23 Юли, 2014 07:20 2 910 1

Десетте холивудски звезди, заработили най-много за последната година

  • холивудски звезди-
  • актьори-
  • печеливши-
  • заработили-
  • рейтинг-
  • "форбс"

Робърт Дауни Джуниър за втори пореден път води годишната класация на Форбс

Робърт Дауни - Джуниър за втори пореден път оглави ежегодния рейтинг на сп. „Форбс“ за най-високоплатените холивудски актьори.

Според изданието, доходите на 49-годишния Дауни за последните 12 месеца възлизат на 75 млн. долара. Филмът "Железен човек 3" донесе 1,2 млрд. долара печалба, превръщайки се в най-касовата продукция за 2013

Втори в списъка е бившият кечист Дуейн Джонсън - Скалата, който заработи 52 млн. долара и от пета позиция кацна на мястото на подгласника. По-късно през годината на екран ще излезе лентата „Херакъл“ с негово участие, а през 2015 г. - "Сан Андреас". Освен това той гради и кариера в тв риалити шоута, в които не само се появява в кадър, но и ги продуцира.

На трето място е Брадли Купър, номиниран за „Оскар“ през 2012 и 2013 г., който през тази година спечели 46 млн. долара и попадна и сред 100-те най-влиятелни знаменитости на „Форбс“.

На четвъртото стъпало е Леонардо ди Каприо с 39 млн. долара, изиграл напоследък главните роли в две мащабни филмови платна - „Великият Гетсби“ и „Вълкът от Уолстрийт“.

На пето място е звездата от блокбастъра „Тор: Богът на гръмотевиците“ - австралиецът Крис Хемсуърт, с 37 млн. долара.

Топ 10 допълват асът от „Списъкът на Шиндлер“ и още много други култови ленти Лиъм Нийсън 36 млн., актьорът режисьор и сценарист Бен Афлек („Арго“ и др.) и Крисчън Бейл („Американски психар“ и др.) - и двамата с по 35 млн., спечелени за година, както и Уил Смит и Марк Уолбърг – с по 32 млн.

Оценката на доходите на участниците в рейтинга се съставя от съвкупността на различни показатели като авансови хонорари за филми, които още са в процес на производство, проценти от печалбите на вече излезли продукции, рекламни договори. При комплектуването на листата биват анкетирани както самите актьори, така и техните агенти, продуценти, адвокати и т.н. Данъците и агентските хонорари не се отчитат в оценката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nakata88bg .

    1 0 Отговор
    а къде е джони деп? том круз?