Last news in Fakti

30 Януари, 2015 11:12 1 946 4

Фейсбук е причина за един от всеки три развода

  • фейсбук-
  • развод-
  • социална мрежа

Човек прекарва средно на година близо 250 часа в социалната мрежа, според статистика

Колко време прекарваме в социалните мрежи и колко често те водят до развод? Все повече и повече изследвания твърдят, че социалната мрежа Фейсбук насърчава кризи в семейните отношения и дори води до разводи. Това сочат данните от проучване публикувано от Си Ен Ен.

Всеки седми човек в света използва социалната мрежа Фейсбук. Той прекарва средно на година по около 250 часа в социалната мрежа. 

Но това, че отнема от времето ви е най-малкият недостатък на Фейсбук. За да разберете мощта му, статистиката показва, че мрежата е причина за един от всеки три развода във Великобритания.

Ако имате профил в мрежата както и вашата половинка, то несъмнено сте се сблъсквали поне с един подобен въпрос: „Защо бившият ти те е добавил като приятел?“; „Кой е този/тази, с който си се сприятелил след онова парти?“; „Защо този твой приятел харесва и коментира всичките ти снимки?“ и т.н. Това са поводи за ревност, които често успяват да влошат отношенията с партньора ни.

Всички снимки, които качваме ежедневно, се съхраняват в четири гигантски сървърни центъра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факира

    0 0 Отговор
    Даа, човешките отношения не могат да поддържат Фейсбук !!
    „Защо този твой приятел харесва и коментира всичките ти снимки?“ - може ли семейна или вече ангажирана жена да има такъв приятел без това да бъде свалка - или какво прави нормален български мъж да се занимава с чужда жена ако не е за свалка то или е гей или си губи времето ??? Или пък е свалка :))))
    Дааа още не сме еволюирали за този Фейсбук !! Е са ще наизлезнат зрелите личности които ще опровергаят това твърдение ??
  • 2 Бате Боби

    0 0 Отговор
    За това не използвам скапания клюкарник!
  • 3 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    НЕ ГО ПОЛЗВАМ И АЗ
  • 4 mediator37

    0 0 Отговор
    Имам приятел, който от тефтер-суратя ("фейсбук") се запозна с няколко дами от различни градове и си правят любовни срещи обикновено в някой град на средата на пътя в хотели. Ентусиаст- стотици километри пътува за едното е-ане. С две от тях ходи на море за по 5-6 дни мин. година, а е женен. Така че е вярно написаното в статията.
    Лично аз нямам и не възнамерявам да се впиша в теефтерсуратя, защото ми се струва, че служи само за хвалба- тука бях, товя плюсках, това разгледах, и ей ме на- колко съм добре в живота.