Last news in Fakti

30 Юли, 2015 01:30 1 124 0

Джейн Бъркин помоли да махнат името й от продукти с крокодилска кожа

  • джейн бъркин-
  • певица-
  • чанти-
  • hermès-
  • крокодили-
  • име

Бъркин изрази своите опасения относно практиките при убиването на крокодили

Британската актриса и певица Джейн Бъркин помоли Hermès да премахне името й от луксозната серия дамски чанти, съобщи Fashionista.

Причина за молбата на певицата, родена през 1946 година, са жестоките условия, при които се отглеждат и убиват крокодили, чиято кожа се използва за направата на чантите.

Цената на един луксозен аксесоар от линията на Бъркин е на стойност 10 000 $, а цената на чантите с крокодилска кожа достига до 300 000 $.

Певицата сподели, че се е запознала с жестоките начини, по които се убиват влечугите, което е повлияло на решението й.  

От американската организация за защита на животните PETA информираха, че за направата на една от луксозните чанти се убиват два или три крокодила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА