Last news in Fakti

16 Септември, 2014 13:57 16 484 25

Стотици скочиха да спасяват магарето от Вип Брадър

  • вип брадър-
  • магарето-
  • спасяват

По време на снощното тричасово живо предаване едно магаре, една крава и няколко кокошки стояха под непрестанния дъжд в двора на къщата на виповете

Стотици потребители на Фейсбук са недоволни от отношението, което бе показано спрямо животните в първия епизод на риалити формата Вип Брадър, съобщиха от offnews.bg.

По време на снощното тричасово живо предаване едно магаре, една крава и няколко кокошки стояха под непрестанния дъжд в двора на къщата на виповете.

Повечето от загрижените искат от продуцентите на риалитито да приберат животните на сухо, защото и днес продължава да вали.

Някои граждани обаче са твърдо решени да подадат сигнали до прокуратурата, полицията и дори Българска агенция за безопасност на храните (БАБХ) за жестокост спрямо животните.

Според хората отношението спрямо животните е недопустимо, особено в национален ефир.

В социалната мрежа е създадена фейсбук група в защита на магарето от риалити предаването. Тя се казва "Приберете магарето от ВИП БРАДЪР на СУХО!!!" и в нея към 14 часа има над 280 участници.

Недоволните от отношението към животните са създали и хаштаг - #‎приберетемагарето‬.

Хората в социалната мрежа са загрижени и за това дали животните са били нахранени.

Стената на Нова телевизия в социалната мрежа също е залята с коментари на загрижени граждани. Ето част от тях:

"До всички, които са против нехуманното отношение към животните в къщата на ВИП Брадър: Можете да подадете онлайн сигнал до Българската агенция за безопасност на храните (те са контролен орган по Закона за защита на животните и Закона за ветеринарномедицинската дейност)."
 

"Ще приберете ли животните на сухо? Само заради това няма да ви гледам... А и не само аз ..."
 

"Ей, кажете им на онези малоумни тикви, които правят БИГ Брадър, да приберат животните! Затворили са си стената за публикации, така че вие ще отнесете словесния ми гняв! Ако ли не, гневът ми няма да е само на думи."
 

"Приберете животните от дъжда!!! Не е допустимо да се изливат върху тях литри вода, а те да няма къде да се скрият!"
 

"Прибрахте ли животните? Възмутително е отношението ви към тях! Те също са живи душички, а не кукли на конци!!! НЕДОПУСТИМА Е ТАКАВА НЕМЪРЛИВОСТ!!!!!"
 

"VIP Brother Bulgaria Това магаре ще го бъде ли или не? Май не..."

Малко по-късно от Вип Брадър успокоиха своите зрители, че магарето е добре:

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мики маус

    4 2 Отговор
    Приберете абизяните от ВИП Брадър!
  • 2 Павлов-Младши

    6 5 Отговор
    Баба ви все под навес е гледала животните и всеки ден ветеринар ги е преглеждал... Големи защитници на животните и природата се извъдихте , ама само за пред публичното пространство....
  • 3 mentra

    5 0 Отговор
    Там има много по големи магарици и магарета ама са вътре на сухо.
  • 4 Петър

    1 1 Отговор
    никой уважаващ себе си стопанин няма да си остави магаренцето на дъжда, не съм гледал предаването, ама ако се съди по снимката кокошките всъщност не са кокошки
  • 5 DSPB

    4 0 Отговор
    ще следя бройката на животните и дали г сменят...и ако ф'ана гаф ще изкарам продуцента на дъжда ГЛАДЕН И ГОЛ
  • 6 някой

    5 1 Отговор
    Не знам какво толкова ревнаха тея хора. На село това магаре да не би да не го вали дъжд? Нищо му няма на магаренцето. Същото се отнася и за кокошките и за кравата. На село в двора не всичките са с навес да ги пази от дъжд. В София не знам как ги гледате кокошките и магаретата, но на село си ги вали от време на време.
  • 7 ivan

    3 0 Отговор
    izobsto nama da ve gledam ne vi le e sram be vipove pu pu pu
  • 8 alkap

    3 0 Отговор
    просто потвържете го то ще прецени къде да иде
  • 9 +1+44

    3 0 Отговор
    От голяма простотия към още по-голяма простотия върви това предаване.
  • 10 ГРАЖДАНИН

    3 0 Отговор
    ВИП П.ДЕРАДЪР...Ш...НИ БОГАТАШИ
  • 11 Vasik Atanasova

    6 1 Отговор
    ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ
    ОЩЕ ПО ГЛУПАВИ СА КОИТО ЩЕ ГЛЕДАТ И ЩЕ СЕ НАСЛАЖДАВАТ
    НЯМА КАКВО ДА НАУЧА ОТ ТЕЗИ ХОРА
    НЯМА ДО ГО ГЛЕДАМ
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Адолф Хитлер

    2 0 Отговор
    Занинмават хората с простотии ,все едно че някой го итересуват изпадналите персони от брадата кви го вършат!Жалко за България станала е Бизан маале!
  • 14 TODOR STOYANOV

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Plovdiv":

    БРАВО ВЕ МАЙНА!ИЗКЕФИ МЕ!АЗ ЛИЧНО ПРЕДПОЧИТАМ "СЪРВАЙВЪР", НО ВИДЯХ СЪЩИТЕ МУЦУНКИ И ТАМ ОТ ПРЕДИ.НЕ СМЯТАМ, ЧЕ ИМА ВИПОВЕ ВЪВ "ВИП", ОСВЕН ГОРКОТО МАГАРЕНЦЕ!НЯМА ДА ГЛЕДАМ НИТО ЕДНИТЕ, НИТО ДРУГИТЕ!НЕШОУ-БИЗНЕСА НЕ МИ ПРЕДЛАГА НИЩО П.ДЕРАЗЛИЧНО!"ИЗМРЪЗНАХА" МИ ТЕЗИ ЕДНИ И СЪЩИ МУЦУНИ!
  • 15 Човек

    0 1 Отговор
    Хората, които проявиха загриженост и състрадание към животното, са тези хора, които някой ден ще спасят България, а всички останали, които ги обиждат са тези, заради които България е в лошо положение понастоящем! Не можеш да се наречеш човек, ако нямаш сърце, което да познава какво е състрадание и милост. Който не обича животните, не може да обича и хората.
  • 16 човек

    2 0 Отговор
    Де да беше така отношенията на хората така и към децата на имигрантите при откриването на учебната година.
  • 17 Защитник

    3 1 Отговор
    Големи защитници стават всички изведнъж! Вече стана банално! Утре други ден ще видите магаре и няма да ви направи впечатление, дори и да се дави.
  • 18 Защитник

    4 1 Отговор
    Големи защитници стават всички изведнъж! Вече стана банално! Утре други ден ще видите магаре и няма да ви направи впечатление, дори и да се дави.
  • 19 искам бони иииииииииии

    2 1 Отговор
    Няма страшно , ако магаренцето се спомине , софиянци ще го изпапкат на саламче.
  • 20 vse mi e taq

    3 1 Отговор
    това, че дъжда вали и мокри магаренцето всъщност за него е върховно удоволствие. явно, че тези пишман природозащитници си мислят, че щом на тях им е кофти ако ги вали дъжда и на магарето му е зле, то те явно си нямат никакво понятие от животни, но важното е да серат л**на и да лапнат някой лев за биричка, щото са много "активни"...палячовци
  • 21 Гостът

    2 0 Отговор
    Аз мисля че продуцентите и всички отговорни за Вип, Биг-Брадър, Х-фактор, 2 капки л..на и др трябва да бъдат заточени за 2-3 месеца в трудов лагер !
  • 22 masacre

    1 1 Отговор
    Хората, които проявиха загриженост и състрадание към магарето, са тези хора, всеки ден смучат кренвирши,салам и сухи суджуци.Всеки ден се колят много магаренца,крави и други животни които отглеждаме и после изяждаме.....Те ми се запритеснявали че магарето се намокрило....е.ати лицемерите!

    Коментиран от #23, #24

  • 23 Временно пребиваващ

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "masacre":

    Алооо, незнам как да те нарека! Да, ние ядем месо, както повечето хора, но имаме хуманно отношение и загрижеост както за хората, така и за животните! В твоя ред на мисли, утре може да умреш и ти(да не дава Господ)! Това означава ли, че трябва да те наритаме и теб на улицата в калта, щото не се знае колко ще изкараш?
  • 24 Назат към природата

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "masacre":

    Тези животни са живели стотици хиляди години на свобода без селскостопански постройки, преди хората да започнат да ги експлоатират преди около 8000 г. Дори и сега магаретата биват продавани в кланици и завършват като кебапи или кюфтаци за съжаление.
  • 25 Бончо

    1 0 Отговор
    И за тази тъпотия идиотите ще пращат смс-и като луди:))