Истински скандал се разрази в един от зоологическите градини в Швейцария. В менюто на ресторанта във Wildnispark е посочено, че определени блюда се предлагат с месо „собствено производство”. Подобна забележа предизвика недоволство у природозащитници.
„Всяка година в света се раждат стотици глигани и елени. Поради липсата на място, където да бъдат гледани, част от тях попадат в чиниите на гостите на бесторанта”, обяснява Мартин Килшенманн, служител в зоопарка Wildnispark в Цюрих. „Аз съм шокирана от подобно изказване”, побърза да каже Хорген Видмер, президент на защитна организация. Според него много по-хуманно би било да се работи върху ограничаване на раждаемостта, както това се практикува в други зоологически градини.
Като правило умрелите животни в зоопарковете служат за храна на другите животни, но няма практика да се дават на хора.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА