Last news in Fakti

4 Септември, 2015 05:00 3 578 3

Осма поредна "Ракия-Магия"

  • ракия-магия-
  • фестивал-
  • ганчовец

Фестивалът започва днес и продължава до неделя

За осми пореден път в село Ганчовец ще се проведе фестивалът “Ракия-Магия”.

Роден от една идея за документален филм, фестивалът се превърна в очаквано събитие, както за жителите на Ганчовец и околността, така и на многобройни гости от цялата страна. Излишно е да споменаваме, че за всички ценители на най-българското питие и на блус и рок музиката това е перфектната комбинация.

Над 50 избрани домашни ракии се състезават за престижното първо място и традиционната награда – 50 литрово буре. Реномирано жури от изтъкнати пиячи и ценители на домашната ракия професионално оценява качествата на ракията, като определя 10 финалиста. От тях, на втори кръг се избират първо, второ и трето място, като на създателите на елексирите се връчват престижни награди и грамоти.

Желаещите да участват в ракиената надпревара могат да кандидатстват със своето питие до 19:00 часа в кметството на селото в деня на конкурса – 5 септември.

Доброто настроение, наздравиците и многото музика на живо са в изобилие.

Удивителното е че фестивалът се прави с много скромни средства, но по нищо не отстъпва на събития с голям бюджет.

Освен с хубава музика, гостите на „Ракия–Магия“ се забавляват с разходки из Балкана, игри и състезания - по надпиване, кулинарно майсторство, дартс, кинопрожекции и дори с литуратурен конкурс “Хайку за ракията”.

Гостите ще имат удоволствието да гледат филмите "Миграцията на паламуда" и "Джулай".

За първи път тази есен организаторите са предвидили награди за стихотворение, посветено на Ганчовец, и снимка от селото или феста.

Тази година на гости ще бъдат: “Допамин”, “Ша-ша”, “Таралежков, bggz и Бат’ Невен”, “Подуене Блус Бенд”, Духов оркестър – Габрово.

Организатори на знаменателното събитие са  Кирил Станков, Кметство с. Ганчовец и Народно читалище „Денчо Славов 1900”.

Началният час е 13 часа, петък, 4 септември, краят - неделя по обед. Организаторите обещават да не връщат закъснели.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 rakia

    0 0 Отговор
    Наздраве!
  • 2 алти балти

    0 0 Отговор
    спирт фест
  • 3 танас

    0 0 Отговор
    Ракийката е дар Божи ! Но, жената като се напие , аз се крия под леглото )))))))