21 Октомври, 2014 13:37 1 171 0

Ресторант в зоопарк предлага в менюто си свои животни

  • зоопарк-
  • животни-
  • ресторант-
  • швейцария

Истински скандал се разрази в един от зоологическите градини в Швейцария. В менюто на ресторанта във Wildnispark е посочено, че определени блюда се предлагат с месо „собствено производство”. Подобна забележа предизвика недоволство у природозащитници.

„Всяка година в света се раждат стотици глигани и елени. Поради липсата на място, където да бъдат гледани, част от тях попадат в чиниите на гостите на бесторанта”, обяснява Мартин Килшенманн, служител в зоопарка Wildnispark в Цюрих. „Аз съм шокирана от подобно изказване”, побърза да каже Хорген Видмер, президент на защитна организация. Според него много по-хуманно би било да се работи върху ограничаване на раждаемостта, както това се практикува в други зоологически градини.

Като правило умрелите животни в зоопарковете служат за храна на другите животни, но няма практика да се дават на хора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА