Last news in Fakti

11 Септември, 2012 09:05 17 544 62

Sun: "Алчни българи"

  • сън-
  • sun-
  • алчни-
  • българи

Английското издание негодува от български роми

Sun: "Алчни българи" - 1
Снимка: Sun

Деветчленно ромско семейство от България получи къща във Великобритания за сметка на данъкоплатците само три седмици след пристигането си в страната, пише британският вестник Sun. Изданието е озаглавило материала си - "Алчни българи".

41-годишният Руси Георгиев и 34-годишната Мариана Събева и седемте им деца, заминали за Великобритания, тъй като били безработни. Те си направили импровизиран лагер пред историческата катедрала на Уестминстър в центъра на Лондон. Руси казал на приятели, че са тук, за да се възползват от лесната социална система, коментира Sun, цитиран от dir.bg.

Ромите пристигнали легално с автобус с европейски паспорти. Те били в общинско жилище за нуждаещи се, преди да се настанят пред катедралата. Репортери на вестника установили, че българските роми са живели при мизерни условия, заобиколени от мръсни памперси. Спели на земята пред входа на катедралата.

„Те са чули за социалните помощи тук и дошли да поискат. Предложени са им билети да се върнат в България, но искат да останат. В България не могат да получат такива помощи, а още и още хора ще направят същото”, казва друг българин.

Семейството сега живее в къща на разноските на данъкоплатците, докато молбата им за убежище се разглежда.

Ник Соамс, депутат от торите, го определя като „недопустимо”. Матю Синклер, от Алианс на данъкоплатците, допълва: „Министрите трябва да гарантират, че Великобритания не е лесна мишена за социален туризъм”. „Даването на убежище не е предвидено за някой, който търси лесен живот на разноски на данъкоплатците”, казва той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 555

    6 0 Отговор
    Не българи,а М....ЛИ.За съжаление на запад така си мислят за България-страна с народ от такива индивиди :(
  • 2 Веско

    6 0 Отговор
    Нали ''реваха'' , че сме им нарушавали човешките права (не че беше вярно, ама като не работи м....ла како иска). А сега вие ''пискате'' от тях! Дръжте си ги сега. :D
  • 3 comment

    6 0 Отговор
    Значи когато са в България сме длъжни да ги храним и издържаме, защото имат човешки права, а в Англия като отидат и изведнъж спират да имат човешки права?!? Ами нали западняците реват колко били онеправдани циганите тук. Да им осигурят там работа и всичко ще е ок. Ама не, те просто не искат да работят, за тях интеграцията в обществото се заключава в безчинстване и лентяйстване и българите /респективно другите нации/ да им плащаме за това, че произвеждат пълнеж на клозетните ями по грешната майка Земя.

    Коментиран от #13

  • 4 The Big Boss

    7 0 Отговор
    Браво на БГ журналистите, че са публикували това упътване за братята роми.

    Братя Роми, Велика Британия Ви чака!
    Хващайте автобусите, не се бавете.
  • 5 попонай

    5 0 Отговор
    дано я пуснат новината довечера в новините :))))))
  • 6 Тони

    14 0 Отговор
    Всички говорят за толерантност между народите и лозунги гласящи "НЕ НА РАСИЗМА". А в един момент какво се получава, всички от Европа са едни големи РАСИСТИ които не искат малцинства да има при тях, и измислят какви ли не оправдания. ДВУЛИЧНИЦИ!!!!!

    Коментиран от #9

  • 7 Съветник

    7 0 Отговор
    Айде кюмюра да стяга багажа!
  • 8 Милко Стоянов

    12 0 Отговор
    При положение,че ние в България не знаем как и не можем да интегрираме т.нар.роми,то нека нашите приятели от Франция,Германия,Холандия,Англия и др.Западноевропейски страни .,които имат необходимата компетенция по тоя въпрос го решат на собствена територия!!!Нека този процес се разглежда като българска инвестиция в икономиките на братските страни,като разширяване на културното сътрудничество и помощ за Република България!Ако същите страни имат желанието могат да решат кардинално проблема,както на времето със създаването на държавата Израел - да отделят от своята територия и създадат Ромландия!Но дори и да не го направят,то личната ми молба би била:"Откажете се от менторския си тон към моята родина,господа от по горе посочените страни!Вие не можете да понасяте ромите /сблъсквате се с тях само в отделни случаи /,а ние в България сме принудени да живеем с тях!!!"
  • 9 Веско

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Тони":

    @6 И сега какво? Алчни българи... Хахаха ''Тей шей''
  • 10 Теодора

    8 0 Отговор
    Те ромите така си живеят по принцип и в България какво чудно има. В Англия искат само отбрани емигранти ама то не може само лекари и ИТ специалисдти. Даже според мен трябва да има спогодба за един квалифициран емигрант по 10 роми да приемат и така :)). А какво си мислят за България на запад не е важно. Те са едни сейрджии не по-добри от нас даже напротив. Лесния живот при тях не ги прави по-възвишена нация. Къде ви е самочувствието бе хора - БЪЛГАРИ?
  • 11 Милко Стоянов

    4 0 Отговор
    На заглавието във в-к Sun "Алчни българи" - бих поискал извинение задето поставят всички българи под един знаменател!И тъй като не вярвам,че вестникът ще се извини бих написал материал под заглавие "Тъпи англичани" - защото са дали възможност на плевелите да поникнат и при тях!Мисля,че имам достатъчно обективни основания за това!!!
  • 12 Gele

    3 0 Отговор
    Това не сааа българи!!!,все повече започва да ме е срам като казвам на някой чужденец че съм българин :(, а някаде бях чул че циганите си нямат държава ..... ДА БЕ ДАА..
  • 13 Стар Българин

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "comment":

    Така е! България и Румъния, западните държави ги мислят за лагери в които живеят м....лите, но когато тези дадени хора напуснат тези измислени лагери и започнат да се възползват от друга държава, какво става, ами всички знаем... Тука трябва да ги храним, пазим, "обичаме" , а като го усетят "добрите" хорца(западна Европа) на гърба си, нещо те нарушават човешките права на циганите. Е, това е едно голямо лицемерие!!!

    Коментиран от #25

  • 14 4ipi

    7 0 Отговор
    Всички м...ли взимайте щом ги исакте.Ние не ги щем!!
  • 15 Бай Мангал

    6 0 Отговор
    ХАХАХа. Какво да кажа. Нали много ги пазите нашите роми хем сте по-богати да ви пратим 300 400 хиляди да си ги гледате. България за българите не за циганорите, оп да не се обидят РОМИ хахаха
  • 16 Чипо

    4 0 Отговор
    Както е тръгнало много скоро България,ще трябва да се прекръсти на "М...лия".Циганите се множат като улични псета,за разлика от всички останали.
  • 17 TUHLA

    3 0 Отговор
    Не ми викайте циганин, че ще ме помислят за българин...
  • 18 Иван Белев

    3 0 Отговор
    http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/4531362/Bulgarian-gypsies-who-came-to-UK-to-get-benefits-are-housed-3-weeks-after-arriving.html
    това е най-коментираната статия на сайта днес..... кофти да храниш туземците на цяла европа...
  • 19 Буден

    3 0 Отговор
    Циганина си е циганин където и да отиде-нека сега разни журналисти да си правят материали колко зле са циганите,но да не ги наричат Българи,защото това обижда нас чистите Българи.Сега да ги видя колко са толерантни и ЕВРОПЕЙЦИ.Интересно ми е колко толерантни могат да бъдат Англичаните.
  • 20 Лех

    5 0 Отговор
    Един да не остане тук!

    Британци, германци, французи да си ги извозят със самолет до там..
    Ако може - веднага..
  • 21 Божидар Димитров

    3 0 Отговор
    Време е британската империя да върне част от заграбеното през вековете ....
    Сега първо на ромите после на останалите ...
  • 22 георги

    3 0 Отговор
    Не се притеснявайте, сега ще дойдат при тях роднините им а те са още повече и ще ви вземат квартала......
  • 23 ivan_td

    4 0 Отговор
    Най после и англичаните разбраха какви са нашите цигани! Е как да интегрираш хора които неискат?!
  • 24 aha

    2 0 Отговор
    koe im e al4noto ne razbrah?V BG mnozinstvoto ot tqh sa na pomo6ti,kato idat v franciq i angliq i oniq pi6tqt ,kato devstvenici za....ami integriraite gi,nali vse saveti ni davahte ;)
  • 25 papagal

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Стар Българин":

    prav si !Da dobavq samo,4e tezi bili al4ni,a kogato angli4anina pla6ta na rabotnici ot izto4na evropa po-malko ne e al4en....
  • 26 Sincho

    5 0 Отговор
    Какво ли не биха дали хора като мен за да възкръсне Хитлер ... Жалко, че човек който е бил предвидил това много отдавна не е успял да постигне своята велика цел ... Сега ние сме длъжни да плащаме данъци, за да си живеят безгрижно циганите ... Ако няма начин за интегриране да се намери начин за спиране на това бедствено размножаване .. Бездомните кучета в София не могат да се размножават толкова бързо колкото таз напаст световна !!! Къде са правата на трудещите се до последени сили почтени граждани ???
  • 27 егаси костов

    5 0 Отговор
    Братя роми вървете там!!! Тук се оплаквате от дискриминация----там нам такова нещо Англичаните са токова добра нация--няма да чуете лоша дума от тях. Ние не успяваме да ви интегрираме, но те ще ви интегрират.......някой път.
  • 28 оффффф

    6 0 Отговор
    Колко хора заминаха в англия но още не успяха да си уредят къщи от държавата а тези цигани успяха,направо не е за вярване тези са напаст като плъховете
  • 29 спас

    8 0 Отговор
    Ами когато ни измъкват най-добрите деца, умните мозъци, лекари и т.н. трябва да са готови и да приемат и тази сган. Няма пълно щастие...
  • 30 The Big Boss

    9 0 Отговор
    Биологично - Социологичен речник

    Клетка - Човек

    Организъм - Държава

    Стволова клетка - Бебе

    Профилирана клетка (Мускулна, Епителна...) - Професия (Лекар, Учител ...)

    Ракова клетка (неконтролируемо деление, изсмуква организма) - Циганин (Много деца, социални помощи за тях )

    Рак - Циганско гето

    Химиотерапия - ???????????

  • 31 Веско

    4 0 Отговор
    Химиотерапия - ХИТЛЕР!!! :D
  • 32 онзи

    2 0 Отговор
    Нека да видят как живем и се мъчим ние с тези.
  • 33 The Bear

    2 0 Отговор
    Бесен съм, съгласен съм с коментари 8, 26 и 30, и нямам почти нищо какво да допълня към тях. А цинганите бих ги изтрил от лицето на родината като с мокра гъба тебешир.....
  • 34 123

    4 0 Отговор
    ЗИГ- ХАИЛ,ЗИГ- ХАИЛ,..................ЕХ ЗАЩО .................НЕ СПЕЧЕЛИ WW2
  • 35 white power

    1 0 Отговор
    Писах коментар към статията в Sun, но беше изтрита..........

    Коментиран от #54

  • 36 Радослав Кръстев

    1 0 Отговор
    Това Ути Бъчваров ли е на снимката?
  • 37 белгия

    1 0 Отговор
    Ако са тези от снимката приличат на чисти българи,освен това за англичаните всички българи означават цигани
  • 38 mitev1

    1 0 Отговор
    тез англичани от няма и десет м....ла се разпищяха а ние като храним милиони и вече години наред?
  • 39 чужд небългарин

    1 0 Отговор
    от българите по алчни същества няма,мислят само да крадат от родината и европейския съюз,освен това са най завистливия народ и предатели,англичаните са прави
  • 40 1986

    1 0 Отговор
    към тея отстровни диваци изпитвам само агресия,така че всичко най-лошо за тях от сърце
  • 41 Пернишки винкел

    0 0 Отговор
    До колкото си спомням от престоя във Великобритания, "Сън" е доооста жълтичък вестник! Българин на английски, от моите отдавна забравени уроци - сертификат САЕ, издаден от Кеймбридж, май е "a bulgarian" - пиша по памет, защото вече години съм в Белгия и Германия! Според мен, от "Сън" търсят аналогия с "burglar" - крадец, разбойник, обирджия и затова е изписването "булгар", да се оприличи етническият произход и нацията на нещо типично криминално, разбойническо и т.н. Нека не се сърдим толкова на циганите, не че са хубави хора, но отношението към нас изобщо като българи е изключително противно в Европа. Затова са, частично, виновни и мангалите и сравнението с раковия организъм е доста на място, но истината е, че в очите ни се радват, усмихват и уважават, докато могат да спечелят от нас, а зад гърба ни плюят. Такива са всички европейци, така е по цял свят. М...лът не е тръгнал от хубаво по Европа - и в Булгаристан живее мизерно, привлича го същото като нас - повечето пари и по-добрия жизнен стандарт. Европейците ни се мазнят, но в същото време се правят на слепи, когато не им изнася, а това са максимално големия брой случаи - учил съм, работил съм, а тук, както мнозина други са констатирали на свой гръб, тази квалификация няма да ти признаят, това не можеш, онова не знаеш и често пъти ти хвърлят документите встрани и твърдят, че изобщо ги нямаш. Условието да те пуснат напред е да имат остра нужда от такъв като теб, иначе се правят на дребни тарикати и цоцат навсякъде, плямпайки, че корупцията е най-осезаема в Булгаристан! Хайде бе! Лично аз бих се радвал всички циганида се изнесат и поискат конкретни мерки за помощ насред Лондон, Париж, Вашингтон и т.н., като така общият ни стандарт ще се вдигне чувствително - спестени много плащания, липса на болшинството дребни престъпници, избягали в Хемпшър, примерно...
  • 42 bubblehead

    0 0 Отговор
    Агенти по малко емоции, добри новини са това. Цигaнския проблем на България се решава и никoй нищо не може да стори да ги преобърне тия процеси които са тръгнали и след само 10 години българите ще даваме съвети за интеграция на французи, шведи и англичани тъй като имаме много опит... отделен въпрос е че опита е неуспешен... ха-ха-ха!
  • 43 Коко Мартинов

    0 0 Отговор
    Това не са Българи а хората които ми ядът отпадъците.
  • 44 Тини Попов

    0 0 Отговор
    Новината да се разпространи и ако трябва да им купим билети и да заминават всички. Поне с нещо да се възползваме от Европейския съюз.
    Мнението на останалите страни за България така и така е ужасно и има защо, така че в тази посока да не се безпокоим.
  • 45 Яки топки - шамандури

    0 0 Отговор
    Нека да си се интегрират хората, какъв е проблема?! Много защита от Франция, САЩ и ВБ, а после защитаваните да си стоели вкъщи! Жалкото е друго, че бавно става "интеграцията" в западното общество, нещо ги не искат, а всички заедно се обиждаме вече на "българи"! Мехурчеста глава, имаш право за неуспешния опит, но и аз познавам един юрист по образование, никога не работил по специалността си, преди около 8 години отворил фризьорски салон, където налял 70 хил. лв за първите няколко месеца, като помещението е било наето, а той самият бил едноличен търговец! В бизнеса не издържал и две години, приключил със загуба от 30 хил.лв. В настоящия момент юристчето го раздава нещо като мениджър на ниско ниво или бригадир-звеновод, ако щете... Думи нямам, ако този започне да дава бизнес съвети - то във всичко се провалил...
  • 46 мартин 123

    1 0 Отговор
    Барем сега подмамят още 10-15 хиляди циганина .Изнасяме цигани без пари хиихиххи
  • 47 РОМИТЕ НА ЗАПАД

    2 0 Отговор
    А ДАНО! А ДАНО ВСИЧКИ М..ЛИ ЗАМИНАТ НА ТАМ! АКО ТРЯБВА ДА СЕ ОБЯВИ КАМПАНИЯ ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА БИЛЕТИ ДА ИМ КУПИМ КОЛКОТО МОЖЕ ПО-СКОРО ДА СЕ МАХНЕ ОТ ТУК ТАЯ СГАН!!!! ВСИЧКИ ЦИГАНСКИ КАТУНИ В КЕРВАНИ И НА ЗАПАД!!!
  • 48 натурален българин

    2 0 Отговор
    адееее братя към англияяяя там апартаменти в столицата дават без да метем по улиците и помощите са кат на бат бойко заплатта
  • 49 Като гост

    3 0 Отговор
    Да направим фон "М...ли на запад". Да сбираме пари за билети.
  • 50 kalitko

    1 0 Отговор
    а бе тия на снимката нещо не ми приличат на цигани ...
  • 51 Кандидат ево-ром

    3 0 Отговор
    Браво евала :) типично за една част от населението от нашите земи :) нищо нека да търсят по добър живот ако може и към Австралия или по далече : САМО ТАКА
  • 52 vanko

    0 0 Отговор
    m... im ciganska,i na angli4anite v zakonite slabi mesta namerili we.....tuka vsi4ki cigani sa kato advokati-vseki si znae pravata....
  • 53 лондон бой

    0 0 Отговор
    Има си изисквания за да получиш общинско жилище в Англия, тва са глупости.
    Семейството въобще не са цигани, а многодетно българско семейство!!!! Айде опйтайте да живеете в Бълхария с 5 деца!!!!Цигани, българи, какво значение има като са с български паспорти, всички живеете като цигани в сравнение с средните британци....
    Скоро всички българи ще живеем като цигани, както са тръгнали нещата.
    А, само да спомена, че в Англия, нас бъларите ни имат за цигани и без това само им чистим къщите и им прибираме ягодите, така, че спасявайте се докле е младост!
  • 54 papagal

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "white power":

    ne si napisal pravilniq komentar....High quality global journalism requires investment ;) zad vsqka statiq se oglejdaite,na kogo interesite prozirat - kakvoto i da ti govorqt vinagi stava duma za pari !
  • 55 ПАШО

    0 0 Отговор
    М...ли.е(кюмюрите,брикетите,снежинките и снежанките)са дошли по нашите земи с ибрикчиите(карабинерите,гаджалите) когато завладят България!Да заминават където си искат!
  • 56 morski

    0 0 Отговор
    много точно заглавие нисали са цигани на английски какво са ги поромчили нашите депутати като основни избиратели
  • 57 Гошо

    0 0 Отговор
    Не е луд тоя, който яде зелника, а тоя който му го дава. Факт е, че английската система поощрява всички дебилни безделници да не работят, като им дава социални помощи.
    „Те са чули за социалните помощи тук и дошли да поискат.
    Такива нагли отрепки трябва да бъдат гонени с бой отвсякъде! Д...а и ма....те , все искат да живеят на гръба на другите.
    А те англичаните на всичкото отгоре и билети им предлагат! "Предложени са им билети да се върнат в България, но искат да останат." Хехе да не са луди те, наште м...ли, те хората за къща дошли, а онея билети им дават...пфф. Абе я му счупи краката на такова говедо и го изгони от страната с шутове, да видим дали пак ще прави шмекерии...
  • 58 косматко

    0 0 Отговор
    навремето бяха тръгнали цели бригади цигани към Швеция ама те холата по белите държави не са глупави, набързо разбраха каква заплаха са тия въшки и скоропостижно си ги пратиха обратно. Англичаните и те ще го разберат ама сигурно след като установят,че са ограбени, изнасилени и бити от ....бг цигани!
  • 59 инглиш

    0 0 Отговор
    Англичаните да не мрънкат а да им берат гайлето,нали сега сме едно голямо европейско семейство и все за интеграция говорят.Скоро на една конференция един англичанин от Юнеско ни даваше акъл как да сме представили циганите като част от културното разнообразие на Пловдив.Та нека сега те да видят що за култура е циганската
  • 60 steffan

    0 0 Отговор
    ако "циганите" са тези от снимката то до колкото виждам са чисти българи ,но тъй като са клошари са ги набедили за цигани
  • 61 justst

    1 0 Отговор
    До лондон бой . Като нямам пари , няма да правя 7 деца , презервативи има и по 30стотинки.Заради такива като тея дето са тръгнали ей така на чужд гръб пък то и на британски да искат да живеят , после ни слагат всичките българи под един знаменател.Не стига , че и от едно време ни се носи такава слава ами и така ще си останем запомнени . След като си знам кирливите ризи и какъв лешо съм , няма да правя 100 деца , а ще направя само 2 напримерно . Всички нямаме пари , не са само те ама си стискаме г.зовете и хранем децата както намерим , вместо да излагаме себе си пък и цялата държава публично . Да от друга гледна точка нека нашите парламентьори се замислят , що за държава сме ние и кога ще започне да държавата да помага на бедните семейства българи а не цигани , щото циганите са по-богати и от нас.А колкото да гадните британци , може да ни имат за цигани спор няма , но отиди някъде в Англия и им виж обслужването дори и да знаят , че си българин и им виж цените по магазините , виж им минималната заплата 1200 паунда , влез в магазина и си напазарувай храна за цяла седмица за 30 паунда и продавачката на касата как ти се усмихва или жената в офиса как во обслужване ти прави и какви сили полага и ще разбереш що за хора са британците , а те не са чак толкова лоши всичките като цяло . Когато човек има пари , доволен от цените и от начина на живот , то тогава той ще си върши и работата по-добре и ще е усмихнат , щастлив от живота и няма да бяга с 7-те си деца на палатка в друга държава.
  • 62 ОСМАН

    0 0 Отговор
    все тия цигани са ви във очите око тях ги няма какво ще правите на изборите алчни българи за влас и то некъдърни никои няма вина че сте свикнали дави командват ще се избиете за влас страх ви е дори да правите деца защото как ще ги изхранвате око ги няма родителите ви свикнали сте дави оставят наследство и айде по домовете колко цигани има оставили си родите лите а кажете за вас само ДПС
Новини по държави: