Last news in Fakti

27 Май, 2015 02:00 2 828 0

Кога е най-доброто време за секс, тренировка, пазаруване?

  • време-
  • часове-
  • подходящо-
  • секс-
  • тренировка-
  • учени

Между 17:00-18:00 часа е идеалното време за тренировка във фитнес залата

Чудили ли сте се кога е най-подходящото време за секс, тренировка, пазаруване, хранене и други дейности, свързани с нашето ежедневие?

„Мирър“ даде отговор на този въпрос. Според изданието сутринта между 7:00 – 8:00 часа е идеалното време за секс.

Учените твърдят, че веднага след събуждане нивата на хормоните се увеличават и имаме прилив на адреналин. Италианско изследване сочи, че именно в това време на денонощието е най-вероятно жената да зачене.

Между 08:00-09:00 часа пък е най-подходящото време да свършим неотложните дела и задачи на работното място. Нивата на стрес-хормона кортизол са най-високи тогава – това повишава кръвната захар, което ни дава енергия да се справим с поставените задачи.

Най-подходящото време за пазаруване е между 10:00-11:00 часа. Заредени с енергия, на пълен стомах, това е времето, когато може да вземем правилните решения. Учени са на мнение, че ако излезем на шопинг късно следобед, когато сме уморени и нивата на концентрация са ниски, е много вероятно да допуснем грешки при избора в магазина.

Между 13:00-14:00 часа е времето да обядваме. Тогава храносмилателните процеси в организма работят на пълни обороти. Експерти съветват да изберем обяд с високо съдържание на протеин.

Ако пък трябва да посетите зъболекар, следобедните часове (15:00-16:00 ч.) са най-подходящи. Според Британския зъболекарски съюз местната упойка в този часови период трае три пъти по-дълго.

Между 17:00-18:00 часа е идеалното време за тренировка във фитнес залата или друг вид спорт. Телесната температура на човека е в своя пик в късния следобед, което е добра предпоставка да започнем своите упражнения. Освен това имаме по-бързи реакции в тези часове. Над 80% от олимпийските рекорди са поставени между 17:00 и 18:00 часа.

Време е за сън? Изданието посочва, че е подходящо да си легнем между 22:00-23:00 часа. Нивата на кортизол са ниски. Учени съветват да не ядем, да не четем или да гледаме телевизия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА