Last news in Fakti

29 Януари, 2015 11:48, обновена 29 Януари, 2015 11:54 1 815 0

Продадоха фигурка от Междузвездни войни за над 24 000 евро

  • star wars-
  • междузвездни войни-
  • играчка-
  • боба фет

Собственикът й искал да си купи къща

Играчка от култовата сага Междузвездни войни, която струвала 2 евро, когато излязла на пазара преди 35 години, бе продадена на търг за 24 100 евро, съобщава Би Би Си.

Пластмасовата фигурка на ловеца на глави Боба Фет, бе дадена на търг от Крейг Стивънс, който е бивш председател на английския фен клуб на Междузвездни войни.

Той купил фигурата, която все още е в своята оригинална опаковка, за 67 евро през 1990 година.

Останалите 69 части от колекцията му от играчки и сувенири на култовата фантастична сага бяха продадени общо за 31875 евро на аукцион за играчки в Стоктън.

Стивънс, който все още над 10 000 елементи в колекцията си, каза: "Аз бях едно от децата, които се редяха на опашка, за да гледат Междузвездни войни, когато излезе за пръв път през 1977 г. и филмът имаше огромно влияние върху мен."

"Аз започнах да събирам всичко, до което можех да се добера свързано с Междузвездни войни и продължих чак до наши дни", заяви клекционерът.

Фигурата на Боба Фет, направена от "Палитой", се смята че е една от само четири или петте, останали в такова отлично състояние.

Стивънс описа продажбата като "насилствено отнемане", но каза, че се наложила, защото иска да събере пари за нова къща.

Той каза: "Един ден се замисляте:" Аз живея в апартамент под наем, а имам кутия с играчки, които струват повече и от къща".

Той изрази надежда, че фигурката, придобита от анонимен купувач, който наддавал по интернет, е отишла при "добър колекционер, който ще се грижи за нея и ще я цени".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА