16 Юли, 2012 15:37 5 765 4

Половината българи без лятна почивка

  • нциом-
  • море-
  • почивка-
  • лято-
  • криза
Половината българи без лятна почивка - 1
Снимка: БГНЕС

52% от българите няма да почиват през това лято, защото нямат финансова възможност. Това показват данни на НЦИОМ, разпространени днес. Без отдих това лято ще останат предимно възрастните хора, жителите на села и малки градове, както и хората с нисък образователен ценз. Хората до 29-годишна възраст са най-малко склонни да се лишат от летен отдих, но за това пък са и най-малко претенциозни. В тази група има ръст от 10% на летовниците, като процентът им стига до 77%.

Освен тях, хората с високо образованието също не са склонни да пренебрегнат лятната почивка. При тях има ръст от 4%. 56% от българите със средни доходи също ще си отдъхнат, което представлява увеличение при тази група с 8% в сравнение с миналата година. 73% от столичани също ще стягат куфарите.

Черноморието е най-желана дестинация (24%), следва планината (11%). 6% от участниците в изследването ще прекарат отпуската си на село, а 5% на вилите си.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ivo

    0 1 Отговор
    kak da ida kat samsakratenna buroto mi davat 150 leva kajete mi de xorata nqma kvo da qdat te glyposti pihat samo negie sram
  • 2 неутрален

    0 0 Отговор
    говориш в женски род, а си писал ivo като име.. странна комбинация :/

    Немотията си е немотия.. случва се, за това човек трябва да се бори с всичка сила, за да оцелее..
  • 3 Гларуса

    0 0 Отговор
    Не бива да се лишаваме от лятната почивка.Няма друго място където човек да си почине толкова добре както на морето според мен.Колкото и да няма поне за 5 дни трябва.
  • 4 AAA

    0 0 Отговор
    Няма да почивам на моpe!Пpeчат ми м....лите които пpoдават
    ваpена zapевиza на плажа.