Last news in Fakti

21 Октомври, 2014 19:18 6 606 3

Синоптици предвиждат най-люта зима и...най-топла година

  • синоптици-
  • зима-
  • септември-
  • по-студена-
  • най-гореща-
  • температура-
  • европа

Както винаги, дългосрочните прогнози на учените са на двата полюса

Предстоящата зима в Европа ще бъде по-студена от зимите, с които сме свикнали през последното десетилетие, съобщи директорът на Руския хидро-метеорологичен център Роман Вилфанд пред агенция ТАСС. Според него за предстоящия зимен сезон често ще се редуват периоди на относително топло и много студено време. Периодично над Северния полюс ще се установява мощно антициклонно образувание и от изток към европейската част на Русия и към цяла Европа ще нахлуват и ще се разпространяват студени въздушни маси, смята Вилфанд.

Според Националното управление на САЩ за проучване на океана и атмосферата пък тази година щяла да се окаже най-горещата от цялата 135-годишна история на метеорологичните наблюдения, цитира информацията отново агенция ТАСС. През септември средната температура на планетата е била 15,72 º С, което е рекорд. Рекордни показатели за температурата са били регистрирани още през май, юни и август. В първите 9 месеца на годината средната температура на Земята е достигнала 14,78 º С, каквато за периода януари-септември е била само през 1998 г. Според учените, при това положение е напълно вероятно 2014 г. като цяло да подобри всички предишни рекорди.

Така че, както всяка година, предвижданията са на двата полюса – за най-люта зима и за най-мека зима. Нека не забравяме обаче, че дългосрочните прогнози никога не могат да се похвалят с точност и времето най-често ги опровергава. Синоптиците разполагат с методика, която гарантира точни прогнози само за кратък период.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    или ке вали, или няма да вали
  • 2 TODOR STOYANOV

    0 0 Отговор
    ЗАЩО ЛИ ТАЗИ СТАТИЯ Е В "ШОУ"???ХАЙДЕ СЕГА ЦЕНА НА ДЪРВА, ВЪГЛИЩА, ГОРИВА, ТОК И Т.Н. ДА СЕ ДУБЛИРА И НАРОДА ДА СЕ ЗАПАСИ ЗДРАВО!МАЙ-ПО ЕВТИНО ЩЕ НИ ИЗЛЕЗЕ ДА ОТСКОЧИМ ДО НЯКОЙ ЕКЗОТИЧЕН ОСТРОВ ЗА ТРИ МЕСЕЦА ИЛИ ПЪК ДО ЛИБИЯ!
  • 3 Дошо

    0 0 Отговор
    Синоптиците не знаят какво ще е времето другата седмица тръгнали да дрънкат за другата година