Last news in Fakti

28 Август, 2014 15:42 2 128 4

СЕМ цензурира "Видимо доволни" на Криско и Мария Илиева /Обновена/

  • криско-
  • мария илиева-
  • сем

Гого Лозанов смята, че текстът на песента вреди на моралното здраве на децата

Съветът за електронни медии (СЕМ) смята да ограничи излъчването на хитовата песен на рапъра Криско и певицата Мария Илиева „Видимо доволни“.

Песента е големият хит на родната музика през тази година, като събра рекордните за българско парче 8 млн. гледания в YouTube. Още с излизането си на бял свят песента срещна доста критици, противопоставящи се на скандалното й съдържание и сексуални намеци. В интервю пред BTV  председателят на СЕМ Гого Лозанов заявява:

„Тази песен вреди на моралното и психическо здраве на децата. Проблемът не е в неприличните думи. Много по-страшен е демонстрираният цинизъм в отношението към секса, когато сексът се свързва само с материални облаги.“

Авторът и изпълнител на песента Криско отхвърли негодуванието срещу песента, заявявайки  че музиката не е възпитателен уред, а децата трябва да се възпитават от своите семейства и в училище. Криско и преди е имал проблеми, свързани с нецензурираното съдържание в някои негови песни, но досега не се е стигало до подобна реакция от страна на СЕМ.

От СЕМ също излязоха с официално съобщение. Ето какво гласи то: "Съветът за електронни медии /СЕМ/ независимо от личните предпочитания на неговите членове няма правомощия, а още по-малко воля, да спира музикални произведения, излъчвани в програмите на българските радио и телевизионни оператори.

Във връзка с песента “Видимо доволни” се извършва проверка в рамките на надзора по конкретни сигнали за конкретни предавания относно „критериите за оценка на съдържание, което е неблагоприятно или създава опасност от увреждане на физическото, психическото, нравственото и/или социалното развитие на децата” (чл.17, ал.2 от ЗРТ). Проверката не е приключила. Предстои членовете на СЕМ да се запознаят с резултатите от нея и да се произнесат по казуса."

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 comment

    1 1 Отговор
    Щото на Г.зис и сие мазни члгари песните са много полезни за възпитанието на подрастващите. Скапана и загубена държава!
  • 2 ГОСТ

    1 1 Отговор
    Ще ограничите ! Това да не ви е бай Тошово време бе.
    Винаги ще има интернет и никога нищо не можете да ограничите. Въпреки закоравелите ви представи светът и технологиите ще вървят напред !
  • 3 maikel 260

    1 0 Отговор
    e ako be6e 4alga daje i grupov da praveha nikoi niama6e da kaje ni6to...
  • 4 гост

    0 0 Отговор
    Защо сега се сетихте да налагате цензура колко по-мръсни песни има Крисо още от преди.За пример давам-Щото е маймуна.Защо още тогава не му наложихте цензура???