Last news in Fakti

28 Ноември, 2014 17:02 2 213 1

Милиардер бе ошушкан с $ 530 млн. след развода със своята съпруга

  • милиардер-
  • ошушкан-
  • дело

Бракоразводното дело на семейство Хон е едно от най-скъпите в историята на Великобритания

Британският милиардер Крис Хон бе осъден да плати на бившата си съпруга Джейми Купър – Хон  $ 530  млн.  след бракоразводното дело помежду им, съобщи британското издание „Телеграф“.Хон управлява хедж фонда  Children's Investment Fund Foundation . Неговото състояние се изчислява на $ 1.3 млрд, а разводът му се счита за един от най-скъпите в историята на Великобритания.

Хон е предложил на бившата си съпруга да прибере една четвърт от общото му състояние, защото счита, че той има по-голям принос към неговото събиране. Джейми Купър обаче е настоявала да прибере поне половината от общите пари. Тя твърди, че е подкрепяла и помагала на съпруга си през цялото време, докато той е печелил своето състояние. Според нея, когато двамата са се срещнали той тепърва е прохождал в бизнеса.

Кристофър Хон се счита за един от най-големите филантропи в историята на Великобритания, като през живота си е дарил близо 1 млрд. паунда за благотворителност. С жена му имат 17-годишен брак и четири деца.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КУКУТО

    0 0 Отговор
    Язък за ЧОВЕЧЕЦА, 1 млрд. за децата .......... и накрая ...... ГРЕДА :(