Last news in Fakti

24 Февруари, 2014 21:45 1 321 0

Реформаторският блок няма да става единна партия

  • димитър делчев-
  • дбг-
  • реформаторският блок-
  • дясно-
  • евроизбори-
  • "канал 3"

Гласуват само купените, другите чакат да бъдат спечелени, казва Димитър Делчев от ДБГ

Реформаторският блок няма да става единна партия - 1
Димитър Делчев
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Реформаторският блок тепърва ще се развива, но на този етап няма да става единна партия. Това съобщи в предаването “На Ръба” 4-7 на “Канал 3” Димитър Делчев от Движение “България на гражданите”. По думите му разговори в тази посока е имало през декември, но е било преценено, че е прекалено рано за нещо подобно. Според Делчев обаче, ако всичко върви както трябва, някой ден и това ще се случи.

Младият политик разкри и рецептата на Реформаторския блок за предстоящите евроизбори. “Положителна кампания, нови лица и дано да ни разпознаят като алтернатива. Надявам се да имаме битка на идеи, а не окалване на политическите съперници. Не говоря въобще за това, което стана на предишните избори – флашките и компроматите”, каза Димитър Делчев.

Според него понятието “дясно пространство” вече се използва за какво ли не. “Дали ГЕРБ са десни? Спорно. “България без цензура” на Николай Бареков? Идеите им са хаотични, но аз не виждам “дясното” в тях. Те са партия-телевизия и партньорството с тях е изключено. Със “Синьо единство” обаче смятам, че ще можем да работим и в бъдеще”, изрази надежда Димитър Делчев. По думите му хората са разочаровани, а докато не спечелиш разочарованите – те няма да излязат да гласуват.

“Гласуват само купените. Другите чакат да бъдат спечелени. Ние обединяваме дясното. Пет партии. И петте – десни. И петте – не успели да прескочат 4-процентната бариера и да влязат в парламента. Надявам се, че следващият 4-годишен цикъл от избори – президентски, местни и парламентарни, ще ни обедини достатъчно и няма да има никакви дребни сметчици”, каза той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА