29 Януари, 2015 15:09 1 566 0

Съдят Енрике Иглесиас за плагиатство

  • енрике иглесиас-
  • съд-
  • плагиатство

Става въпрос за неговия супер хит от миналата година

Двама автори на песни съдят латино идола Енрике Иглесиас за плагиатство, съобщи inquisitr.com.

Става въпрос за парчето „Bailando”, което се превърна в един от най-големите хитове на миналата година. Според Криситан Ескути и Джерман Шулц песента на звездата е изплагиатствана от тяхната “Quiero Bailar Contigo“, която те са записали през 2009 г. През 2012 г. двамата изпратили песента в офисите на Sony, но никога не са получавали нищо в замяна.

Ескути и Шулц чули песента на Иглесиас миналата година и открили, че тя е почти пълно копие на тяхното произведение. В съдебните документи те заявяват, че припевът, мелодията и ритъмът на „Bailando” са изцяло копирани от тяхната песен. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА