Last news in Fakti

28 Ноември, 2014 19:01 2 366 1

101-годишна жена отново е учителка

  • столетник-
  • учител-
  • великобритания

Британката Ан Мърфи се върна към образователната дейност след 40-годишно прекъсване. На връх 101-та си годишнина тя изнесе лекция през 30 безработни, в която разказва за това какво е да си един век на този свят и за мотивацията си за труд. Интересни моменти от най-голямата миньорска стачка от началото на ХХ век, както и ролята на Нелсън Мандела в борбата за свобода и равенството на жените, сподели Мърфи пред своите слушатели.

От момента, в който се е пенсионирала, тя живее сама. Едва през септември тази година е приета в старчески дом в родното си градче Гейтсхед (североизточна Англия). „Това е идеалното място за мен. Тук има кинозала, кафе и благодарение на служителите имам възможност да се срещам с млади хора и да споделям с тях своя опит”, споделя тя.

Мърфи е родена през 1913 г. През 1918 г. е приета да учи в училище Chopwell в Гейтсхед. Започва преподавателската си кариера през 1932 г., а през 1973 г. излиза в пенсия. Единственият й син – Джон, живее в Минесота, САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    5 0 Отговор
    Браво! При нас учителките на 40 вече са изкукали от идиотското отношение към тях.