4 Март, 2015 16:47 2 263 0

Най-старата жена в света отпразнува своя 117-ти рожден ден

  • най-старата жена-
  • 117-
  • рожден ден

Мисао Окава е родена през 1898 г.


Най-старата жена в света отпразнува своя 117-ти рожден ден, съобщи Би Би Си. Мисао Окава е родена на 5 март 1898 г. в японския град Осака. Тя е решила да отпразнува рождения си ден със своите близки ден по-рано от официалната дата. В момента Окава живее в старчески дом в родната си Осака. Медицинските сестри и лекарите в него споделят, че през последните месеци тя има проблеми със слуха.

Като се изключи това, тя все още се радва на стабилно здраве и се храни добре. Самата рекордьорка заявява, че тези 117 години не й се струват чак толкова много. Окава е родена в семейството на производител на кимона. През 1919 г. тя се омъжва за своя съпруг Юкио, който почива през 1931 г. От брака си те са имали две дъщери и един син. Сега Мисао Окава има 4 внука и 6 правнука. Тя бе призната за най-възрастния човек на планетата през 2013 г., когато и бе включена в Книгата за рекорди на Гинес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА