Last news in Fakti

23 Октомври, 2014 11:51 3 881 2

Проф. Вучков спретна скандал в тв студио

  • вучков-
  • скандал-
  • студио-
  • жеков

Голям скандал си спретнаха в TV7 колоритният проф. Юлиан Вучков и известния с антикомунистическата си реторика журналист Георги Жеков, докато си сменяха местата в студиото.

Вучков застъпи след изявата на предишния коментатор - Георги Жеков. Острите и несдържани думи на Жеков явно извадиха извън релси професора и той му се нахвърли лице в лице. "Ще ми лъскаш обувките. Виж как си се облякъл, мърльо!", изригна Вучков. Жеков не остана по-назад и му отвърна с "Изрод!", а отзад се чу как служителите в телевизията възклицават: "Ле, лееей".
 

Преди скандалните реплики на проф. Вучков,  политологът Мария Пиргова пък напусна студиото.

Причина за това стана съвместното й гостуване с журналиста Георги Жеков, който поздрави на влизане водещите, нея и зрителите със „Здравейте другари и другарки, роби на комунистическия режим“.

„Благодаря, че ме поканихте, а не постъпихте като комунистическата подлога Сашо Диков“, продължи той.

Тук Пиргова изрази крайното си възмущение от тона на субеседника си и тръгна да става от стола. „Ставам и си тръгвам. Дайте ми да кажа каквото искам и да си ходя“, крайно възмутено подчерта тя. След умоляване от страна на водещите и реплики от тях към афектирания журналист от сорта на: „Ама защо я наричате другарка, тя е член на комунистическата банда. Само да й чуем коментара“. „Ние 70 години ги слушаме комунистическите престъпници, затова сме на тоя хал“, не остана обаче длъжен Георги Жеков.

Почти на вратата Пиргова склони да седне и заяви: „Имаме нужда от широка коалиция, каквато е европейската, но нямаме такъв резултат. Очаквам много дълго протакане на преговорите, които сега вървят към един неконституционен вариант. За съжаление, в Конституцията няма срок, в който г-н Плевнелиев да връчи мандат на най-голямата политическа сила“.

Според нея правителство може да очакваме едва в началото на декември. „Много дълъг период, защото има много проблеми. Ние трябва първо да понесем сътресенията, които стават с КТБ“, коментира тя. В този кабинет ще участват ГЕРБ заедно с Реформаторския блок и Патриотичния фронт. АБВ, по думите на Пиргова, ще подкрепят правителство по няколко въпроси без да участват,също и ДПС. Засега БСП остава в опозиция, допълни политологът.

Тук обаче цветущите коментари на жирналиста Георги Жеков продължиха. „Аз очаквах да видя комунистическата подлога Антон Тодоров“, посочи той. Пиргова, вече крайно обидена, стана и бе категорична: „Ама моля ви се аз мисля, че живея демократична държава, след което напусна студиото. Журналистът обаче остана доволен. „Аз не мога да стоя до болшевишки бацили“, подчерта той. В края на участието си той се раздели с водещите и зрителите с думите: „Бог да ви пази от комунисти. Доживот ще ни управляват комунисти“.

След това се случи и краткия скандал между него и проф. Вучков.

Водещата Диана Радева, вече изтощена от сутрешните спречкания на гостите си, помоли проф. Вучков да заеме мястото си до нея. Той обаче нападна и нея: „Айде, моля ти се, ти ще ми казваш с кого да говоря. Квото искам, т’ва ще говоря“. „Това е фашист бе, не ви ли е срам да го каните в студиото? Първо той е неграмотен, остави политическата работа. Седи и мига пред Вучков“, изимитира го професорът. Припомняме, журналистът Георги Жеков е познат от години и с други агресивни прояви През 2011 година президентът Петър Стоянов (1997-2002) изтърва нервите си по време на заснемането на репортаж пред мемориалния паметник на жертвите на комунистическия режим и зашлеви Георги Жеков. Причина за инцидента бе въпрос на журналиста дали Стоянов се чувства по-добре при жертвите на комунизма или в комунистическите резиденции, където „яде и пие с убийците на българския народ“. Заради дързостта си обаче Стоянов заплати 500 лв. глоба.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 decem

    0 0 Отговор
    а избори кога? към тая дата