Last news in Fakti

1 Юли, 2015 07:29 4 206 0

8 факта от света на интимното, които учените се опитват да обяснят

  • секс-
  • интимно-
  • учени-
  • обяснят

Психология на секса

Всеки ден за света на интимното медиите бълват нови и нови митове, представяни за научни факти. За секса вече се е написало, изприказвало и показало толкова много, че човек наистина се обърква кое е истина и кое – откровена измислица. Списание 8 е обединило някои от най-разпространените факти за тънката част в отношенията между мъжа и жената, както и аргументи, които доказват, че нещата не винаги са точно такива, каквито сме свикнали да мислим. 

8. Тялото говори по-силно от думите
55% от общуването се падат на езика на тялото. Разбирането на този език оказва огромна помощ при флирта. Много важен е и тонът на изказа на събеседника. Около 38% от отношението ви към даден човек е заложено в интонацията, докато думите дават само 7% от информацията.  

7. Склонността към изневяра не е заложена в ДНК
Според сексолозите изневярата ще се случи с по-голяма вероятност заради качеството на взаимоотношенията отколкото заради генетични фактори. С други думи мъжете и жените са склонни на изневяра не защото майките, бащите, бабите и дядовците им са били „шавливи“. Да, понякога причина са и нивата на тестостерона и гените, отговарящи за търсенето на силни усещания, но по-определящи са проблемите в самата връзка.

6. Симулация
Много са мъжете и жените, които могат да получат „Оскар" или поне „Аскер" за виртуозните си изпълнения в леглото. Изследванията сочат, че всяка жена поне веднъж в сексуалния си живот симулира оргазъм. Това правят едва 25% от мъжете. Жените вкарват като обяснение за интимната си артистичност доводи като: силна умора, желание да не засегнат чувствата на партньора, но често и не много добро отношение към секса по ред причини. Насадено отдавна в общественото мнение е разбирането, че без оргазъм няма „истински" секс. Но ако вие мислите за това като за „задължително" условие, то вероятно и по-често ще се сблъсквате със симулацията.
 
5. Добрите момичета обичат лоши момчета
Тази концепция битува успешно вече няколко века. Базовото разбиране е, че жената по-често е привлечена от мъжа-бунтар, който играе по собствени правила и общо взето е груб с хората, особено с нежния пол. Колкото и да се обиждат мачовците, горното твърдение е вярно, но не безусловно, а само при определени обстоятелства. Изследвания сочат, че жените харесват лоши момчета предимно по време на овулацията си. В този период те се държат с тях максимално открито, но са заинтересовани само от краткосрочни отношения. Така че в крайна сметка бонусите все пак са за добрите и грижливите мъже.

4. Хубаво ли ти беше?
Хората не винаги са егоисти. Почти всеки иска и партньорът му да се чувства удовлетворен, макар това не винаги да е гаранция за успех. Мъжът стига до оргазъм по-често и по-бързо от жената. Причините за това разминаване се обсъждат сериозно в научните среди на сексолозите. 90% от проблемите при този казус са психологически.

3. Сексуална флуидност
Идеята за сексуалната флуидност се основава на хипотезата, че през живота си човек е склонен към промяна в сексуалните си предпочитания. Приписват на жените по-осезаема сексуална флуидност и считат мъжете за по-непреклонни в своите предпочитания. Но според последните изследвания мъжките стереотипи в тази област са по-малко определени, отколкото се считаше в миналото, а разликите между мъжката и женската сексуална флуидност не са толкова много. Например повече от половината участници в една анкета по тази тема, определящи се като гейове и лесбийки, съобщават, че са привлечени не само от лица от своя пол. Голям е процентът и на тези хомосексуални, които през последната година са правили секс с човек от другия пол.  

2. Лошо ли е да се гледа?
Лошо ли е? Или ли е добре? Ще окаже ли влияние гледането на реалния ни живот? Ще ни превърне ли в неудачници в секса? Пренебрегвайки моралните ни приоритети, някои анализи сочат, че гледането на филми за възрастни не е чак толкова лошо нещо. Даже повече – положителният ефект от това гледане е по-голям от отрицателния.  

1. След раздялата
Има ли по-добър начин да забравиш напусналия те, като си намериш веднага друг? Много от младите споделят този трик за лекуване на разбити сърца безотказно. В едно психологическо изследване помолили участниците да си водят дневник за сексуалната си активност в продължение на три месеца след като са скъсали с партньора си. 66% от жените са имали сексуален контакт в това тримесечие, като една трета от тях са го направили за отмъщение на бившите си половинки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА