1 Ноември, 2014 07:28 3 366 5

6 факта за хората в отворени връзки

  • връзки-
  • факти-
  • отношения

Някои предпочитат да дадат на партньорите си свобода за установяване на сексуални отношения с други партньори

През последните години е честа практика любовни или семейни двойки да постигат споразумение за отворена връзка. Те обръщат гръб на моногамията и приемат, че не са сексуално или романтично отдадени само един на друг. Тъй като има много спорове за ползата и вредата от подобни отношения, alternet.org предлага 6 факта за немоногамните връзки, над които да помислим.


Отворените връзки са по-характерни за гейовете


В наскоро проведено мащабно проучване в интернет около 5% от двойките са признали, че в момента се намират в отворена връзка. При разбивка по признака сексуалност на хората в проучването се оказва, че такива отношения се практикуват от 3,5% от хетеросексуалните, 5% от лесбийките и над 50% от мъжете гейове. Мъжете с хомосексуална ориентация са много по-отворени към идеята за немоногамна връзка.


45% от мъжете и 25% от жените са склонни да започнат отворена връзка

Напълно очаквано, повече мъже са склонни да кривнат от моногамията. В проучване сред 600 души 25% от жените и 45% от мъжете заявяват, че са готови да приемат отворена сексуална връзка, стига партньорът им да е съгласен с това. Много хора признават, че са готови да зарежат моногамията, ако повечето двойки в света правят това.

Желанието за полигамия е различно заложено у всеки

Някои изследователи твърдят, че човекът е генетично предразположен към осъществяването на възможно най-разнообразни интимни връзки. Нови изследвания обаче показват, че склонността към отворена връзка по-скоро е заложена по различен начин в отделните личности. Всичко зависи от личностните характеристики, като има хора, които са напълно отворени към немоногамията, и такива, които много държат на своите отношения със само един партньор.


Хората в отворени връзки са по-отговорни към здравето на своите партньори

Хората в отворена връзка много по-рядко пият или се дрогират преди да правят секс. Те държат на сексуалното здраве и постоянно ползват предпазни средства. Освен това постоянно проверяват презерватива преди употреба, носейки особена отговорност за здравето на основния си партньор.


Хората в отворена връзка са по-малко ревниви от моногамните

Това не е чак толкова изненадващо. За да позволиш на партньора си да има отношения с друг човек, значи по природа не си особено ревнив. Освен това сексуалното разнообразие може да е успокояващо, че партньорът няма да изпита отегчение от нас. Това важи особено много за гей двойките, които могат да са отворени към възможно най-разнообразни отношения.

Хората в отворена връзка са по-удовлетворени от своя живот

Сред американските граждани, средно 32% заявяват, че са щастливи от живота си, а 46% смятат, че техният живот е вълнуващ. За сравнение в широка извадка от 1000 души в отворени връзки, 59% заявяват, че са щастливи, а 76% заявяват, че животът им е вълнуващ. В същото време 25% от жените и 9% от мъжете в САЩ признават, че не са постигнали нито един оргазъм през последната година. В същото време в извадка от 1300 души в отворена връзка, само 5% от жените и 1% от мъже признават, че не са изпитвали оргазъм през последната година.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 rfgdf

    0 0 Отговор
    Takava otvorena dupka v glava shte i dam na moita ako si go pomisli che i tuk shte ima novina za tova....

    Коментиран от #2

  • 2 Тедд

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "rfgdf":

    Ако бях модератор, щях да изтрия просташкото мнение на потребител rfgdf (гост)

    Коментиран от #3

  • 3 На Тедд чичо му

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тедд":

    Добре, че не си. И аз съм срещу ку*венските връзки.
  • 4 ОХ

    0 0 Отговор
    ТИЯ ЗОРЛЕМ ИСКАТ ДА ЗАТРИЯТ ВСИЧКИ ЦЕННОСТИ!
  • 5 кококо

    0 0 Отговор
    Много са им дупките,че се чудят къде да ги пласират.