галя от Посолството! ЗАКРИВАЙ!
  • 2 България е жива и няма да

    12 25 Отговор
    погине от празните ви приказки - на теб и на Волгин. Как не вие срам другари родоотстъпници и петоколоници?
  • 3 И вземете, моля, да й смените

    13 14 Отговор
    снимката на тази леля отпреди 30 години!
  • 4 Град Козлодуй

    23 2 Отговор
    34 Години Погубена Бг
    от 1990 Година започна Унищожение тона Всичко
    Българско
  • 5 а интересно

    10 1 Отговор
    ако дали куфарче и васил казал на карло : кажи на баща си че не задържам 10 процента и да върна другите с лихва, а невръщам нищо . Тогава илиев го отстраниха като Петров . Партиината каса само се увеличаваше . после и брат му , а после и други. Сега е капитализъм постфашизъм . Увеличаване на милиардерите , утрояване на милионерите . Те субсидират партиите . Изготвят парламентарно-политиески лобита . за съжаление абж, бсп , а и други отцепки немогат да растат . то се видя . карло се занимава с пострадали от брака развели се жени . доходно . баща му остана неотмъстен , а убиеца му на свобода . Луканов взел куфарчета и също казал: няма да връщам бе, евевте си м... и бооом
  • 6 Сила

    10 16 Отговор
    Калинке, нема ли да се изкъпеш за празника..... Това мазно киченце намирисва сигур вече..... Топни се във Волгата
  • 7 Маринов

    7 12 Отговор
    Калинке,
    Моме,

    По ДОБРЕ е да НЕ КЛЮКАРСТВАШ
    като МАХЛЕНСКА Пошибалка
    а ВРАЗУМЕЙ :

    ЧЕ Не е най ВАЖНО КАКВА е Шарена КОТКАТА
    а е НАЙ ВАЖНО дали ще ИЗОЛОВИ Мишките???
    и
    ЧЕ ВСЕКИ НОСИ ПЕРСОНАЛНА- ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ за Деиствията си,
    НО ДЕЦАТА
    НЕ Могат и НЕ НОСЯТ Отговорност
    за ДЕИСТВИЯ
    или БЕЗДЕЙСТВИЯТА
    на Предците си???
  • 8 калинка, калинка, мая (на руски)

    14 2 Отговор
    Тези оценки на ситуацията в България ми допадат.
  • 9 Орби

    4 8 Отговор
    Тази от както се събра с Волгин (Ленин) започна да критикува яко ПП. А за Баце сипеше похвали.
  • 10 българка

    20 2 Отговор
    Права е! Трябва да се замислим върху казаното, а не да хулим авторката! Това е ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ за окончателно и невъзвратимо сгромолясване, ако не се опомним!
  • 11 Артилерист

    9 2 Отговор
    Отново безупречно. Как само красноречиво е описано пропагандното соровско манипулиране на електората-ставало му драго от съчинената, измислената реалност, вместо да проумее истината. Точно така е...
  • 12 Радо

    3 8 Отговор
    Тва кьорпе Калинчето ша го клатя цяла нощ на задна.
  • 13 Стамболов

    2 8 Отговор
    Мръсен руски волгинов парцал.
  • 14 Дуньо П.

    2 2 Отговор
    Гадина Андролова,толкова си гадна,че пращиш по шевовете.Фльорцо опушена,кога ще публикуваш материал,свързан с милиардера от малкия град близо до София.Сложи си днешна снимка,не се прави на млада и красива,зощото нито едното,нито другото са истина.