Last news in Fakti

2 Април, 2015 04:30 1 043 0

Точка БГ представя новия си албум

  • точка бг-
  • представя-
  • новия-
  • албум

Той е със заглавие Август и съдържа 15 композиции


Новият албум на Акустичния проект за нови градски песни Точка БГ е със заглавие "Август" и съдържа 15 композиции, сред които са добре известните на техните почитатели "Капки любов", "Борисова градина", "Няма за къде да бързам", както и съвсем нови песни.

В записите участват като гост-музиканти перкусионистът Венко Поромански ("Те", "Фондацията"), контрабасистът Борис Таслев ("Латинопартизани") и младата цигуларка Цветина Панайотова. Тримата ще участват и в премиерата на албума.

"Август" е четвъртият пореден албум на групата, утвърдила се като водеща във възраждащия се в България жанр "изпята поезия" (singer-songwriter), където текстовете на песните се отличават с висок поетичен заряд, а музицирането е напълно акустично. В "Август" са включени песни по текстове както на членовете на състава Пламен Сивов и Тодор Янкулов, така и на Калин Донков, Николай Милчев и Илиана Александрова.

Работата по албума започва през август 2014; това е и прозаично-поетичната причина групата да избере името на месеца за заглавие на новия си проект.

Три акустични китари, четири гласа, контрабас, деликатни перкусии и нежна цигулка - това е звуковата картина, която очаква почитателите на стойностната музика в края на април.

Групата е създадена през 2011 г. от Тодор Янкулов, Пламен Сивов, Красимир Първанов и Зорница Попова. Има издадени 3 албума - "Нови градски песни" (2011), "ПредВЕРИЕ" (2011), "Акварел" (2012). През последните години свирят в различни столични клубове, както и в българските културни институти в европейските столици.

Името на групата е по заглавие на една от най-известните им песни, Точка БГ, с полу-сериозното, полу-шеговито подзаглавие “Акустичен проект за нови градски песни”, защото ги пишат заедно и ги пеят за приятели. Изпълняват предимно свои авторски парчета; репертоарът им включва близо 50 заглавия. В песните на Точка БГ ще откриете отгласи от акустичната традиция на англоезичната (singer-songwriter), руската, италианската, френската и българската песен. Водещото при тях е песента – песента като приключение.

Музиката на Точка БГ е завръщане към всичко онова, което загубихме във века на електронното звучене и компютрите. След две години изпълнителите продължават да разчитат на живия звук на истинските инструменти, на непосредственото общуване с публиката и на едно разбиране за песента като неповторимо съчетание на музика и текст.

Новият албум на групата ще бъде представен на 22 април 2015 г., от 20 часа, в столичен клуб.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА