28 Август, 2015 16:57 2 020 2

Airbus A350 с прощален полет на МАКС-2015 (ВИДЕО)

  • airbus-
  • a350-
  • макс-
  • изложение

Най-новият модел пътнически самолети – Airbus А350, няма да може да бъде видян от масовата публика, която ще посети най-голямото авиационни изложение МАКС-2015 през уикенда. Причината е, че днес сутринта машината направи прощална обиколна над град Жуковский, където се провежда изложението.

Машината все пак успя да покаже възможностите си като взе участие в демонстрациите в сряда и четвъртък. Близо 10-минутния демонстрационен полет от 27 август може да видите в приложеното видео. „Посетителите, които ще дойдат на изложението в т.нар. „масови дни” за съжаление няма да могат да видят А350. Причината е натоварения тестови график в Тулуза”, съобщиха организаторите.

А350 се причислява към семейството на пътническите широкофюзелни самолети, извършващи полети на дълги разстояния. Замислел е като конкурент на Boeing 787 и подмяна на моделите Airbus А330 и А340. В зависимост от конфигурацията (брой места първа, бизнес и икономическа класа) е с капацитет 250-350 пътници при наличие и на трите класи. Максимум може да превози 440-550 пътници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    От статията не разбрах, спират го от производство, след като е най новия защо прави прощален полет?

    Коментиран от #2

  • 2 Знайко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Ами прочети пак - прави прощален полет на МАКС-2015. "Причината е натоварения тестови график в Тулуза" - то си пише, че връща машината в Тулуза за тестове. Как ще правят тестове щом ще го спират. Те да не са като нас - да въртим на празни обороти ...
    Ама верно си незнайко :-)