18 Декември, 2014 07:26 3 088 1

8 начина да празнувате Коледа с бебе

  • коледа-
  • бебе-
  • празнувате-
  • съвети

Коледа е прекрасно време от годината, особено ако току-що сте разширили семейството си

Първата Коледа на вашето бебето е наистина специална, но също така може да бъде и объркваща. Новороденото все още не оценява подаръците или украсата и е твърде малко, за да се наслади на семейните традиции. Освен това, ако сте млада майка може да сте твърде уморена да се насладите на коледно настроение с малкото човече. Въпреки това трябва да започнете да учите малкото бебе на коледни традиции дори от ранна възраст. Тук сме събрали няколко абсолютно невероятни начини да празнувате Коледа с вашето бебе.

1. Направете си празнични снимки

Това е последният път, в когато бебето ви ще стои почти мирно за празничните снимки за много години напред, така че се възползвайте. Направете няколко сладки снимки на малкия човек, заобиколен от коледни орнаменти и светлини, или дори облечен като Дядо Коледа или Снежанка. По-добре е да избегнете опаковането на детето в сложните костюми, но една шапчица или диадема, светла папионка или еленски рога ще направят снимките абсолютно коледна и празнична! Ако очаквате много гости бъдете сигурни, че и те ще искат да снимат вашето малко бебе.

2. Направете бебешко изкуство

Малките крачета и ръчички са очарователни и направите интересни неща с отпечатъците им, които да запазите за бъдещи празници. Натиснете леко крака в глинен кръг, за да си направите украшение за елхата или използвайте тези сладки ръце потопени в боя, за да създадете малки цветни отпечатъци, с които да декорирате каквото ви хрумне. Въпреки че бебето не може да вземе участие в украсяването на коледна елха, спомените му ще продължат цял живот.

3. Посетете вашето семейство

Празниците са чудесно време, което да прекарате заедно с членовете на семейството и да ги запознаете с най-новото попълнение. Въпреки, че едно дете е твърде малко, за да си спомня тези моменти, е добра идея да социализирате вашето бебе от най-ранна възраст. Уверете се, че имате много снимков материал за бъдещи спомени. Някои от хората може да не са наоколо когато дребосъкът е достатъчно голям, за да си спомня тези срещи. Снимките могат да бъдат много ценни. Въпреки това, детето може да се умори от многото хора и шума, така че се уверете, че можете да го оставите в тиха стая, за да се нахрани и да поспи.

4. Придържайте се към простите неща

Бебето изисква много работа и като родител ще ви е трудно да отделяте много внимание на празниците. Не си усложнявайте живота и се придържайте към простите неща. Освен това можете да пропуснете много от дейностите, които сте правили в дните когато го е нямало малкото човече. Майка ви и приятели могат да ви помогнат с бебето докато сте в кухнята или най-добре е да пропуснете да сте домакин на коледно празненство. Не се напрягайте излишно. Бебето изисква повечето от вашето внимание и никой няма да се оплаче, ако сте пропуснали подаръците тази година.

5. Стремете се към практични подаръци

По принцип бебето ви е прекалено малко, за да получава подаръци, но ако сте решили все пак да го зарадвате - придържайте се към практични неща, които ще са ви от помощ в отглеждането му или такива, с каквито все още не сте се сдобили. Можете също така да споделите с приятели и роднини идеята си и дори можете да им подскажете какво ви трябва, за да не ви затрупват с излишни предмети и играчки.

6. Украсете минимално

Не е нужно да прекалявате с украсяването на къщата. Сложете елха и венец на вратата, за да покажете вашия Коледен дух. Разбира се, ако имате повече енергия, не се колебайте да украсявате колкото искате, но не се чувствайте задължени. Вашето малко бебе не може да оцени и да се полюбувате на тези искрящи гирлянди, цветни елхи или коледни чорапи. Винаги има догодина. Сега можете да спестите свободното си време, парите и енергията си и да ги вложите в по-важни неща като достатъчно почивка или закупуване на детски книги.

7. Не направи нищо, което не искате

Бебето е страхотно извинение за почти всичко по време на празниците. Въпреки това може да има хора, които ще ви карат да оставите бебето с детегледачка или на баба и дядо, така че да можете да присъствате на някое парти. Въпреки, че това може да ви се отрази добре, не позволявайте някой да ви тласне да направите нещо, което не желаете. Сега детето ви е вашият първи приоритет и ако вашите приятели не могат да разберат не ги оставяйте да ви се налагат. Обяснете, че имате нужда от малко време, за да се възстановите след раждането и всички тези партита и ангажименти могат да почакат до следващата година.

8. Направете спомени

Това ще бъде първият път, когато празнувате Коледа като пълноправно семейство, което е много смислено и запомнящо се. Когато имате малко бебе може да ви е трудно да не сте напрегнати, отпуснете се и се наслаждавайте на времето заедно. Запомнете, че никога няма да имате друга първата Коледа с бебето, така че направете тази незабравима. Купете си първата коледна украса, направете много снимки и видео и се наслаждавайте.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 808

    0 0 Отговор
    и най-важното-- за да празнувате коледа с бебе,направете си бебе....то и аз мога да помогна и дори ще е приятно ;)