Last news in Fakti

27 Август, 2014 18:33 15 673 13

56-годишна жена победи леопард

  • индия-
  • жена-
  • победи-
  • леопард

Индийката се борила над 30 минути с хищника с помощта на лопата и сърп, докато го убие

Жителка на индийския щат Утаракханд успя да излезе победителка при схватка с леопард, съобщи британският в. "Телеграф". 56-годишната Камла Деви половин час се борила с нападналия я звяр, като отблъсквала атаките му с подръчни селскостопански инструменти. Най-сетне четириногото предало Богу дух, а смелата индийка била закарана в болница с многобройни травми.

Деви се намирала на брега на канал и си наливала вода, когато от близките храсти изскочил леопард и се нахвърлил върху нея. За самозащита тя разполагала с лопата и сърп.

Наблюдаващите лекари смятат, че състоянието на жената е стабилно въпреки сериозните травми по главата и краката – следи от ухапвания и счупвания. Те се изненадвак как жертвата на леопарда изобщо е успяла да оцелее.

В селцето Сем Наути в Индия, където Камла Деви живее, и по-рано е имало случаи на нападения на леопарди над хора. Без да знаят те навлизат в границите на местообитанието на хищника, което го дразни.

Леопардите са в Топ 5 на най-опасните за придобиване ловни трофеи в света наред със слона, носорога, лъва и африканския бивол. Раненото животно е много опасно, а леопардът при това е и хитър: може да се престори на умрял, а след това да се хвърли върху ловеца. В природата понякога се срещат и леопарди човекоядци – обикновено стари и болни екземпляри, които не са способни да ловуват чифтокопитни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адолф Хитлер

    5 1 Отговор
    Прилича на Силвестър Сталоун в първия Роки! Браво на нея, това се казва дух!
  • 2 Vasik Atanasova

    4 2 Отговор
    E НЕЩО НЕ Е Е БИЛ РЕДОВЕН ТОЗИ ЛЕОПАРД
    НО СЛАВА НА БОГА ИМАЛА ДА ЖИВЕЕ
    ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА ЖЕНАТА
  • 3 Диян Димов

    0 3 Отговор
    С извинение, но хора бол... леопарди малко
  • 4 Хрисофор Карамфилов

    2 0 Отговор
    Само не разбрах,защо статията е поместена в графата „ШОУ„

    Коментиран от #10

  • 5 Монго

    3 0 Отговор
    Хич не е за "Шоу", нито за смях. Ама ми мина през главата мисълта, на тази ако и падне Кличко, к*во ще го направи...
  • 6 Дошo

    0 4 Отговор
    Горкото животно, от м...лите няма прошка правете му сметката.Това ако беше бял човек почти сигурно котето щеше да го изяде ама м....ла не мре лесно
  • 7 Рошо

    2 0 Отговор
    Дошо, винаги ще се намери един като теб да напише някоя глупост. Ти вероятно, в подобна ситуация докато стоиш на брега на реката с оглозгани крака и прегризан врат ще си мислиш: "Дали му е вкусно на милото животно, дано да не се задави".

    Коментиран от #9

  • 8 Мошо

    1 0 Отговор
    Той Дошо от кво ли разбира...
  • 9 Кобрата

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Рошо":

    Остави го ти тоя Дошо, то и основно образование сигурно няма, той като види черен и за него е м....л...той не е учил нито расите, етносите, нищо...за него има 2 племена цигани и геури...това е.
    И сега да си дойдем на темата...добре, че жената го е убила животното щото иначе облажи ли се веднъж с човешко месо и ще напада и други хора, който срещне.
  • 10 Кобрата

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хрисофор Карамфилов":

    трябва да е в крими щом е убийство

    Коментиран от #11

  • 11 Хрисофор Карамфилов

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Кобрата":

    Може би е време да се добави нова графа , и тя да се казва „ШОК и УЖАС„ и там освен нападението на леопарда,да се поместват наводненията в БГ. ,воѝната по пътищата ,и изкуството да се оцелява в нашите географски ширини.

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Кобрата

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Хрисофор Карамфилов":

    Идеята е добра
  • 13 Коко Добрев

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Хрисофор Карамфилов":