Last news in Fakti

19 Декември, 2014 10:11 3 377 0

Паулу Коелю дава 100 000 долара за правото да каже "НЕ" на терористични заплахи

  • паулу коелю-
  • филм-
  • терористична заплаха-
  • убийствено интервюинтервю

писателят иска да купи правата на скандалния филм Убийствено интервю

Международно аплодираният бразилски автор Паулу Коелю е готов да плати 100 000 долара за правото да каже "не на терористични заплахи", съобщава "Ченъл Нюз Ейжа".

В четвъртък (18 декември), той написа оферта за закупуването на правата за филма "Убийствено интервюинтервю", комедия за измислен заговор на ЦРУ за убийството на севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

Предполага се, че филмът, с участието на Джеймс Франко и Сет Роугън, е причината за наотдавнашната кибер атака срещу филмовата компания "Сони пикчърс", в коятон хакери получиха достъп до поверителни документи и неиздавани филми. Има множество спекулации и теории, че Северна Корея стои зад хакерските атаки.

"Сони пикчърс" обяви в сряда, че отменя премиерата на филма в САЩ заради заплахи. Лентата трябваше да излезе на екран следващата седмица.

"Ние уважаваме и разбираме решението на нашите партньори и разбира се, напълно споделяме техните опасения и тревоги за безопасността на работниците и кинозрителите", се казва в изявление на студиото.

Най-големите вериги киносалони в САЩ, като "Ригъл синемас", "Синемарк", "Ей Ем Си", "Кармайк синемас" и "Синеплекс" се отказаха да сложат в афиша си скандалния филм.

В своя туитър акаунс г-н Коелю обяви, че ще пусне филма безплатно в блога си, ако може да купи правата му за 100 000 щатски долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА