Last news in Fakti

13 Февруари, 2016 20:47 2 586 0

Откриха пелмени направена преди 1500 години

  • пелмени-
  • китай-
  • алхеолози

Китайски археолози откриха пелмени направени преди 1500 години. Безценната находка те са открили на територията на провинция Синцзян Уйгурск. Според археолози откритите три пелмени вероятно са направени между 220 и 280 г. по време на управлението на династията Цин (265-420 г). Според друга версия вероятно ястието е приготвено за представителите на южната и северната династии, управлявали в периода (420-589 г.).

Древната храна се е съхранила толкова добре, че археолозите са успели да установят, че пелмените са направени от пшеничено брашно и месо. По форма всеки от тях наподобява полумесец с дължина 5 см и широчина – 1.5 см.

Откритието е още едно доказателство, че кулинарните традиции в Китай от древни времена се разпространяват от изток на запад, коментират историци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА