Last news in Fakti

10 Юли, 2014 07:28 4 211 0

10-те най-приятни миризми

  • ухание-
  • усещане-
  • обоняние

Обонянието е ключово сетиво за всеки човек

Обонянието е ключово сетиво за всеки човек. Погледът може да създава първото впечатление, но именно миризмата е тази, която е способна да формира мнението на даден човек за нещо. Естествено има аромати, които се възприемат по различен начин от различните хора, но няма как да отхвърлим тяхно въздействие на нашите възприятия. За това и сайтът thetoptens.com е направил анкета за това кои са любимите миризми на хората. Вероятно се досещате кои са някои от тях, а други определено ще ви изненадат.

10. Маркерите

Този тип фолмастери имат определен тип аромат, който се харесва от всички занимаващи се с наука. Това няма и как да е иначе, тъй като с маркери работят основно учители и ученици, като техният аромат може да ви принесе директно в някоя книжарница.

9. Кокос

Надали има човек, който да не харесва ароматът на кокосов орех. Уханието на този плод, предадено на някой сладкиш или парфюм, може да ви хвърли право на плажа. Ароматът поражда сладък вкус в устата и ви кара да копнеете за кокосово мляко.

8. Пуканки

Ароматът на разтопено масло и пукаща се царевица. Купата с горещи пуканки определено може да ви предаде чувството за уют и спокойствие. Естествено това ухание няма как да не ви пренесе мислено в коридорите към някой кино салон и да ви накара да искате да гледате някой филм. Всъщност миризмата на пуканките е същинското ухание на киното.

7. Разтопен шоколад

Уханието на шоколад определено е приятно, но на разтопен такъв е направо обземащо. Смесицата между какао, мляко и ядки кара тялото ви да изпитва истински конвулсии от нуждата за малко сладост. Не е случайно това, че хората, които страдат от липса на любов, компенсират това чувство с консумацията на разтопен шоколад. Неговото ухание придава сладостта на любовта.

6. Вратът на момиче

Много представители на силния пол със сигурност смятат, че няма по-приятен аромат от този. Смесицата между нежна плът и уханието на сладникав парфюм просто гали рецепторите на вашето тяло. В повечето случаи този аромат буквално подлудява мъжките хормони.

5. Прясно окосена трева

Ароматът на прясно окосена трева неизменно се свързва с летните месеци и детските години. Едва ли има дете, което по време на лятната ваканция да не е лудяло по някоя ливада, било в някой парк или на село. Този аромат буквално облагородява някои къщи с добре поддържани градини или алеи.

4. Свежият въздух

Има ли смисъл да обясняваме защо. Това е ароматът, който е синоним на свежест. Когато го поемете вашето тяло буквално се изпълва с енергия, а вие се чувствате свободен. Всъщност именно свежият въздух е ароматът на свободата. Когато сте прекарали 8 часа на работното място, няма как да не изпитате огромното удоволствие от усещането на този свеж аромат.

3. Бекон

Вегетарианците със сигурност биха възразили, но това определено е миризмата на домашния уют. Беконът става за ядене по всяко време на деня. Било то закуска, обед или вечеря. Цвърчящото в тигана месце кара всеки да се почувства като у дома си и го предразполага за приятно хранене.

2. Ванилия

Всеки обича уханието на ванилия, стига да не е алергичен към нея. Ванилията се използва буквално за всичко. Било за готвене, било за парфюмерия. Ароматът буквално гали носа и придава чувството на приятна сладост. Нищо чудно, че повечето жени използват парфюми с аромат на ванилия. Тя може както да ви върне в детските години, съпътствани от вкусни десерти, така и да изпълни живота ви със сладостта на любовта.

1. Пресен петрол

Много хора биха оспорили този избор, но реално това е миризмата на прогреса. Миризмата на петрол е миризмата на градския живот, на напредналото общество и цивилизацията. Когато го усети, човек се усеща като част от градския живот.  Смесицата между автомобили, глъч и различни шумове определено се обуславя от уханието на току що изгорен бензин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА