Last news in Fakti

3 Март, 2015 15:39 1 275 0

ТВ шоу за новите жители на Тайван

  • тайван-
  • тв шоу-
  • имигранти-
  • новите жители-
  • програма

В него имигрантите от Източна Азия, сред които има тв и радио водещи, актьори, журналисти и т.н., ще говорят на езика, с който се чувстват най-комфортно

Първата телевизионна програма, документираща живота на новите жители на Тайван, ще започне да се излъчва през юни от базирания в Тайпе канал за образование и култура на Chinese Television System.

Звездите на бъдещото предаване „Щастливи нови жители“, което ще се излъчва на индонезийски, тай и виетнамски с китайски субтитри, ще се изразяват на своите майчини езици и по начин, по който ще се чувстват най-комфортно, съобщи Taiwan Today.

Всеки от 10-те 60-минутни епизоди ще залага на различни формати – от драма до токшоу. Продуцентът Алън Чиен и виетнамската му съпруга Филис Тран, които са „мозъчният тръст“ зад проекта, са стигнали до идеята, след като не успели да открият подобно предаване по нито един от над 100-те тв канала, достъпни в Тайван.

Въпреки че са започнали нов живот в Тайван, новите имигранти все още искат да имат културни връзки със своите родни страни и територии. А забавните и развлекателни програми са добър начин тези връзки да се поддържат и да се поставят под светлината на прожекторите“, обяснява Тран.

Според нея, шоуто ще се базира на популярното местно предаване “Queen”, в което гостите обсъждат горещи теми – както обществени, така и чисто практически, като например как една жена да се облече ефектно за по-малко от 3000 тайвански долара (US$96).

Двойката е финансирала проекта си с 4 милиона тайвански долара (около 130 000 щатски), набрани чрез различни местни предприятия, като осигурява и 8.85 милиона тайвански долара и в подкрепа на Националната агенция по имиграция. Самата телевизия CTS покрива техническите разходи, които са около 20 милиона тайвански долара.

Общо 17 нови имигранти, техните местни приятели и студенти от Югоизточна Азия са присъствали на предварителната фотосесия, камерата за която се е завъртяла на 1 март. Сред тях са били виетнамската водеща в Радио Тайван Ву Фан, смятана за двойничка на известната сингапурска актриса Фан Уонг; театралната актриса Ани Тинг от Индонезия, победителка в кулинарен конкурс за чужденци; Юлалак Ву от Тайланд, преводач и редактор в тайванско месечно издание за от Югоизточна Азия; Джао Ерюан, основател на асоциация на семействата от континентален Китай в Тайван. Всички те са отскоро резиденти в Тайван.

Първият епизод е заснет в площаден храм в Тайван. По време на репетициите някои от новите жители се опитвали да променят произношението си, но продуцентът ги насърчавал да говорят естествено, тъй като акцентът е една от отличителните характеристики, която ще направи представянето им в шоуто още по-живо. Следващите епизоди ще са посветени на следобедния чай, културата, актуалните модни тенденции, поддържането на форма, пазаруването онлайн и т.н.

Според правителствени данни, в Тайван има над 710 000 чуждестранни двойки, които заедно със своите поколения се превръщат в четвъртата по големина демографска група там.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА