Last news in Fakti

20 Септември, 2014 15:25 1 824 0

Бира се лее на воля

  • октоберфест-
  • мюнхен-
  • бира

Днес беше открит празникът на бирата „Октоберфест”. Тази година той ще продължи до 5 октомври. Милиони посетители от цял свят изпиват милиони литри от кехлибарената течност на фестивала, който датира от 1810 г. Миналогодишното издание е било посетено от 6.4 млн. души, а количеството продадена бира възлиза на 7.7 млн. литра. Били са купени 480 000 порции пиле на грил, над 200 000 баварски наденички и 78 000 броя свински джолана. Приходите тогава са възлизали на 1.1 млрд. EUR. Очаква се и тази година продажбите и паричните постъпления да са близки до тези от миналата.

Една от визитните картички на „Октоберфест” са огромните шатри. Най-голямата от тях побира 10 000 души. Терезиенвийзе – мястото, на което се провежда събитие, е с капацитет 118 000 души.

Максималната цена на халба бира е 10 EUR. Почти няма година, в която цената на кехлибарената течност да не се повишава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА