Last news in Fakti

29 Май, 2015 20:34 1 514 2

В Индия арестуваха гълъб за шпионаж

  • индия-
  • шпионаж-
  • гълъб

Той е пренасял съобщение на езика урду

Полицията в Индия задържа гълъб, по подозрение, че е шпионин от Пакистан, съобщи „Мирър“.

По тялото на птицата е имало щамповано съобщение и телефонен номер. Тя е била намерена от 14-годишно момче от селото Манвал, което се намира на 4 км.  от границата с Пакистан и е била отнесена в полицията. Служителите на реда били шокирани, когато разбрали, че съобщението  е написано на урду – националния език на Пакистан, а телефонният номер също е бил пакистански. 

След извършени проверки се е оказало, че гълъбът не е пренасял нищо съмнително, но все пак остава под стража.  Местните власти заявяват, че рядко може да се види афганистанска птица да навлиза във въпросния район. В него вече са хващани няколко шпиони, като той се смята за рисков, заради близостта си до границата. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Е, ако е крава няма да я хванат и обвинят в шпионаж / сьвет кьм пакистанците / )))))
  • 2 ароматизатор РЕкс

    0 0 Отговор
    явно са им свършили совите и гарваните, то Хари Потър и Игра на тронове трябва да имат последователи