4 Ноември, 2015 09:03 26 690 8

Може ли баня без плочки?

  • хаусмайстер-
  • баня-
  • дизайн

Ами оказва се, че може. Дори такава баня е по-интересна. В търсенето на свежи идеи при ремонта на дома си, хората се спират на необичайни материали при облицоването на баните си. Баня, покрита изцяло с теракота или гранитогрес и декорирана с фриз е поизтъркана класика към днешно време. Съвременните душ кабини изолират напълно зоната за къпане, така, че останалата част от помещението е напълно суха. Добрата вентилация също допринася за комфорта и изключва опасността от развитие на мухъл по стените.

Може ли баня без плочки?

В една модерно обзаведена баня, плочки ще има по пода, по стените в зоната за къпане и около мивката. Останалата част от помещението ще бъде покрита с декоративна мазилка или специална боя. Новите формули позволяват декоративните смеси да се използват навсякъде, дори и при външни условия. За по-взискателните клиенти има разработени защитни покрития, които запечатват допълнително мазилките и им осигуряват устойчивост и дълготрайност. Декоративните мазилки се предлагат в разнообразни текстури и огромна палитра от цветове. На едно място могат да се съчетаят меки, спокойни тонове със свежи акценти. Резултатите са впечатляващи.

Може ли баня без плочки?

По отношение на цената дори и по-скъпите мазилки си съперничат с общата цена на плочки среден клас, лепило и труда по полагането. Времето за работа в банята и процесите по съхнене също се съкращават. Ако след време декорите омръзнат, те лесно могат да се сменят. Върху мазилката с лесна манипулация могат да се поставят плочки, без да се налага къртене или разбиване.

Може ли баня без плочки?

Ние от „Хаусмайстер“ подкрепяме интересните идеи и смятаме, че комбинацията от различни материали е смело решение, което заслужава внимание. То разкрива нетрадиционен поглед към обзавеждането и вкус към приключенията. Така обзаведената баня ще изглежда по-скоро като арт-помещение, отколкото като конвенционална баня и ще привлича всеобщия интерес. Някои дизайнери стигат и по-далеч в избора си на материали. На пода, вместо гранитогрес или плочки се поставят винилови или ламинирани плочи. Те имат различни декори, но най-често имитират паркет. Необичайната настилка допълнително ще обогати общата картина и ще внесе нотка на оригиналност. Подобни свежи хрумки често могат да се видят в баните на запад, а напоследък това е тенденция и у нас.

Може ли баня без плочки?

Съвременното интериорно проектиране добре си сътрудничи с модерните технологии и това дава неограничена свобода при избора и съчетаването на материали и текстури. Правилата и законите в дизайна, с времето стават все по-либерални и необичайните съчетания са по-скоро търсен ефект, отколкото изключение. Като резултат в домовете се виждат разработки, които изненадват и впечатляват с оригиналността си.

Инж. Мария Хаджиниколова


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бате Цецо

    3 2 Отговор
    Баня без плочки е добре позната конфигурация от преди няколко десетилетия
  • 2 гост

    2 0 Отговор
    ooo даа - блажна боя и мозайка, нищо ново
  • 3 гост

    2 0 Отговор
    Ха ха - инжинерката ще да е патила от'' майстор'' фаянсаджия :)
  • 4 onq s konq

    3 1 Отговор
    Баня без плочки е бял кахър-по хард е баня без вода!
  • 5 999

    1 5 Отговор
    Винаги е имало бани без плочки това е отдавнашна циганска мода съществуваща и днес в гетата.
  • 6 mediator37

    6 0 Отговор
    Масово , какъвто е панелният апартамент на родителите ми, строен 1971г. се сдаваха с блажна боя за хидроизолация по стените на баня и тоалетна. И до сега , вече станаха 44 години върши работа, пребоядисвано е 2 пъти пак с блажна боя. ПОнастоящем продължава банята да е с блажна боя.
  • 7 Бай Коста

    2 3 Отговор
    Кабините са отвратителни за високи или дебели хора. Предпочитам да подобря вентилацията и отоплението за същата цена, вместо да си удрям лактите и гърба в тъпата клетка.
    Освен блажната боя, за която вече е писано, имаше тапети за баня. Огледалата не са новост. Пластмасови пана биха свършили работа и ще са по-евтини. Е, не сме изненадани.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.