19 Септември, 2014 10:55 1 319 0

10 съвета как да станете супер модел

  • супер модел-
  • съвети-
  • мода

Има някои специфични техники, които отличават обикновената манeкенка от топ модела

Кариерата на модел е една от най-желаните за всяко младо момиче на света. Много от тях си мислят, че физическите данни са решаващи за реализация в модния бизнес. Това обаче не стои точно така. Стройната фигура и харизматично излъчване може и да ви осигурят изяви на модния подиум, но има някои много важни професионални техники, които отличават обикновените манекенки от супер моделите. За това и британското издание „Метро“ публикува 10 съвета за всички момичета, които искат да станат супер модели. Те са дадени от  Ребека Танер Ролф, която е една от най-големите специалистки в модния бизнес.

1.      Фотоапаратът е ваш приятел

Трябва да се чувствате добре и  комфортно пред обектива. Важно е да сте отпуснати по време на фотосесия и да владеете пространството в което се намирате.
 

2.      Разберете какъв тип модел сте

Звучи невероятно, но съществуват близо 22 типа моделиране. В това число влизат мода, реклами, позиране, бански и т.н. Ако структурата ви е най-добре конструирана, за това да дефилирате по бански например, то специализирайте се в това. Естествено този факт не означава, че не може да се пробвате и в другите области.

3.      Бъдете готови да изпълнявате различни роли

Няма как да пробиете в този бизнес, ако разчитате на една поза или образ. Отговорниците в различните кастинги искат моделите да могат да пресъздават възможно най-широк спектър от емоции и образи.

4.      Бъдете целеустремени и работете упорито

Истината е, че професията на модела може да бъде доста тежка. Ако искате да достигнете до нейните върхове трябва да сте готови да преминете през многочасови фотосесии, да се снимат почти голи на минусови температури и да пътувате непрестанно.

5.      Трябва да имате добър характер

Понякога една фотосесия може да се снима десетки часове, че дори и седмици. За това и трябва да сте личност, с която хората се чувстват комфортно да работят. Дори да имате страхотни физически данни, няма как да ви дават ангажименти, ако хората не могат да понасят да работят с вас.

6.      Бъдете гъвкави и разнообразни

„Не мога“ не е дума, която се използва в модния бизнес. Вие трябва да можете да разбирате и изпълнявате желанията на фотографите и издателите.  В рамките на една фотосесия може да ви се наложи да пресъздавате емоции от жесток гняв до бурна радост.

7.      Учете се от провалите и приемайте критика

Моделите се намират в една изключително конкурентна среда, така че вие няма да сте подходящи за всяка работа и понякога ще бъдете отхвърляни. Важно е да използвате това като нещо върху, което ще да надградите себе си. Поучавайте се от всяка критика, за да се доразвивате.

8.      Ходете на колкото се може повече кастинги
 
Началото за всеки модел е трудно. За да пробиете трябва да се стремите да ходите на колкото се може повече кастинги, за да имате поне някакъв ангажимент. На някои от тях дори няма да ви обръщат внимание, но все някога може да попаднете на един, който да ви осигури мечтаната кариера.
 
9.      Бъдете организирани и следете своите графици и финанси

Ако постепенно достигнете до някакво ниво в този бизнес е важно да можете да изпълнявате, колкото се може повече ангажименти, а за това трябва да следвате точен график и да не пропускате каквато и да е възможност. Дръжте финансите си под контрол, защото моделството не е постоянна професия и все ще дойде момента, в който ще трябва да се оттеглите или ангажиментите ви ще намалеят.

10.  Поддържайте се физически и водете здравословен начин на живот

В този бизнес тялото е вашият основен актив. Ако природата ви е надарила със структура на модел, старайте се да я поддържате. Хранете се здравословно и се поддържайте физически, защото въпреки всичко останало, точно това е факторът, който може да ви осигури сериозна кариера. За съжаление женската красота не е вечна и за да се задържите на подиума колкото се може по-дълго е важно да поддържате природните си дадености.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА