24 Ноември, 2014 17:20 1 005 0

One Direction и Кейти Пери с най-много статуетки от Американските музикални награди

  • американските музикални награди-
  • "грами"-
  • one direction-
  • тейлър суифт-
  • дик кларк

Отличието на името на основателя Дик Кларк отиде при Тейлър Суифт

Американските музикални награди – вторите по значимост след „Грами“ и в известен смисъл тяхна алтернатива, бяха раздадени за пореден път тази нощ в Лос Анджелис. Този път с най-много статуетки се сдобиха британската поп група One Direction и американската певица Кейти Пери, съобщи „Билборд“.

Момчешката група One Direction стана победител в главната категория – най-добър артист на годината. Музикантите бяха отличени и в категориите най-добър поп и рок албум, както и най-добра поп група. Кейти Пери беше удостоена с наградата за най-добра певица, а парчето й Dark Horse бе определено за най-добър сингъл на годината. Тя също така грабна и статуетката за най-добър изпълнител на съвременна музика за възрастни, но задочно, тъй като по време на церемонията бе на турне в Австралия.

Сред останалите победители са Сам Смит (поп и рок), Бионсе и Джон Леджънд (соул и R&B), Иги Азалиа (рап и хип-хоп), Imagine Dragons (алтернатив рок), Люк Брайън (кънтри), Калвин Харис (електронна музика), Енрике Иглесиас (латино). За саундтрак на годината бе провъзгласена музикалната тема от анимационния филм на Disney “Студено сърце“.

На церемонията бе представена и първата награда на името на Дик Кларк, основателя на Американските музикални награди. Легендата Дайана Рос я връчи на кънтри звездата Тейлър Суифт.
American Music Awards се връчват от 1973 г. Номинираните се определят според обема на продажбите на албуми и сингли. Победителят в категорията се излъчва с открито гласуване в Интернет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА