23 Август, 2014 18:48 2 691 0

И Шакира плагиатствала

  • шакира-
  • песен-
  • плагиат

Съдът прецени, че английската версия, също в изпълнение на Шакира, не е нарушила авторските права

Съд в Манхатън призна Шакира за виновна по обвиненията за плагиатство, предаде АП.

Става дума за испаноезичната версия на песента "Loca". Съдът прецени, че английската версия, също в изпълнение на Шакира, не е нарушила авторските права.

Все пак магистратите сметнаха, че певицата е плагиатствала от доминиканския композитор и певец Рамон Ариас Васкес, известен като Ариас.

Пред съда Ариас посочи, че е написал песента "Loca con su Tiguere" между 1996 и 1998 г и дори я изпя на едно от заседанията на съда.

Хитът след това бил използван от друг изпълнител – Едуард Едуин Белу Пу, известен и като Ел Ката. През 2007 г тя се превръща в хит в Доминиканската република.

Все още продължават слушанията за компенсации.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА