Last news in Fakti

21 Септември, 2014 19:44 1 737 0

АББА и "Куин" възкръсват с неиздавани парчета

  • "куин"-
  • неиздавани-
  • агнета-
  • фреди меркюри-
  • брайън мей

Те са създадени през 70-те и 80-те на миналия век

АББА се завръщат след 35-годишна пауза с неиздавана досега песен, съобщи "Сънди експрес". Парчето I'm Still Alive е композирано от русата в групата - Агнета Фелтског. То е изпълнявано на концерти на групата през 1979 г., а сега сега ще бъде включено в предстоящия да излезе на 29 септември албум ABBA Live at the Wembly Arena - запис на целия концерт от 10 ноември 1979 г.

Според лидера на шведската група - Бени Андершон, Агнета е отличен композитор и останалите са се опитвали да я убедят да издаде албум със собствените си песни, но тя не се е съгласила.

Легендарната британска група „Куин” пък ще зарадва своите милиони почитатели на 10 ноември със сборен албум Queen Forever, който съдържа и три неиздавани песни с гласа на великия Фреди Меркюри. Едната е дуетът с Майкъл Джексън There Must Be More To Life Than This, композиран от Фреди през 1981 г. и записан от групата по време на сесиите за албума Hot Space. Вокалите на Майкъл Джексън са записани в студиото му в Лос Анджелис през 1983 г. Фреди Меркюри включва версия на тази песен за първия си солов албум през 1985 г. Версията в дует с Майкъл Джексън обаче не е издавана.

Другите две неиздавани песни са Let Me Be in Your Heart Again - композиция на китариста Брайън Мей, и известната Love Kills - първото парче, записано солово от Меркюри, продуцирано от Джорджо Мородер и включено през 1984 г. в новия саундтрак на немия филм „Метрополис“ от 1927 г. В новия албум то обаче ще звучи в непозната досега версия като балада.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА