5 Август, 2015 07:32 1 744 0

10 практични съвета за любители фотографи

  • фотографи-
  • любители-
  • съвети-
  • снимки-
  • фотоапарат

Как да направите по-интересни снимки на следващото си пътуване

Всяка ваканция е възможност за великолепни снимки, които дори вашите Фейсбук приятели ще се радват да видят. Разбира се в разгара на лятото е най-подходящото време за ваканция и за правене на незабравими спомени, които да отнесене у дома.

Любителите на фотографията имат страхотна възможност да се проявят с уникални снимки. Ето няколко полезни съвета от практиката, обобщени от фотографа Рей Демски, които могат да са ви от помощ. Защо да купувате сувенири когато можете да занесете в къщи невероятни снимки.

Опаковайте фотоапарата и хващайте пътя!

1. Загрозете фотоапарата си – облепете го с тиксо, така че да изглежда стар и износен, застраховка срещу обирджии.

2. Направете снимка с личните си координати – ако случайно изгубите камерата и някой я намери, ще знае как да се свърже с вас. Също така сложете снимката с начина за връзка с вас на заключения екран на смартфона си.

3. Не вземайте прекалено много багаж.

4. Вържете апарата си за късо еластично въже за катерене. Другия край увийте около китката си - така ще получите идеалната връзка за ръка. Можете да използвате еластичното въже и за връзка към вашия статив.

5. Премахнете туристите от снимките си – използвайте статив, направете 10-15 снимки на един и същ кадър. Отворете ги с Фотошоп и командите File-Scripts-Statistics, изберете Median и качете снимките. Изненада! Хората изчезнаха...

6. Намерете интересен ъгъл – Ако имате GoPro камера и сте добри в хващането, може да подхвърлите апарата във въздуха за няколко готини въздушни снимки. Друга възможност е да го прикрепите към необичайни повърхности (например гребло на гондола).

7. Бъдете дружелюбни – Правете моментни снимки на хора, които срещате, и им ги подарявайте!

8. Правете резервни копия на снимките на различни носители (устойчиви външни харддискове, онлайн „облаци“)!

9. Ставайте рано – Не бъдете поспаланковци и се възползвайте от прекрасната светлина на изгрева, това е гаранция за страхотни снимки!

10. Ако намерите хубав кадър, изчакайте правилния момент в приклекнала позиция като нинджа и направете повече от една снимка. Така по време на обработката ще можете да изберете най-добрия кадър. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА