Last news in Fakti

30 Август, 2014 17:53 831 0

Брус Спрингстийн пише детска книжка по своя песен

  • брус спрингстийн-
  • детска книжка-
  • уестърн-
  • outlaw pete

В нея се разказва за малко момче, което обира банки

Брус Спрингстийн ще публикува детска книжка въз основа на своята песен Outlaw Pete ("Разбойникът Пийт"), записана през 2009 г. За целта музикантът си сътрудничи с писателя и карикатурист Франк Карузо, който е подготвил илюстрациите към произведението. Официалната премиера е предвидена за 4 ноември, съобщи „Ню Йорк Таймс“.

Текстът е на самия Брус Спрингстийн. От издателство Simon & Schuster, което ще отпечата творбата, наричат проекта „илюстрована книжка за възрастни, която може да се чете на децата“.

Героят в Outlaw Pete извършва престъпление в ранна възраст и по-късно много съжалява за това, но вече няма какво да се направи, разкрива президентът на издателството Джонатан Карп. В книгата, която е в жанра уестърн, както и в песента, се разказва за малко момче, което обира банки.

Рокаджията Брус Спрингстийн е притежател на повече от 20 награди „Грами“, както и на филмови отличия като „Оскар“ и „Златен глобус“ за най-добра песен във филмите „Филаделфия“ и „Кечистът“. В дългогодишната си кариера досега 64-годишният певец и музикант е издал 18 албума, първите 8 от които са в списъка на най-великите албуми на всички времена по версията на Rolling Stone.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА