12 Февруари, 2016 00:30 2 042 0

Протестират срещу Бионсе

  • бионсе-
  • протест-
  • полиция-
  • ню йорк-
  • супербоул
Протестират срещу Бионсе - 1
Снимка: БТА/АР

Причината за вълната от недоволство, която се надигна срещу Бионсе е новата й песен, която тя промотира на шоуто на полувремето на Супербоул, както и начина по който певицата изглеждаше.

Протестът се организира в Манхатън, пред сградата на Националната футболна лига, на 16 февруари, когато в продажба се пускат билетите за турнето на дивата "Formation", което тя обяви именно на финала на първенството, предадоха американските медии.

Някои от най-големите критици на Бионсе, които я обвиняват в подкопаване на доверието към полицията и властите, е и бившият кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани.

В песента "Formation" и видеото към нея определено не липсват политически елементи – в един от кадрите певицата пее седнала върху покрива на залят от наводнението в Ню Орлиънс полицейски автомобил. С текста си, Бионсе директно засяга темата за полицейското насилие, бедността сред чернокожите и разрушенията след урагана Катрин.

По време на концерта на полувремето, Бионсе и танцьорките й носеха бодита с полицейски якета отгоре. Черният кожен костюм с патрони, който беше облякла дивата, бе планиран да отдаде почит на Майкъл Джаксън, но се оказа, че предизвика и други асоциации.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА