30 Юли, 2015 06:45 1 800 0

Най-старата панда в света празнува с бамбукова торта

  • панда-
  • празнува-
  • торта

Тя е на 37 години

Най-старата гигантска панда в света отпразнува своя 37-ми рожден ден със специална бамбукова торта, съобщи „Мирър“.

Джиа Джиа държи два рекорда на Гинес. Единият за най-възрастна панда в историята и един за най-възрастната жива панда. Тя е родена през 1978 г.  и живее в морския парк в Хонк Конг  от 1999 г. насам.

Паоло Мартели, който е директор на ветеринарната служба в парка споделя, че средната възраст за една панда е 20 години. Само 8 от живеещите в плен близо 400 панди днес са на възраст от над 30 години.

Възрастта на Джиа Джиа може да се сравни със 110 човешки години. Тя страда от високо кръвно налягане и артритни болки. Все пак според ветеринарите здравословното й състояние е стабилно за нейната възраст.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА