Last news in Fakti

27 Февруари, 2015 11:07 1 728 1

Богът на двойната китара ще свири в София

  • двойната китара-
  • michael angelo batio-
  • майкъл анджело батио-
  • концерт-
  • свирене

Майкъл Анджело Батио ще изнесе в неделя концерт в столичен клуб

В неделя, 1 март, в столичния RockIT ще има концерт на страхотния Michael Angelo Batio! Майкъл Анджело Батио - майсторът на двойна китара, гостува заедно с нея за първи път у нас, а срещата му с феновете ще започне с излизането му на сцената около 21:00 часа и ще продължи до последната снимка или автограф с желаещите след това. Вратите на заведението отварят в 20.00 часа.

Michael Angelo Batio е един от създателите и пионерите на китарната „Shred” техника. Известен е с невероятната техника и майсторство на грифа и изключителната бързина с която свири. Също така е познат и признат като уникален шоумен, използващ и техниката "Over-Under", както и способността да свири на двойна и четворна китара, използвайки и двете си ръце в различни позиции и стилове. Трябва да се отбележи и приноса му в китарния свят с издадените DVD серии инструкции и уроци наречени "Speed Kills", показващи как да овладеете „Shred” техниките и изкуството на мълниеносното свирене. Всички негови техники за свирене и иновации, които той показва и пресъздава за първи път в своите уроци и инструкции, както и в изпълненията на живо, много бързо се превръщат в задължителни „стандартни техники” сред топ китаристите в целия свят.

Майкъл e създател и първият изпълнител на двойната китара (Double-Guitar), а по-късно и на четворна китара (Quad-Guitar). На 2 февруари 2012 година моделът  Michael’s Dean “Jet” Double-Guitar е изложена завинаги в Rock and Roll залата в Музея на славата в Кливланд, Охайо, САЩ.

Избран за NO. 1 SHREDDER OF ALL TIME! От списание Guitar One, един от "Top 100 Greatest Metal Guitarists of All Time" на списание Guitar World, част от "20 Greatest Shredders of All Time" на списание Total Guitar. Победител и избран с гласовете на читателите в категорията "Best Shredder" на списание Guitar World Magazine и получил наградата от над 440’000 участвали читатели на списание Guitar World за най-бързия китарист на всички времена ("Fastest Guitarist of All Time").


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 любител

    1 0 Отговор
    Тоя е пълен смешник, има техника но е смешник :)

    Със сигурност не е "Избран за NO. 1 SHREDDER OF ALL TIME!"