28 Ноември, 2014 20:44 2 203 3

Луд отвлече катафалка с покойник

  • австралия-
  • катафалка-
  • покойник-
  • отвлече

49-годишният похитител малко преди това бил избягал от болница

В австралийския град Дарвин, щата Нов Южен Уелс, душевноболен мъж отвлече по време на погребение катафалката с тялото на покойника в нея. Пред очите на опечалените той изскочил от храстите, скочил на шофьорското място в паркирания автомобил на погребалната служба и го подкарал, съобщи Ей Би Си Нюз.

Братът на 52-годишния починал Сет Ричардсън – 45-годишният Тобиас Ричардсън, светкавично се хвърлил зад волана на своята кола и подгонил похитителя. В един момент катафалката попаднала в задънена улица и спряла. Излизайки от нея, крадецът заявил, че трябва да бъде закаран в болница.

Полицията установила, че 49-годишният похитител, страдащ от деменция, малко преди това бил избягал от болница. Персоналът на лечебното заведение го търсел в близките магазини и на жп гарата, но не могъл да открие пациента.

Под полицейска стража той бил върнат в клиниката, а след неприятния инцидент погребението продължило по планирания сценарий.

Преди три години подобен случай имало и в град Павлодар в Казахстан. Само че тогава 27-годишният жител на града изчакал ковчегът с покойника да бъде изнесен и след това откраднал погребалния автомобил. Впрочем, и той бил заловен още същия ден.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Venom

    0 0 Отговор
    Без коментар!!!
  • 2 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор
    СТРАШНА РАБОТА Е ТОВА ЧОВЕК АКО ИЗГУБИ РАСЪДАКА СИ
  • 3 към Васик

    1 0 Отговор
    А още повече ако е и неграмотен (и без РаСъдАк). Тогава - мани-мани, лоша работа