Last news in Fakti

27 Януари, 2015 07:26 2 787 1

3 знака, че онлайн срещата ви лъже за себе си

  • онлайн среща-
  • онлайн запознанство-
  • съвети-
  • лъже

Онлайн запознанства изискват търпение и много здрав разум

Онлайн запознанствата или ако искате ги наречете "срещи" са нещо повече от просто общуване с някого онлайн. Трябва обаче да сте наясно, че хората в мрежата имат склонността да лъжат. Не всички хора, които срещате онлайн са лъжци, но трябва да бъдете внимателни. Вие не можете да се откажете да направите малко разследване за човека, с когото говорите и се надявате да срещнете. Тази статия от womanitely очертава три признака, че човекът, с когото говорите онлайн може да лъже за това кой всъщност е той.

1. Той/тя има само една или две снимки, които да ви покаже

Важно е да видите не само снимки на човека, с когото говорите онлайн, но и да проведете и видео разговор. Кражбата на снимки в интернет е толкова често срещана тези дни, че трябва да се уверите, че този с когото говорите наистина е този, за когото се представя. Ако може да ви изпрати снимка на себе си, държащ лист хартия с вашето име на него, можете да бъдете сигурни, че това е наистина той/тя. Ако обаче започнат извинения, защо не може да изпрати своя снимка или да проведете видео разговор, вие вероятно се занимавате с някой, който лъже как всъщност изглежда. Не се страхувайте да поискате доказателство за това с кого говорите. Ако той/тя се почувства обиден и ви накара да се чувствате зле, знаи най-вероятно не е честен с вас.

2. Той/тя живее наблизо, но никога не е време да се срещнете

Ако човекът, който сте срещнали онлайн живее наблизо, трябва да бъде в състояние да отговори на поканата ви за среща. Ако постоянно си намира извинения за това, защо не можете да се срещнете, шансовете да си запознаете на живо са наистина малки. Никой не е зает 24/7. Повечето хора имат почивни дни. Помислете за цялото време, което той/тя прекарва в интернет с вас или на телефона.

3. Звучи прекалено хубаво, за да е истина

Ако се сетите за всички онези истории на хора, които разкриват как са били измамени онлайн, ще откриете, че по-голямата част от тях говорят за някой, който звучи прекалено хубаво, за да е истински. Шансовете ви да срещнете някой, който е модел, актьор или богат бизнесмен са доста малки. Ако срещнете някого, който твърди, че е някое от тези неща, направете проучване. Колкото и да ви се иска да не ви лъжат и да не можете да си представите, че някой би излъгал за подобно нещо, реалността в повечето случаи е различна.

Онлайн запознанства изискват търпение и много здрав разум. Когато нещата не  се връзват не се страхувайте да задавате въпроси. Не се чувствайте виновни ако решите да проучите човека, когото говорите.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 0 Отговор
    Казаното в статията е абсолютно вярно- от личен опит знам. Сайтът за запознанства замества единствено неудобното - Аз съм Пенчо, искаш ли да се запознаем- Да, аз съм Мима, приятно ми е! Останалото е като в живия живот- кафе, разговор и т.н.
    Онлайн- запознанствата са нещо много хубаво. В сайтовете за запознанства, който преди бяха основните елмаз.ком и неоген (среща).ком, има много стойностни и свестни дами. Двама мои приятели си създадоха семейства и имат деца. Самият аз съм много доволен, доста се забавлявах и ми беше твърде интересно.
    Стойностните профили често са точно тия без снимка. Напоследък тези сайтове като че ли доста западнаха и се изместиха от фейсбук и др. социални мрежи, където има онлайн -чат и хората си уреждат там запознанства.